احمدی نژاد با مقامات پاکستان گفتگو کرد

احمدی نژاد با مقامات پاکستان گفتگو کرد

احمدی نژاد در ملاقات با گیلانی از شرکت احتمالی چین در ساخت خط لوله صلح استقبال کرد
محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران، در نخستین مرحله از سفر خود به سه کشور جنوب آسیا به پاکستان سفر کرده است.

بامداد دوشنبه، 28 آوریل (9 اردیبهشت)، آقای احمدی نژاد و هیات همراه او پس از ورود به فرودگاه چکلاله، فرودگاه بین المللی اسلام آباد، پایتخت پاکستان، مورد استقبال وزیر آب و برق پاکستان و رئیس پاکستانی کمیسیون مشترک دو کشور قرار گرفتند و سپس عازم مذاکرات با مقامات ارشد پاکستانی شدند.

اسفندیار رحیم مشایی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، منوچهر متکی، وزیر خارجه، مسعود میرکاظمی، وزیر بازرگانی، مجتبی ثمره هاشمی، مشاور رئیس جمهوری و معاونان چند وزارتخانه آقای احمدی نژاد را در این سفر همراهی می کنند.

آقای احمدی نژاد در ملاقات با یوسف رضا گیلانی، نخست وزیر پاکستان، ابراز امیدواری کرد که با آغاز دوره نخست وزیر وی، روابط دو کشور با سرعت بیشتری گسترش یابد و از آقای گیلانی برای سفر به تهران دعوت به عمل آورد.

نخست وزیر پاکستان نیز نسبت به گسترش روابط دو کشور ابراز امیدواری کرد و گفت که "ایران همواره کشوری مهم برای پاکستان بوده و اجازه نمی دهیم به خاطر گسترش مناسبات اسلام آباد با سایر کشورها، روابط با تهران مخدوش شود."

 ایران همواره کشوری مهم برای پاکستان بوده و اجازه نمی دهیم به خاطر گسترش مناسبات اسلام آباد با سایر کشورها، روابط با تهران مخدوش شود
 
نخست وزیر پاکستان


پاکستان دارای روابط نزدیکی با ایالات متحده است و از حامیان سیاست دولت آمریکا در مبارزه جهانی با تروریسم محسوب می شود هر چند این احتمال مطرح شده است که ممکن است آقای گیلانی موضعی مستقل تر را در برابر آمریکا در پیش بگیرد.

آقای احمدی نژاد پس از گفتگو با نخست وزیر پاکستان، عازم کاخ ریاست جمهوری شد و مورد استقبال رسمی پرویز مشرف، رئیس جمهور این کشور، قرار گرفت و مذاکراتی را با وی انجام داد.

خط لوله صلح

آقای احمدی نژاد در گفتگو با نخست وزیر پاکستان ضمن تاکید براینکه جمهوری اسلامی هیچ محدودیتی برای گسترش مناسبات با این کشور قایل نیست، گفت که ایران آماده نهایی کردن طرح خط لوله صلح است و از مشارکت احتمالی چین در این طرح استقبال می کند.

توافق مقدماتی برای احداث خط لوله ا نتقال گاز ایران به هند از طریق خاک پاکستان - موسوم به خط لوله صلح - در سال 1994 به دست آمد اما به دلیل اختلاف هند و پاکستان و همچنین نحوه تامین منابع مالی لازم، هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.

پرویز مشرف سال گذشته دیداری رسمی از ایران به عمل آورد


سفر آقای احمدی نژاد به اسلام آباد نخستین دیدار رهبر یک کشور خارجی از پاکستان از زمان آغاز به کار آقای گیلانی در مقام نخست وزیر پاکستان است.

محمود احمدی نژاد پس از اسلام آباد برای سفری رسمی به دعوت ماهیندرا راجاپاکسا، رئیس جمهور سریلانکا، عازم کلمبو، پایتخت آن کشور می شود.

وی پس از خاتمه دیدار از کلمبو به دهلی، پایتخت هند سفر می کند و در توقفی چند ساعته در این شهر، با رئیس جمهور و نخست وزیر این کشور ملاقات خواهد کرد.

آقای احمدی نژاد قبل از ترک تهران به سوی پاکستان گفت که جمهوری اسلامی دارای روابط دوستانه ای با سه کشور آسیایی پاکستان، سریلانکا و هند است و در این سفر زمینه گسترش روابط بررسی خواهد شد.

این نخستین سفر محمود احمدی نژاد به هند از زمان تصدی سمت ریاست جمهوری و اولین دیدار یکی از روسای جمهور ایران از هند از زمان دیدار رسمی محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین، در سال 2003 است.

دیدار از سریلانکا

سفر محمود احمدی نژاد به کلمبو در پاسخ دیدار رسمی ماهیندرا راجاپاکسا، رئیس جمهور سریلانکا از تهران در ماه نوامبر سال گذشته صورت می گیرد.

به گفته منابع ایرانی، گسترش روابط دو جانبه در زمینه های مختلف محور اصلی مذاکرات رئیسان جمهوری ایران و سریلانکا را تشکیل خواهد داد.

