اعتراض به اعتبارنامه این افراد فعالیت رسمی آنان به عنوان نماینده مجلس را با تأخیر مواجه می سازد و حتی می تواند به محروم شدن آنان از کرسی نمایندگی شان بینجامد.
اعتبارنامه هایی که مورد اعتراض قرار می گیرند به کمیسیون تحقیق ارجاع می شوند تا مواردی که موجب اعتراض شده بررسی گردد، سپس کمیسیون تحقیق گزارش خود را در صحن مجلس قرائت می کند و اعتبارنامه نماینده به رأی گیری گذاشته می شود، عدم رأی اعتماد نمایندگان می تواند باعث محرومیت نماینده مورد نظر از کرسی خود و خروج او از صف نمایندگان گردد.
نمایندگان هنگام اعتراض به اعتبارنامه ها لازم نیست دلیل مشخصی مطرح کنند.
اعتراض به اعتبارنامه نوزده نماینده تهران پس از آن صورت گرفت که فاطمه آلیا، یکی از نمایندگان منتخب تهران به اعتبارنامه رضا عبداللهی نماینده ماه نشان اعتراض کرد.
آقای عبداللهی هم در مقابل، طی اقدامی بی سابقه در تاریخ مجلس شورای اسلامی، اعتبارنامه نوزده نماینده تهران را مورد اعتراض قرار داد که شماری از آنان چهره های شاخص مجلسند.
غیر از غلامعلی حدادعادل، اعتبارنامه چهره های شاخص دیگری نیز مورد اعتراض قرار گرفته که عبارتند از: احمد توکلی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، حسن غفوری فرد رئیس سازمان تربیت بدنی در دوره ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی، محمدرضا باهنر نایب رئیس پیشین و نایب رئیس موقت کنونی مجلس، شهاب الدین صدر رئیس پیشین سازمان پزشکی قانونی، غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی پیشین و سیدرضا اکرمی عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز، حمید رسائی رئیس پیشین ارشاد اسلامی استان قم و دیگر نمایندگان تهران: حمید رضا کاتوزیان، فاطمه آلیا ، فاطمه رهبر، حسین نجابت، الیاس نادران، لاله افتخاری، مهدی کوچک زاده، علیرضا زاکانی، علی اصغر زارعی، طیبه صفائی، پرویز سروری، حسین فدایی آشتیانی و علیرضا محجوب.
به رهبر معظم انقلاب از همین تریبون نسبت به اقدام آن نماینده شکایت می کنم |
علیرضا محجوب که اعتبارنامه او نیز با اعتراض مواجه شده تنها نماینده منتخب اصلاح طلب تهران در مجلس هشتم است.
پس از اعتراض رضا عبداللهی به اعتبانامه نوزده نماینده تهران، مهدی کوچک زاده، نماینده منتخب تهران که او نیز اعتبارنامه اش مورد اعتراض آقای عبداللهی قرار گرفته بود، در صحن مجلس به اعتراض برخاست.
آقای کوچک زاده با استناد به آیین نامه داخلی مجلس در لزوم حفظ شأن و منزلت مجلس، اقدام رضا عبداللهی را خباثت، گروکشی و هرزگی سیاسی توصیف کرد.
مهدی کوچک زاده خطاب به علی لاریجانی که ریاست مجلس را به عهده داشت گفت: "به رهبر معظم انقلاب از همین تریبون نسبت به اقدام آن نماینده شکایت می کنم و از شما رئیس مجلس میخواهم، آبرو و اقتدار مجلس را حفظ کنید تا دیگر کسی جرأت نکند اعتبارنامه دیگران را این گونه مورد اعتراض قرار دهد".
آقای لاریجانی نیز در پاسخ، اقدام رضا عبداللهی را حقی دانست که آیین نامه مجلس به وی داده و گفت: "این اشکال آیین نامه است که چنین اجازه ای را به نمایندگان می دهد، ما نباید به رهبر انقلاب شکایت کنیم، بلکه باید به خودمان شکایت کنیم و این آیین نامه را درست کنیم".
علی لاریجانی پس از پایان نشست مجلس به خبرنگاران گفت که اعتراض به اعتبارنامه نمایندگان تهران ناشی از سوء تفاهم بوده و اگر نمایندگان کمی تأمل می کردند، مسئله تمام می شد.
وی وعده داد که مشکل اعتراض به اعتبارنامه نمایندگان تهران حل خواهد شد.
در صورتی که رضا عبداللهی اعتراض خود به اعتبارنامه این نوزده نماینده تهران را پس نگیرد، مشکلی جدی در ترکیب سیاسی مجلس ایجاد خواهد شد.
اعتراض به اعتبارنامه محمدرضا باهنر باعث خواهد شد که او نتواند در انتخابات هیئت رئیسه مجلس شرکت کند، چراکه بررسی اعتبارنامه او و گزارش کمیسیون تحقیق در مورد آنان پس از انتخاب هیئت رئیسه دائم مجلس صورت خواهد گرفت و وی تا زمانی که اعتبارنامه اش به تصویب اکثریت نمایندگان نرسد نمی تواند فعالیتهای نمایندگی خود، از جمله شرکت در انتخابات هیئت رئیسه را آغاز کند.
بنابر گزارشها، به اعتبارنامه محمدحسن ابوترابی فرد، نایب رئیس موقت دیگر مجلس نیز اعتراض شده بود اما از آنجا که این اعتراض پس از زمان مقرر دریافت شد، در صحن مجلس مطرح نگردید و در نتیجه وی به سرنوشتی مشابه محمدرضا باهنر دچار نگردید.
|
|
|
|
|
|