این پژوهشگران میگویند: بررسیهای معدودی که در گذشته در مورد اثرات اسیدهای چرب اشباع نشده با زنجیره طولانی (LC PUFAs) در بارداریهای کامل منتشر شده، نشان دادهاند که بین مصرف مکملهای روغن ماهی در دوران بارداری و بهبود تمرکز و عملکرد ذهنی کودکان ارتباطی وجود دارد.
دکتر سوزان پرسکات و دستیاران وی از دانشگاه استرالیای غربی، اثرات امگا 3 LC PUFA را بر رشد ادراکی 72 کودک که مادرانشان در دوران بارداری دوز بالای روغن ماهی یا روغن زیتون مصرف کرده بودند، ارزیابی کردند.
آنها افزایش قابل توجه امگا 3 LC PUFAs را در خون بند ناف نوزادان گروه روغن ماهی را در مقایسه با سطوح مزبور در گروه کنترل شناسایی کردند.
این در حالی است که محتوی اسید چرب امگا 6 در گروه روغن ماهی به میزان قابل ملاحظهای کاهش یافت.
این پژوهشگران دریافتند که نمرات تعادل چشم و دستها در میان کودکان گروه مصرف کننده روغن ماهی نسبت به گروه کنترل مصرف کننده روغن زیتون به میزان چشم گیری بالاتر بود و با محتوای امگا 3 LC PUFA گلبولهای قرمز خون ارتباط مثبت داشت.
این معیارها با میزان امگا 6 LC PUFA نیز به طور معکوس در ارتباط بود.
نتایج این گزارش نشان میدهد: معیارهای رشد کودکان در 5/2 سالگی و همچنین دیگر نشان گرهای رشد بین گروه مصرف کننده روغنهای ماهی و گروه کنترل تفاوتی نداشت. علاوه بر این، نمرات شاخصهای زبانی و رفتاری در بین دو گروه مشابه بود.
پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که این اطلاعات مقدماتی نشان میدهد که مصرف مکمل روغن ماهی با دوز نسبتاً بالا طی 20 هفته آخر بارداری نه تنها بی خطر است بلکه به نظر میرسد اثرات سودمند بالقوهای دارد که نیازمند تحقیق بیشتر است.
|
|
|