مقامات سریلانکا خود را برای پذیرایی از هیات ایرانی آماده کرده اند


بازدید رسمی هیات ایرانی از سریلانکا دو روز به طول می انجامد و به گفته خبرنگاران، همکاری دو کشور در زمینه انرژی از جمله موضوع های اصلی در مذاکرات دو طرف خواهد بود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی پیرامون این سفر به نقل از وزیر خارجه سریلانکا نوشته است که ایران وعده داده است یک کمک دو میلیارد دلاری را به شکل وام کم بهره و کمک بلاعوض به منظور توسعه ظرفیت پالایشگاهی و سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و برق در اختیار این کشور قرار دهد.

ماهیندرا راجاپاکسا در ماه نوامبر سال 2005 به ریاست جمهوری سریلانکا انتخاب شد و پیش از آن نیز سمت نخست وزیری این کشور را برعهده داشت.

گرچه برنامه انتخاباتی آقای راجاپاکسا شامل خاتمه دادن به جنگ داخلی سریلانکا از طریق مذاکره با شورشیان تامیل بود، اما حملات شورشیان پس از آغاز دوره ریاست جمهوری وی باعث تشدید عملیات ارتش سریلانکا علیه آنان شد.

سریلانکا، که پیشتر سیلان خوانده می شد، جزیره ای در اقیانوس هند در جنوب شرق آسیا و نزدیک سواحل هند است که در سال 1948 استقلال خود را از بریتانیا کسب کرد.

جنگ داخلی سریلانکا

این کشور در سال 1972 نام خود را به سریلانکا و در سال 1978 به جمهوری سوسیالیستی دموکراتیک سریلانکا تغییر داد.

جمعیت سریلانکا به حدود بیست و دو میلیون نفر می رسد که بیش از هفتاد درصد آنان را قوم سینهالی، حدود پنج درصد را تامیل های هندی، حدود 4 درصد را تامیل های سریلانکایی، حدود 7 درصد مورهای سریلانکایی و بقیه را سایر اقوام تشکیل می دهند.

مذهب اکثر مردم سریلانکا بودایی است اما حدود هشت درصد مردم این کشور پیرو اسلام، حدود شش درصد پیرو مسیحیت و حدود ده درصد دیگر نیز پیرو ادیان و مذاهب دیگر هستند.

در حالیکه اقدامات خشونت آمیز جدایی طلبان ببرهای تامیل با انتقاداتی در خارج از سریلانکا مواجه بوده، دولت سریلانکا نیز به نادیده گرفتن موازین حقوق بشر به خصوص در مقابله با فعالان تامیل متهم شده است


تامیل های سریلانکا، که عمدتا در شمال و شرق این کشور سکونت دارند، از زمان استقلال این کشور برای کسب خودمختاری یا استقلال مبارزه کرده اند و از اوایل دهه 1970 این مبارزات شکل عملیات مسلحانه را به خود گرفته است.

به خصوص گروه تندرو موسوم به ببرهای آزادیبخش تامیل ایلام - یا ببرهای تامیل - که از سال 1972 فعالیت خود را آغاز کرده، نه تنها با نیروهای دولتی درگیر بوده بلکه از سوی مقامات سریلانکا به اقداماتی مانند ترور، آدم ربایی و بمب گذاری متهم شده است.

تلاش برای حل و فصل مسالمت آمیز بحران داخلی سریلانکا، از جمله توافقی که در سال 2001 بین دو طرف به دست آمد، هنوز به نتیجه نرسیده و به خشونت در این کشور پایان نداده است.

گرچه اقدامات خشونت آمیز ببرهای تامیل با انتقاداتی در خارج از سریلانکا هم مواجه بوده، دولت این کشور نیز به نادیده گرفتن موازین حقوق بشر به خصوص در مقابله با فعالان تامیل متهم شده است.

به گفته برخی کارشناسان، انتقادات غرب از دولت سریلانکا و کاهش کمک مالی آنان به این کشور از عوامل موثر در تلاش آقای راجاپاکسا برای جلب حمایت مالی کشورهای دیگر از جمله چین و ایران بوده است و به همین دلیل، مقامات سریلانکایی خود را برای پذیرایی گرمی از هیات ایرانی آماده کرده اند.

zpirooz - آلمان - آخن
دور جدید باج دهی از کیسه ملت. نفت بشکه ای 120 دلار. چه اهمیتی داره چی بسر مردم میاد دولت آقایان از صدقه سر نفت مستدام
دوشنبه 9 اردیبهشت 1387

babak_e_khorramdin - ایران - مشهد
لعنت خدا بر آخوند های با عمامه و بی عمامه . نفت بشکه ای 120 دلار . گوشت کیلویی 10000 تومان . مرغ 2500 تومان . گوجه 2000تومان . روغن 5/4 کیلویی 9000 تومان . تحریم ها هیچ اثری ندارند . قطعنامه ها کاغذ پاره ای بیش نیستند . آمریکا هم هیچ غلطی نمی تواند بکند !!!!!
سه‌شنبه 10 اردیبهشت 1387

hajreza - ایران - تهران
درد و بلای این مرد جسور و قاطع بخورد بر سر اصلاح طلبان آمریکایی که با یک میتینگ در دانشگاه های تهران و با گفتن آزادی آزادی بلاخره کنار مجسمه آزادی آمریکا عکس یادگاری گرفته و برای دوستانشان در ایران می فرستند. دکتر احمدی نژاد با این شجاعتش در دل تمام مردمی که از سوی آمریکا به آنها آسیب رسانده است. جای خودش را باز کرده که این از افتخارات کشور مقتدری مانند ایران است. خدا وند اورا در کارهایش موفق بدارد.هر کس موافق بگوید امید
سه‌شنبه 10 اردیبهشت 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.