شواهد زندگی بیرحمانه کارگران سازنده اهرام مصر

شواهد زندگی بیرحمانه کارگران سازنده اهرام مصر

شواهد زندگی بی رحمانه ای که کارگران مصر باستان هنگام احداث بناهای به یادماندنی فراعنه متحمل می شدند توسط باستان شناسان کشف شده است.


بسیاری از ساکنان آمارنا از جراحات کمر، تغذیه بد و رشد ناقص رنج می بردند

بقایای اسکلت های شهر گمشده ای در بخش میانی مصر حاکی از آن است که بسیاری از مردم این شهر در سال های نوجوانی جان می باختند و زندگی پرمشقتی داشتند.

بسیاری از آنها از جراحات کمر، تغذیه بد و رشد ناقص رنج می بردند.

این بقایا در آمارنا که 3500 سال قبل به فرمان فرعون آخِناتن به عنوان یک پایتخت جدید بنا شد کشف شده است.

در اسناد آن زمان به خط هیروگلیف آمده است که انگیزه آخِناتن، پدر "توت عنخ آمون"، از ایجاد این شهر با معابد، کاخ ها و مقبره های مجلل، ادای احترام به خدای محبوبش، آتن، بود.

وی همراه با همسرش، نِفِرتیتی، شهر تِبِس با خدایان کهنه اش را رها کرد و مردم خود را 320 کیلومتر به سوی شمال به یک بیابان غیرقابل سکونت در کنار رود نیل هدایت کرد.

شهر تازه که حداکثر 50 هزار نفر در آن سکونت داشتند ظرف 15 سال ساخته شد؛ اما چند سال پس از مرگ فرعون آخِناتن، شهر رها شد تا طعمه باد و شن شود.

تلاش باستان شناسان برای یافتن هر گونه اثری از مردگان آمارنا برای بیش از یک قرن بی ثمر ماند.

اما اخیرا تیمی از باستان شناسان بریتانیایی استخوان های انسانی که در اثر سیل به سطح آمده بود را در بیابان یافتند.

اینها نخستین استخوان هایی است که آشکارا به عنوان بقایای کارگرانی که در این شهر کار می کردند قابل شناسایی بود؛ و همین ها بهای هولناکی که باید برای تحقق رؤیای فرعون پرداخت می شد را آشکار می کنند.


استخوان ها روی تاریک تر زندگی را آشکار می کند، نقطه عکس تصویری که آخناتن تبلیغ می کرد، گریزی به آفتاب و طبیعت

بری کمپ


پروفسور بری کِمپ، که هدایت این حفاری ها را به عهده دارد گفت: "استخوان ها روی تاریک تر زندگی را آشکار می کند، نقطه عکس تصویری که آخناتن تبلیغ می کرد، گریزی به آفتاب و طبیعت."

نقش های دیواری در مقبره مقام های بلندپایه آن زمان طبق های پیشکشی که غذا روی آنها پشته شده است را نشان می دهد. اما استخوان مردم عادی که در شهر زندگی می کردند تصویر متفاوتی را آشکار می کند.

پروفسور جری رز از دانشگاه آرکانزاس در آمریکا که تیم مردم شناسی او استخوان های کشف شده در آمارنا را تحلیل می کند گفت: "اسکلت هایی که می بینیم مسلما از آن سبک زندگی نصیبی نبرده اند."

"غذا فراوان نیست و مسلما مواد خوراکی دارای کیفیت غذایی بالایی هم نیست. اینجا شهری نیست که کسی در آن مراقبت شود."

جمعیت آمارنا دارای کوتاه ترین متوسط قد ثبت شده در میان مردمان گذشته مصر بوده اند. اما آنها به سختی برای تحقق طرح های بلندپروازانه فرعون در پایتخت تازه اش زحمت کشیدند.

لازمه بنا کردن این معابد و کاخ ها هزاران بلوک سنگی بزرگ بود. کارگران در گرمای 40 درجه سانتیگرادی تابستان مجبور بودند این سنگ ها را از درون صخره ها بتراشند و دو کیلومتر و نیم از محل کار تا شهر حمل کنند.

استخوان های به جا مانده نشان می دهد بسیاری از کارگران از جراحات ستون فقرات و سایر نقاط بدن رنج می بردند. پروفسور رز گفت: "این مردم در سنین خیلی کم خیلی سخت کار می کردند و بارهای سنگین می بردند."


طول و عرض شهر آمارنا به 10 کیلومتر می رسید

وی افزود: "مرگ و میر در میان جوانان آمارنا با هر معیاری که حساب کنید به طور تکان دهنده ای بالا بود."

عمر خیلی از آنها از 35 سال فراتر نمی رفت و دو سوم آنها در 20 سالگی جان می باختند.

اما حتی این برنامه کاری کمرشکن نیز ممکن است برای توضیح آمار بالای مرگ در شهر کافی نباشد.

حتی توت عنخ آمون، فرزند آخناتن، در سن 20 سالگی درگذشت؛ و باستان شناسان اکنون به تدریج به این باور نزدیک شده اند که احتمال یک بیماری همه گیر در شهر وجود داشته است.

این موضوع مؤید رکوردهای تاریخی به جا مانده از هیتیت ها، دشمنان اصلی مصر در آن زمان، است که از ویرانی ناشی از یک بیماری همه گیر که سربازان اسیر شده مصری در نبردهای دوره توت عنخ آمون عامل آن بودند صحبت می کند.

