رژیم غذایی کم چرب خطر بروز سرطان پروستات را کاهش می دهد

رژیم غذایی کم چرب خطر بروز سرطان پروستات را کاهش می دهد

مطالعات اخیر بر روی موش های آزمایشگاهی نشان می دهد که نوع رژیم غذایی می تواند در احتمال ابتلا به سرطان پروستات تاثیرگذار باشد.

 براساس نتایج این بررسی ها، رژیم غذایی حاوی چربی اندک می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد.

به این ترتیب کاهش میزان مصرف غذاهای سرخ کرده و فرآورده های کباب شده می تواند خطر بروز سرطان پروستات را کاهش دهد.

دانشمندان مرکز سرطان جانسون در دانشگاه کالیفرنیا در لوس آنجلس در این پژوهش بر روی چربی حاصل از روغن ذرت متمرکز شده اند که ابتدا از اسیدهای چرب امگا - 6 تشکیل می شود. این اسید چرب، نوعی چربی اشباع نشده چند زنجیره ای است که معمولا به مقدار زیاد در محصولات کبابی فرآوری شده و غذاهای سرخ کرده مورد استفاده قرار می گیرد.

این در حالی است که سالمترین نوع چربی به گفته متخصصان، اسیدهای چرب امگا - 3 هستند که در ماهی یا چربی های اشباع نشده تک زنجیره ای مانند چربی های موجود در بادام، بادام زمینی، آوکادو و روغن زیتون یافت می شود.

پژوهشگران با استفاده از یک مدل موش آزمایشگاهی که بسیار شبیه به سرطان پروستات انسانی بود، یک گروه از موش ها را با رژیم غذایی تغذیه کردند که حدود 40 درصد از کالری آن از چربی گرفته می شد مانند مقدار چربی که در یک رژیم غذایی معمولی غربی یافت می شود.

گروه دیگر 12 درصد از کالری مورد نیاز خود را از چربی دریافت کردند. نتایج این تحقیق که در چاپ این ماه مجله تحقیقات سرطان منتشر شده نشان داد: در گروهی که رژیم غذایی کم چرب را دنبال کرده بودند احتمال ابتلا به سرطان پروستات 27 درصد کاهش پیدا کرد.

همچنین این پژوهش نشان داد: در گروهی که رژیم غذایی کم چرب داشتند در مقایسه با گروهی که چربی زیاد مصرف می کردند، سرعت رشد سلولهای پیش سرطانی که می توانند رشد کرده و سرطانی شوند، بسیار کندتر بود.

اگرچه این یافته ها در نتیجه تحقیق روی موش های آزمایشگاهی بدست آمده اما پژوهشگران می گویند معقول به نظر می رسد که تصور کنیم همین یافته ها در مورد انسانها نیز صدق می کند.

سرطان پروستات بیماری است که در آن سرطان به این عضو تولید مثلی مردانه نفوذ می کند. پروستات غده جنسی در سیستم تولید مثلی مردان است. این سرطان زمانی بروز می کند که سلولهای پروستات دچار جهش شده و به طور غیرقابل کنترلی شروع به تقسیم و تکثیرشدن می کنند. این سلولها ممکن است از پروستات به سایر بخش های بدن بویژه استخوانها و غدد لنفاوی گسترش پیدا کند. این سرطان ممکن است علایمی چون درد، دشواری در ادرار کردن و علایم دیگری را به دنبال داشته باشد.

گفتنی است که نرخ ابتلا به این سرطان در نقاط مختلف جهان متفاوت است.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.