همین یک کلمه « می ترسی؟ » نمی دونید چه اثراتی داره و چه کارهایی که نمی کنه و چه سرنوشت هایی را که تغییر نداده است.
چیه می ترسی ؟
نکنه می ترسی ؟
از مامانت می ترسی ؟
از زنت می ترسی ؟
از ناظم می ترسی ؟
…
جملاتی از این دست ترفندی هستند برای افرادی که دنبال پایه و رفیق برای انجام کار نه چندان معقولی هستند یا دنبال شریک جرم می گردند و یا می خواهند که فردی را برخلاف میل شخصی اش به کاری ترغیب و تحریک کنند.همه افراد با هر سن و جنسی می توانند طعمه این ترفند قرار بگیرند اما از نظر سنی گروه نوجوانان و از نظر جنسی ، مردان بیشتر در معرض آن هستند.
در نظر بگیرید کودکی که میدونه نباید خانه غریبه ها بره یا بدون اطلاع والدینش از راه مدرسه جایی بره یا نوجوانی که شنیده که کشیدن حشیش خوب نیست یا جوونی که چاقو کشیدن و تهدید دیگران را کار تبهکارانه ای میدونه یا مردی که هیچ رغبتی به مشارکت در مجالس تریاک کشی همکارانش نداره اما همکلاسی ها یا رفقا یا همکاران فقط با یک جمله کوتاه « می ترسی ؟» آنها را تحریک می کنند که برخلاف سیستم اخلاقی و تربیتی شون و بر ضد تمایل و خواسته خودشون رفتار کنند . این افراد با این حرف فرد را تحت کنترل و نفوذ خودشان در میارن چون می دونند که هیچ کس نمی خواد که انگ ترسو بودن بخوره و درجمع همکلاسی ها و رفقا تحقیر بشه .
و اما راه مقابله با چنین شرایطی چیست ؟
اعتماد به نفس نقش بسیار مهمی در اینگونه موارد دارد و بنابراین باید از همان کودکی اعتماد به نفس را در افراد تقویت کرد ضمن اینکه هشدارهای لازم در مورد اینگونه افراد کنترل کننده به کودک داده شود و راه مقابله با چنین شرایطی به او آموزش داد .
باید به او گفته شود که برای خنثی کردن این ترفند می تواند یک پاسخ منطقی به فرد بدهد و موقعیت را ترک کند .برخی از پاسخهای منطقی که می توان در این شرایط به فرد تحریک کننده بدهد می تواند اینگونه باشد:
- نه من نمی ترسم و تو هم با این حرفت نمی تونی من را مجبور کنی که برخلاف خواسته ام رفتار کنم .
یا
- شاید هم این تو هستی که می ترسی و برای همین هم می خواهی دیگران را با خودت همراه کنی .
با یک پاسخ منطقی نه تنها ملقب به ترسو بودن نخواهد شد بلکه هوش و شجاعت و جسارت خود را نیز نشان می دهد.
منبع : وبلاگ رهرو زندگی
|
|
|
|