رشد آمار معتادان حرفه ای در دانشگاه های ایران

رشد آمار معتادان حرفه ای در دانشگاه های ایران

در این گزارش به نقش همسالان به گرایش دانشجو به مواد مخدر اشاره شده است
یک مقام دانشگاه تهران با اشاره به دسترسی گسترده دانشجویان به مواد مخدر می گوید درصد معتادان حرفه ای در دانشگاه ها درحال رشد است.

اواخر سال 2003 به نقل از دفتر مواد مخدر سازمان ملل گزارش شد که ایران در زمینه مصرف مواد افیونی در جهان رتبه نخست را اشغال کرده است.

اکنون خانم مریم رامشت، مشاور دانشگاه علوم پزشکی تهران، به برآورد تکان دهنده دیگری در زمینه مصرف مواد مخدر در دانشگاه های دولتی در ایران که به همان دوره زمانی برمی گردد اشاره کرده است: اینکه حدود 11 درصد دانشجویان کشور مواد مخدر مصرف می کنند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان، ایسنا، خانم رامشت این هفته در نشستی در زمینه اعتیاد در میان دانشجویان گفت: "در پژوهش زمینه یابی که توسط دفتر مطالعات فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال تحصیلی 82-1381 روی نمونه ای متشکل از 5231 دانشجو در 21 دانشگاه تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صورت گرفت، 586 نفر یعنی حدود 11 درصد مواد مخدر مصرف می کردند."

وی توضیح نداد که این آمار مربوط به اعتیاد یا مصرف تفننی بوده است اما گفت: "درصد معتادان حرفه ای در دانشگاه ها در برابر معتادان تفننی، کمتر، اما درحال رشد است."

این استاد دانشگاه تهران به علل مختلف گستردگی اعتیاد در میان دانشجویان به خصوص شکنندگی روحی و روانی آنها اشاره کرد اما در این میان یک علت به ویژه جلب توجه می کند: وفور مواد مخدر در محیط دانشگاه.

وفور مواد مخدر
 یکی از شرکت‌کنندگان در این پژوهش عنوان می‌کرد که یک روز دندان‌درد شدید داشته و در این حال از کنار نرده‌های دانشگاه‌ها رد می‌شده که یکی از دانشجویان به او تریاک تعارف کرد تا درد دندان ساکت شود
 
مریم رامشت

خانم رامشت برای پررنگ کردن این جنبه از مشکل مثالی زد: "یکی از شرکت‌کنندگان در این پژوهش عنوان می‌کرد که یک روز دندان‌درد شدید داشته و در این حال از کنار نرده‌های دانشگاه‌ها رد می‌شده که یکی از دانشجویان به او تریاک تعارف کرد تا درد دندان ساکت شود."

یکی دیگر از نتایج چشمگیر مطالعه به نقش همسالان در گرایش به مواد مخدر برمی گردد: "طبق نتایج به دست آمده از پژوهش فوق گروه همسالان با 58 و نیم درصد به عنوان مهم ترین عامل گرایش دانشجویان به مصرف مواد مخدر مطرح شده است."

در ایران همواره به عدم وجود تفریحات سالم به عنوان یکی از علل روی آوردن جوانان به اعتیاد اشاره شده است.

مشاور دانشگاه علوم پزشکی نیز از جمله به "وجود مشکلی جدی" در زمینه پر کردن اوقات فراغت در دانشگاه ها اشاره کرد و به علاوه گفت که "قرار گرفتن برای اولین بار در کنار جنس مخالف و ناآگاهی نسبت به نحوه برخورد با این شرایط از بحران های عاطفی شایع در دانشگاه ها است."

او همچنین گفت که کمبود امکانات در خوابگاه های دانشجویی با نبود امکانات سالم برای پر کردن اوقات فراغت دانشجویان رابطه مستقیم دارد.

صمد آقا - امریکا - آبادی بالا
دانشجوی معتاد دیگه حال اعتراض و ایجاد حرکتی مثل 18 تیر رو نداره. حالا میشه نتیجه گرفت چرا این همه معتاد تو دانشگاهها هست!
پنج‌شنبه 16 خرداد 1387

zartosht's girl - هند - بنگلور
اخه بقیه در حال جهاد و دفاع از عربها هستن.
پنج‌شنبه 16 خرداد 1387

mahkame - اتریش - وین
مواد مخدر از کجا به دست دانشجوها میرسه؟؟؟؟ جواب این سوال را همه میدونن.
پنج‌شنبه 16 خرداد 1387

