به گفته سناتور مک کین، آمریکا باید به جای مذاکره مستقیم و بی قید و شرط با ایران، مجازات هایی مانند ممانعت از فروش بنزین به ایران و تحریم بانک مرکزی ایران را در نظر بگیرد.
سناتور مک کین این اظهارات را در جلسه "کمیته روابط عمومی اسرائیل در آمریکا" بیان کرده است.
این گروه که یکی از بزرگ ترین و قدرتمندترین گروه های سیاسی طرفدار اسرائیل در آمریکاست، همه ساله کنفرانسی در واشنگتن دی سی، پایتخت آمریکا، برگزار می کند.
سناتور مک کین به هزاران نفر که در این کنفرانس سه روزه شرکت کرده اند گفت، آمریکا باید ابتدا از طریق شورای امنیت در سازمان ملل متحد، برای تشدید تحریم ها علیه ایران تلاش کند.
وی در سخنرانی خود، ضمن تشریح دیدگاهش نسبت به ایران از تشدید تحریم های بین المللی علیه دولت ایران حمایت کرد.
او گفت: " به جای این که بیائیم با ریئس جمهور ایران یا رهبر این کشور بدون پیش شرط پای میز مذاکره بنشینیم تا آن ها را متقاعد کنیم - باید فشار فرساینده جهانی بر آن ها وارد کنیم تا از این طریق به طور صلح آمیز اما قاطعانه مسیری که ایران در آن قرار دارد را تغییر دهند."
سناتور مک کین که 72 سال دارد، هشدار داد اگر شورای امنیت نتواند درباره تحریم های شدیدتر به توافق برسد،آمریکا و متحدانش باید به طور مستقل، تحریم های جدی و گسترده ای علیه ایران در نظر بگیرند.
تحریم بانک مرکزی
یکی از موارد مورد نظر سناتور مک کین تحریم بانک مرکزی ایران بود.
هرچند شایعاتی در هفته های گذشته در این باره در آمریکا مطرح شده، کاخ سفید تا به حال آن ها را تایید نکرده است.
کاندیدای جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری همچنین به طور صریح از تحریم شرکت های صادر کننده مواد نفتی پالایش شده به ایران حمایت کرد.
محدود کردن شدید دسترسی ایران به واردات بنزین بر خامنه ای و احمدی نژاد فشار فوری وارد خواهد کرد تا سیاستشان را تغییر و از تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای دست بردارند |
او گفت: "محدود کردن شدید دسترسی ایران به واردات بنزین بر خامنه ای و احمدی نژاد فشار فوری وارد خواهد کرد تا سیاستشان را تغییر و از تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای دست بردارند."
دولت ایران بارها برنامه های اتمی این کشور را صلح آمیز دانسته و تاکید کرده که فشارهای خارجی بر سیاست هسته ای ایران تاثیری نخواهد داشت.
با این همه، سناتور مک کین در نطق خود خواهان مسدود شدن دارایی های بین المللی ایران، عدم اعطای ویزا به مقام های ایرانی و ممانعت از سرمایه گذاری های خارجی در ایران شد.
او به ویژه به بر گسترش تحریم ها علیه سپاه پاسداران ایران و شرکت های وابسته به آن تاکید کرد و از این که سناتور باراک اوباما، یکی از دو کاندیدای دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، از اعلام شدن سپاه پاسداران به عنوان یک گروه تروریستی حمایت نکرده است، انتقاد کرد.
قرار است سناتور اوباما و رقیب دموکراتش سناتور هیلاری کلینتون روز چهارشنبه این هفته در کنفرانس کمیته روابط عمومی اسرائیل در آمریکا سخنرانی کنند.
این دو سیاستمدار دموکرات بارها جان مک کین را به پیروی از سیاست خارجی جورج بوش متهم کرده، سیاست هایی که به گفته آن ها ایران را در خاورمیانه بیش از همیشه قدرتمندتر کرده است.
|
|
|
|