آمادگی مشروط صدر برای انحلال سپاه مهدی

آمادگی مشروط صدر برای انحلال سپاه مهدی

شبه نظامیان سپاه مهدی از مقتدی صدر روحانی شیعه مذهب عراقی دستور می گیرند
مقتدی صدر، روحانی شیعه مذهب عراقی گفته است چنانچه روحانیون بلند پایه شیعه به او دستور منحل کردن سپاه مهدی را بدهند، این دستور را اجرا خواهد کرد.

جنبش صدر می گوید برای بحث در این باره هیئتی را نزد آیت الله علی سیستانی مرجع بزرگ شیعه در عراق و نیز آیت الله کاظم حسینی حائری از مراجع شیعه که در ایران زندگی می کند، خواهد فرستاد.

تحلیلگران می گویند تصمیم مقتدی صدر برای مشورت با روحانیون بلند پایه شیعه مذهب، یک ترفند سیاسی برای کاهش فشار دولت عراق است.

پیشتر، نوری المالکی، نخست وزیر عراق تهدید کرده بود که مقتدی صدر و طرفدارانش را از فعالیت های سیاسی محروم خواهد کرد.

نخست وزیر عراق که با شبکه تلویزیونی آمریکایی سی ان ان (CNN) صحبت می کرد گفت چنانچه مقتدی صدر، گروه شبه نظامی خود را منحل نکند، کل جنبش او از روند سیاسی کنار گذاشته خواهد شد و اجازه نخواهد یافت در انتخابات محلی که در سال جاری برگزار خواهد شد شرکت کند.

فوزی اکرم، یکی از اعضای جنبش صدری ها در پارلمان عراق، گفت گروه های رقیب که در دولت عراق کار می کنند با آمریکا علیه حزب او تبانی کرده اند.

آقای اکرم گفت بقیه جناح های اصلی سیاسی، گروه شبه نظامی خود را دارند. وی افزود برخی از این گروه ها در وزراتخانه های دفاع و کشور، در پوشش کارمند کار می کنند.

آدام بروکس، خبرنگار بی بی سی در بغداد می گوید به نظر می رسد تهدید آقای المالکی جدی است و رویارویی آقای المالکی و مقتدی صدر تشدید می شود.

دو هفته قبل، نخست وزیر عراق در تلاشی ناکام برای مجبور کردن سپاه مهدی به اطاعت از دولت عراق، هزاران سرباز را به شهر بصره در جنوب عراق اعزام داشت.

در پی چند روز زد و خورد شدید که به کشته شدن عده قابل توجهی منجر شد مقتدی صدر به شبه نظامیان سپاه مهدی دستور داد خیابان های بصره را تخلیه کنند.

اکنون مقتدی صدر به عنوان نمایش قدرت از طرفداران خود خواسته است که روز چهارشنبه 9 آوریل، دست به تظاهرات گسترده ای بزنند.

هفته گذشته شورای امنیت ملی عراق از احزاب سیاسی این کشور خواسته بود گروه های شبه نظامی خود را پیش از برگزاری انتخابات محلی در سال میلادی جاری منحل کنند.

شورای امنیت ملی عراق از احزاب سیاسی که دارای گروه های شبه نظامی هستند خواسته بود سلاح هایشان را تحویل دهند و از طریق فعالیت های مدنی خواسته هایشان را دنبال کنند.

درخواست شورای امنیت ملی عراق ضمانت اجرایی ندارد، چرا که این شورا نمی تواند به تنهایی قانون را اجرا کند.

اما جناح های سیاسی قدرتمندی در این شورا حضور دارند و به همین خاطر درخواست شورا برای منحل شدن گروه های شبه نظامی مهم ارزیابی شده است.

از سال ۲۰۰۴ میلادی چند بار تلاش شده است که احزاب سیاسی عراق حمایت از شبه نظامیان خود را متوقف کنند. این تلاش ها تا کنون بی نتیجه بوده است.

نوری مالکی، نخست وزیر عراق، اخیرا دستور توقف تمام عملیاتی را داد که علیه افراد مسلح در بصره و بغداد انجام می شد.

حسن کچل - امریکا - نیویورک
این مالکی اول ادعا میکنه که من تا اخر با ترویست های المهدی میجنگم ولی چند روز بعد اتشبس الانم که صدر از اربا بانش دستو میخواهد پس حدس امریکا درست بود که ایران گروهک های تروریستی را تجهیز میکنه بعد ما میگیم امریکا جوابگوی
خونریزیست اگر ایران دخالت نمیکرد عراق امن امن بود
دوشنبه 19 فروردین 1387

king_irooni - ایران - سربندر
این مسئله نشون میده که این گروه تروریستی توسط همون کسانی ایجاد شده که الان باید دستور انحلال اون رو بدن . بازم می پرسم هزینه های ایجاد این گروه ها رو چه کسی و از کجا پرداخت میکنه؟؟؟؟
سه‌شنبه 20 فروردین 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.