محمد شریف، وکیل مدافع آقای صالحی، و نیز همسر آقای صالحی در گفتگو با بخش فارسی بی بی سی آزادی او را تایید کرده اند.
محمود صالحی از اعضای سابق اتحادیه نانوایان شهر سقز، در استان کردستان در غرب ایران، است.
آقای صالحی به اتهام سازماندهی تجمعی که اول ماه مه سال 2004، روز جهانی کارگر، در شهر سقز برگزار شد و در حالی که عازم محل برگزاری تجمع بود، به همراه چند تن دیگر از فعالان کارگری این شهرستان بازداشت و بعد از چند روز با سپردن وثیقه از زندان آزاد شد.
دادگاه بدوی او را به پنج سال زندان و سه سال تبعید محکوم کرد که این رای در دادگاه تجدیدنظر تغییر کرد.
اما آقای صالحی در پاییز سال 1385 مجددا محاکمه شد و این بار به 4 سال زندان محکوم شد که این حکم نیز در دادگاه تجدیدنظر به یک سال زندان تعزیری و سه سال زندان تعلیقی کاهش یافت.
آقای صالحی روز 9 آوریل 2007، 18 فروردین 1386، بازداشت و به زندان سنندج منتقل شد.
در دوره زندانی بودن محمود صالحی، تعدادی از نهادهای حقوق بشری داخلی و بین المللی تلاش هایی برای آزادی او از زندان انجام شدند و آقای صالحی نیز در پیامی از زندان از این افراد تشکر کرد.
به گفته وکیل آقای صالحی، همین پیام و نیز اعتصاب غذای آقای صالحی در زندان، باعث گشودن پرونده ای جدید برای او و صدور قرار بازداشت دیگری شد. به این ترتیب در حالی که محمود صالحی باید روز چهارم فروردین از زندان آزاد می شد، با این قرار بازداشت در زندان ماند.
به گفته آقای شریف این قرار بازداشت به قرار وثیقه چهل میلیون تومانی تبدیل شد که مقامات زندان علی رغم تودیع این وثیقه تا چند روز از آزادی آقای صالحی خودداری می کردند. اما سرانجام این وثیقه پذیرفته شده و آقای صالحی تا صدور حکم پرونده جدیدش آزاد خواهد بود.
بنا بر گزارش ها آقای صالحی به بیماری کلیه مبتلاست و در طول دوران زندانش نهادهای حقوق بشری بارها خواستار انتقال او به بیمارستان برای مراقبت های پزشکی شده بودند که در چند مورد این اتفاق به وقوع پیوست.
|
|
|