احمدی نژاد درباره خط لوله صلح گفتگو می کند

احمدی نژاد درباره خط لوله صلح گفتگو می کند

تنش های سیاسی دو کشور هند و پاکستان و مخالفت آمریکا با این پروژه به عنوان مهمترین دلایل کندی مذاکرات بوده که مانع توافق نهایی بین سه کشور شده است
همزمان با سفر محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران، به هند و پاکستان، مقامات ایرانی ابراز امیدواری کرده اند که در این سفر سرنوشت صادرات گاز ایران به این دو کشور موسوم به خط لوله صلح روشن شود.

مذاکرات درباره خط لوله گاز صادراتی ایران به هند و پاکستان از یک دهه پیش آغاز شده اما به دلایل اختلافات پاکستان و هند به قرارداد منجر نشده است.

مقصد اصلی سفر آقای احمدی نژاد سریلانکاست اما وی در طول سفر رسمی خود به آن کشور، توقف های چند ساعته ای نیز در پاکستان و هند خواهد داشت و با مقامات این دو کشور دیدار خواهد کرد.

محمد علی حسینی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، گفته است: "آقای احمدی نژاد در حین سفر به سرلانکا یک دیدار غیر رسمی و چند ساعته از هند و پاکستان خواهد داشت."

آقای حسینی تاکید کرده که مذاکرات اخیر بین هند و پاکستان در خصوص خط لوله صلح برگزار شده و توافق شده که این گفتگو ها ادامه یابد و بر این اساس رسیدن به توافق دور از دسترس نیست.

در عین حال، سخنگوی وزارت خارجه ایران تاکید کرده که عملی شدن خط لوله صلح یکی از مهمترین مسائل مورد علاقه ایران، پاکستان و هند است و در سفر آقای احمدی نژاد در باره آن گفتگو خواهد شد.

آقای احمدی نژاد صبح روز دوشنبه وارد پاکستان می شود و بعد از دیدار با رئیس جمهور و نخست وزیر پاکستان، به سریلانکا سفر می کند. رئیس جمهور ایران عصر روز سه شنبه بعد از پایان سفرش به سریلانکا توقفی چند ساعته در هند خواهد داشت و با رئیس جمهور و نخست وزیر این کشور دیدار می کند.

سرنوشت خط لوله صلح

تنش های سیاسی دو کشور هند و پاکستان و مخالفت آمریکا با این پروژه به عنوان مهمترین دلایل کندی مذاکرات بوده که مانع توافق نهایی بین سه کشور شده است.

در چند سال گذشته سه کشور نشست هایی در این زمینه برگزار کرده اند و به توافقاتی نیز رسیده اند اما در چند ماه اخیر هند از مذاکرات سه جانبه کنار کشیده بود و ایران و پاکستان با برگزاری نشست هایی در تهران و اسلام آباد برای عملی کردن این طرح، مذاکرات را دنبال کردند.

بر اساس گزارش ها، دو کشور هند و پاکستان بر سر حق ترانزیت گاز صادراتی ایران که از داخل خاک پاکستان اختلاف نظر دارند و هند حاضر به پذیرش درخواست پاکستان برای حق ترانزیت گاز صادراتی ایران نیست.

مقامات هند و پاکستان به تازگی با شرکت در نشستی مشترک در این زمینه مذاکره کرده اند اما گزارش ها نشان می دهد که دو طرف به توافقی قطعی دست نیافته اند.

ایران امیدوار است هند و پاکستان با هم به توافق برسند و قرارداد نهایی ساخت خط لوله بین سه کشور امضا شود اما مقامات ایران تاکید کرده اند که در صورت عدم توافق سه جانبه، قرارداد دوجانبه بین ایران و پاکستان امضا خواهد شد.

طول خط لوله ایران به هند 2700 کیلومتر است و قرار است گاز صادراتی ایران را از مسیر پاکستان به هند منتقل کند. پیش بینی شده است که در صورت توافق نهایی 1100 کیلومتر از این خط لوله در ایران، 1000 کیلومتر در پاکستان و 600 کیلومتر در هند احداث شود.

با تکمیل طرح انتقال گاز ایران روزانه 150 میلیون متر مکعب گاز به هند و پاکستان صادر می شود که 90 میلیون متر مکعب آن برای هند و 60 میلیون متر مکعب آن برای پاکستان در نظر گرفته شده است.

هزینه اجرای این پروژه در برآورد ها اولیه چهار و نیم میلیارد دلار اعلام شده بود اما اکنون کارشناسان هزینه طرح را حدود هفت میلیارد دلار برآورد می کنند.

iran zamen - نروژ - روگنان
مال پدرتان که نیست بدهید.ولی مردم خودمان زمستان باید از زور سرما بلرزند.نابود باد جمهوری اسلامی ایران
دوشنبه 9 اردیبهشت 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.