به نظر می رسد که این بیماری ممکن است ضربه نهایی را به مردم آمارنا وارد کرده باشد.

اینها نشان میدهد که بناهای شکوهمند ایران افزون بر اینکه از دید معماری شاهکارست ، از دید انسانی نیز قابل احترام است چون بنا به مدارکی که به دست آمده کارگران تخت جمشید
دارای حقوق بوده اند البته نه تنها دارای حقوق بوده اند بلکه بر اساس ترجمه کتیبه های کشف شده در تخت جمشید دارای مزایایی از قبیل بیمه هم بوده اند.
king_irooni - ایران - سربندر
یاد کارگرهای روزمزد در مناطقی مث عسلویه افتادم.
سه‌شنبه 6 فروردین 1387

arashk_fara - انگلیس - لندن
فیلم 1000 سال قبل لز مسیحیت رو دیروز رفتیم سینما دیدیم دقیقا درباره همین هست نشون میده مصر تمدن بالایی داشت اما انسانهایی خرافاتی و بی رحم بودن یه چیزی تو مایه های فیلم 300..... اینا میخوان کسورهایی که ادعای تمدن میکنن رو نابود کنن خیلی حرفه ای دارن پیش میرن
سه‌شنبه 6 فروردین 1387

zpirooz - آلمان - آخن
بنا به گفته باستانشناسان علاوه بر حقوق و بیمه مزایایی مثل جیره های مواد غذایی هم به کارگران تخت جمشید داده می شده عجب ادمهای عجیبی بودند پادشاهان قدیمی ما
سه‌شنبه 6 فروردین 1387

ARUBARZAN62 - ایران - اصفهان
به نظر من این شکوه تخت جمشید نیست که انسان رو به هیجان میاره این عظمت روحی و اخلاقی پادشاهان عادل هخامنشی است که با پرداخت دستمزد کارگاران سازنده این مجموعه نام ایران را در کنار نام خود جاوید کردند
سه‌شنبه 6 فروردین 1387

ARUBARZAN62 - ایران - اصفهان
ایا می دونستید بر اساس کتیبه های گلی پیدا شده در تخت جمشید در ساخت این اثر بزرگ از کارگران و مهندسان زن نیز استفاده میشده و بعضا سرکارگر و پیمانکار قسمتی از این مجموعه زنان بوده اند و از همه جالب تر که کارگران زن اگر باردار میشدند مرخصی با تمام دستمزد در طول حاملگی داشتند.
سه‌شنبه 6 فروردین 1387

arashk_fara - انگلیس - لندن
شلاق فقر حقوق کم و کار زیاد و ... از شلاق فرعون بدتر است ...مرگ بر آخوند و حکومت مذهبی
سه‌شنبه 6 فروردین 1387

bardia007 - المان - مونیخ
خواهش میکنم که کورش را با فرعون و تخت جمشید را با اهرام و به طور کلی مصر را با پارس مقایسه نکنید تنها نقطه اشتراک تمدن و قدمت تاریخی میباشد.
سه‌شنبه 6 فروردین 1387

tnt20 - لهستان - ورشو
اخناتون پسر نداشت توت انخ اتون دامادش بود.
سه‌شنبه 6 فروردین 1387

nadernejad ali - بلژیک - گنت
اینها نشان میدهد که بناهای شکوهمند ایران افزون بر اینکه از دید معماری شاهکارست ، از دید انسانی نیز قابل احترام است چون بنا به مدارکی که به دست آمده کارگران تخت جمشید
دارای حقوق بوده اند البته نه تنها دارای حقوق بوده اند بلکه بر اساس ترجمه کتیبه های کشف شده در تخت جمشید دارای مزایایی از قبیل بیمه هم بوده اند.
با درود دوستان اگر کتاب خاطرات(سینوهه پزشک فرعون )را خوانده باشید متوجه میشوید که فرعونی که پرستش خورشید را بجای ماه گذاشت با توطئه زنش و فرمانده سپاهش بقتل میرسد .او امون (خورشید)را بجای اتون (ماه )گذاشت وچند سال پیش یک پرفسور امریکایی و یک کاراگاه انگلیسی مومیائی فرعون را مجدد بازرسی کردند و متوجه شدند که جمجمه فرعون از پشت شکسته و علت مرگ ضربه ائی بوده که از پشت به سرش زدند. اما نکات قابل توجه این است که سینوهه مینویسد زمان عمل مردی را بالای سر بیمار حاضر میکردیم وحضورش مانع خونریزی میشد و نکته بعد سینوهه مینویسد :برای بیهوشی تریاک را وارد رگها میکردیم.. برای من جالب این نکته است که سینوهه هیچ توضیحی دراین زمینه نمیدهدومن تصور میکنم تزریق تریاک بداخل رگها اینقدر پیش پا افتاده بوده که او توضیحی نداده است در هر حال اگر دوستان جوابی برای این سوالات بنده پیدا کردند من را در جریان قرار دهید.با سپاس.بدرود.
سه‌شنبه 6 فروردین 1387

dandy - امارات - امارات
ای ول حکومت تخت جمشید بیمه هم میکردند..والله خیلی مرد بود
سه‌شنبه 6 فروردین 1387

mahdi_dannte - ایران - تهران
درست میشه
به قول دوستم صد سال اولش سخته
چهار‌شنبه 7 فروردین 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.