رهبران بریتانیا و آمریکا که روز پنج شنبه در کاخ سفید دیدار کردند با شرکت در کنفرانسی خبری رابطه آمریکا و بریتانیا را "ویژه" خواندند و بر محکم و استوار بودن آن تاکید کردند و در عین حال بار دیگر بر مخالفت خود با ادامه غنی سازی اورانیوم در ایران پافشاری کردند.
بخش قابل ملاحظه ای از کنفرانس خبری نیم ساعته دو رهبر به موضوع ایران اختصاص داشت، اگرچه مبارزه با تروریسم، اوضاع عراق و افغانستان، اقتصاد جهانی و انتخابات زیمبابوه نیز از موضوعات صحبت های دو طرف بود .
گوردون براون نخست وزیر بریتانیا با تاکید بر توافق آمریکا و بریتانیا درباره تشدید تحریم ها علیه ایران گفت: "ایران پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای را نقض کرده، به جامعه بین المللی درباره برنامه هایش حقیقت را نگفته و به همین خاطرمن برای اطمینان از به اجرا در آمدن تحریم ها علیه ایران، گسترش آنها و بررسی اثر آن ها بر حکومت این کشور با رهبران اروپا گفتگو خواهم کرد."
دولت ایران بارها با ناعادلانه و غیرقانونی خواندن تحریم ها علیه این کشور، تاکید کرده که به تعهدات هسته ای بین الملی خود پایبند است.
با این وجود گوردون براون گفت قصد دارد کشورهای اروپایی را به تحریم صنعت گاز ایران تشویق کند و افزود: "طی هفته های آینده، ما می خواهیم تحریم ها را گسترش دهیم تا شامل گاز طبیعی مایع شود. معتقدم که این اقدام به ایران این پیام را می فرستد که وضعیت کنونی غیرقابل قبول است."
گوردون براون همچنین بر بررسی اثر تحریم ها بر دولت ایران تاکید کرد و این دولت را متهم کرد که اثر تحریم ها بر اقتصاد، به ویژه نرخ واقعی تورم را به طور صحیح اعلام نمی کند.
رییس جمهوری آمریکا نیز در این کنفرانس خبری گفت از طرح روسیه برای انتقال اورانیوم غنی شده به ایران حمایت می کند و تاکید کرد آمریکا و بریتانیا همچنان با ادامه غنی سازی اورانیوم در داخل ایران مخالفند.
جورج بوش درباره دولت ایران گفت: "آن ها ثابت کرده اند که قابل اعتماد نیستند. به نظر من این که بگذاریم ایران دانش غنی سازی را یاد بگیرد و فرض کنیم که این دانش را به یک برنامه نظامی منتقل نمی کند، ساده لوحانه است."
دولت ایران بارها بر صلح آمیز بودن تمام برنامه های هسته ای خود از جمله برنامه غنی سازی این کشور تاکید کرده است.
ایران کماکان در حال گسترش برنامه غنی سازی خود در تاسیسات اتمی نطنز است هرچند دست کم 4 قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد از دولت ایران می خواهد که ان برنامه را متوقف کند.
رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس خبری مشترک خود با گوردون بروان بار دیگر تاکید کرد اگر دولت ایران برنامه غنی سازیش را متوقف کند راه "بهتری" به جلو پیدا خواهد شد.
نخست وزیر بریتانیا پیش از دیدار با جورج بوش، با سه کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا یعنی سناتورهای دموکرات-- هیلاری کلینتون، باراک اوباما و جان مکین نامزد حزب جمهوریخواه دیدار کرده بود.
در تحولی دیگر براد شرمن از اعضای کنگره آمریکا در جلسه ای برای بررسی سیاست آمریکا در قبال ایران، از سیاست واشنگتن دربرابر ایران به تندی انتقاد کرد.
آقای شرمن گفت در حالی که دولت بوش هنوز هم به دنبال راه موثری برای "جلوگیری از تولید بمب هسته ای در ایران" است، تهران همچنان به برنامه هسته ای خود ادامه می دهد.
آقای شرمن گفت: " در حال حاضر ایران 3000 سانتریفیوژ راه اندازی کرده و به دنبال راه اندازی تعداد بیشتری است و ما حتی هنوز نتوانسته ایم یک گام به اعمال تحریمی نزدیک شویم که تهران را به تجدید نظر در غنی سازی اورانیوم وادارد."
در این جلسه آقای شرمن از دولت آمریکا خواست سیاست های خود را در قبال روسیه و چین با سیاستش در قبلا ایران نزدیک و مرتبط کند تا بتواند تحریم های سخت گیرانه ای را علیه ایران در سازمان ملل متحد به تصویب برساند.
آقای شرمن دولت بوش را متهم کرد که مصوبه تحریم ایران را که به دولت اجازه مجازات مالی شرکت های خارجی طرف معامله انرژی با ایران را می دهد نادیده گرفته است.
وی همچنین دولت آمریکا را متهم کرد که هنوز نتوانسته مانع ادامه پرداخت وام یک میلیارد و سیصد دلاری بانک جهانی به ایران شود.