soheil 1pa - انگلیس - پلیموت
اینها حاضرند برای خفه کردن و رخوت قشر جوان وبخصوص دانشجوها هرکاری انجام بدهند از جمله پخش وتوزیع موادمخدر بین انها چون ادم معتاد بفکر مواد نه بفکر اعتراض.دوستی تعریف میکرد:سوار تاکسی بودم و مسافر صندلی جلو یه اخوند بود.مسافر کنار من هم یه مرد میانسال که شروع کرده بود به اعتراض به اخونده که چه وضع اداره مملکت است گرانی و بیکاری وخفقان و اینکه چرا مردم توان اعتراض و انقلاب دوباره را ندارند و اخونده هم هیچ جوابی نداد تا موقع پیاده شدن و برمیگرده میگه : انموقع که مردم انقلاب کردند همه عرق خور بودند و فریادشان بلند اما حالا این جماعت عملیند و بیحال. حالا تو خود بخوان حدیث مفصل از این مجمل.
پنج‌شنبه 16 خرداد 1387

Paravahar - آنگولا - موندولا
در دو سه سال پیش از انقلاب که آزادی بسیار زیادی در ایران (و بنا به دستور کارتر، رئیس جمهور وقت آمریکا - دمکرات، به شاه ایران) داده شده بود، میشد حشیس به مقدار زیاد و عملا به نصف قیمت سابق (مثقالی 10 تومان) در بیشتر خیابانهای تهران خریداری کرد و پلیس هم چندان ممانعتی به عمل نمی آورد. تریاک (مرغوب و کشت داخل ایران) هم که مدتی بود به طور آزاد و تقریبا ارزان (مثقالی 60 تومان اگر اشتباه نکنم) از داروخانه ها بطور آزاد و رسمی قابل ابتیاع بود. (البته فقط افراد بالای سن شصت سال با ارائه شناسنامه میتوانستند آن را بخرند ولی خب تعداد زیادی از آنها به دلیل کهولت و سن زیاد نمیتوانستند خود به داروخانه مراجعه کنند، جوانترها را میفرستادند و تعدادی شناسنامه باطل شده افراد مرده هم که تقریبا در هر خانه ای یافت میشد و.....) البته هروئین که همچنان گران بود، حدود مثقالی 200 تومان و عملا فقط برخی آدمهای "خوشبخت" و پولدار موفق به مصرف آن بودند و اصولا بیشتر جوانان تمایل به "حال کردن" با حشیس و تریاک و یا حتی grass (که به تازگی و از طریق دانشجویان تازه از آمریکا برگشته در میان جوانان ایرانی "مد" شده بود و......) داشتند، خلاصه، دردسرتان ندهم، پس از 22 بهمن 57 و پیروزی انقلاب اسلامی، و شروع بالا رفتن قیمت ارز و چیزهای دیگر (که پیش از انقلاب هم در مورد بعضی ارزاق و کرایه مسکن شروع شده بود) ناگهان حشیش کمیاب و قیمت آن هم شد مثقالی 600 تومان! اما به هر فروشنده ای که مراجعه میکردی (و هنوز هم میشد در خیابانها پیدایشان کنی) پیشنهاد می کردند هروئین به قیمت مثقالی 20 تومان موجود است، و فراوان! از کجا من اینها را میدانم؟ سوال بسیار خوبی است: من "مصرف کننده" بودم و در جریان اوضاع. (اکستسی و شیشه و اینطور چیزها هم باب بود ولی خیلی همه گیر نبود......)
جمعه 17 خرداد 1387

ehsan_14 - اتریش - وین
دسیسه رژیم کثیف است.مواد وارد دانشگاه مکنه...گ........به روح کثیفتات.اشغالهای زمین
جمعه 17 خرداد 1387

parviz1 - انگلستان - کترینگ
اینها را خود ملاها برای کنترل جوانها در اختیار جوانها میگذارند!!!جوانهای عزیزم مراغب خود باشید و نگذارید که این ملاای احمق هر بلایی میخواد سر شما بیاره!!!
شنبه 18 خرداد 1387

ramtin_driver2008 - ایران - تهران
صمد آقا - امریکا - آبادی بالا آفرین زدی تو خال این رژیم یکی از برنامه های اصلیش معتاد کردن جوونهاست چون اصلا این آخوندها ایرانی نیستن . هیچ کشوری هم با ما نمیجنگه چون پشت پرده این آخوندها به تمام کشورهای زبون دراز دنیا انقدر باج میدن که حکومتشون پایدار بمونه مگه سهم نفت شمال رو از 50 درصد به 12 درصد نرسوندن مگه خلیج فارس تبدیل به خلیج عرب نشد
شنبه 18 خرداد 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.