محمود احمدی نژاد در جریان سفر یک روزه اش به رم برای شرکت در اجلاس سازمان جهانی خواربار و کشاورزی، که اولین سفر او به یک کشور اروپای غربی بود، نتوانست با هیچ کدام از مقامات این کشور دیدار داشته باشد.
خانم کراکسی، دختر رهبر فقید سوسیالیست های ایتالیا بتینو کراکسی
، و در حال حاضر در وزارت امور خارجه این کشور،
علاوه بر ایران، مسئول دیگر کشورهای خاورمیانه نیز هست
آن گونه که استفانیا کراکسی، معاون وزارت امور خارجه ایتالیا و مسئول پرونده ایران در دولت ایتالیا به رادیو فردا می گوید، روابط ایران و ایتالیا با توجه به عملکرد دولت محمود احمدی نژاد نمی تواند در مسیر گذشته حرکت کند و دچار تحولاتی خواهند شد.
خانم کراکسی، دختر رهبر فقید سوسیالیست های ایتالیا بتینو کراکسی، و در حال حاضر در وزارت امور خارجه این کشور، علاوه بر ایران، مسئول دیگر کشورهای خاورمیانه نیز هست.
وی در پاسخ به آن گروه از تحلیلگران که تصمیم مقامات دولتی و سیاسی ایتالیا مبنی بر عدم ملاقات محمود احمدی نژاد را فرصتی از دست رفته می خوانند، می گوید: «زمانی می توان از فرصت از دست رفته صحبت کرد که فرصتی در دسترس بوده باشد. احمدی نژاد در ایتالیا باز هم سخنان همیشگی اش را در رابطه با اسرائیل و آمریکا تکرار کرد و برآن مواضعی تاکید ورزید که به هیچ وجه برای ما قابل قبول نیستند.»
آقای احمدی نژاد به رغم تمامی اعتراض هایی که ریشه در «اظهارات ضد اسرائیلی» وی داشت، به محض ورود به رم گفت که اسرائیل، «ضربه سهمگینی به اقتصاد اروپا زده است.»
وی همچنین در سخنرانی خود در نشست فائو به کشورهای غربی تاخت و از حاضرین خواست که برای حل بحران جهانی افزایش قیمت مواد غذایی، به فکر راه چاره ای خارج از چارچوب سازمان ملل باشند.
معاون وزارت خارجه ایتالیا در واکنش به این اظهارت می گوید: «این احساس را دارم که احمدی نژاد از هم اکنون درگیر کارزار انتخاباتی برای دوره دوم ریاست جمهوری است و با این اظهارات غیرقابل قبولش در نظر دارد حمایت جناح های متعصب را در درون کشورش به دست آورد. توجهی ندارد که این سیاست باعث شده است نه تنها ایتالیا بلکه غرب هر دری را به روی او ببندد.»
معاون وزیر امور خارجه ایتالیا
در حاشیه دیداری که محمود احمدی نژاد با گروهی از صاحبان صنایع و سرمایه گذاران ایتالیایی در یکی از هتل های مجلل رم داشت، برخی از تجار ایتالیایی تصمیم دولت رم مبنی بر عدم دیدار با رئیس جمهوری ایران را سدی در مقابل توسعه فعالیت های اقتصادی و سرمایه گذاری در این کشور توصیف کردند.
خانم کراکسی در پاسخ به این انتقاد می گوید: «ما نمی توانیم تنها از ادبیات تجاری برای گفت و گو با ایران یا هر کشور دیگری استفاده کنیم و بازرگانان ما بهتر است سیاست ها ی دولت را در جریان معاملاتی که انجام می دهند در نظر داشته باشند.»
معاون وزارت خارجه ایتالیا می افزاید: «شخصا معتقدم ما به جای صحبت از گسترش روابط و سرمایه گذاری های جدید در ایران باید به فکر خارج ساختن سرمایه هایمان از این کشور باشیم.»
«کاملا مشخص است که سیاست کنونی را نمی توان ادامه داد زیرا تحریم های ناچیزی که تا کنون در رابطه با ایران به تصویب رسیده اند هیچ نتیجه ای نداده اند.»
خانم کراکسی می افزاید: «اگرچه من راه حلی برای ارائه ندارم ولی با اطمینان می توانم بگویم آنچه تا کنون انجام گرفته است کاملا بیهوده بوده است و اگر بخواهیم ایران را وادار به تغییر موضع در رابطه با پرونده اتمی اش بکنیم باید به فکر تحریم های سخت تری بود. تحریم هایی که برای مردم ایران هیچ گونه شکی باقی نگذارد که دولت و رئیس جمهوری کنونی کشورشان را به بن بست خواهد کشاند.»
در این روزها برخی از تحلیل گران ایتالیایی گفته بودند که به جای فشار بر جمهوری اسلامی ایران بر سر پرونده اتمی، باید با انتقاد از نقض حقوق بشر در ایران حکومت کنونی ایران را منزوی ساخت.
معاون وزارت خارجه ایتالیا درباره این تحلیل می گوید: «من شکی ندارم که اروپا و غرب در مجموع با صدای بسیار ضعیفی نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران را مورد انتقاد قرار داده است و حمایت هایی که تا کنون انجام گرفته است، بسیار ناچیز بوده است.»
خانم کراکسی می افزاید: «فعالیت های هسته ای ایران و استفاده ای که فردی چون محمود احمدی نژاد می تواند از این چنین برنامه ای بکند به چالش اصلی ما تبدیل شده است و ما را شدیدا نسبت به آینده بدبین ساخته است. بدبینی ای که با توجه به گزارش های سازمان بین المللی انرژی اتمی روز به روز افزایش می یابد.»
«با این وجود تنها از طریق حمایت از مخالفین حکومت کنونی و پشتیبانی از دمکرات های ایرانی است که می توانیم این مشکل را از ریشه برطرف سازیم.»
محمود احمدی نژاد که پس از دیدار خبرسازش به تهران بازگشته، هنوز درباره این سفر، تبعات آن و مجادلات تشریفاتی و دیپلماتیک رخ داده در رم اظهارنظری نکرده است.
|
|
|
|
|
|
|
|
|