تحریم دو شرکت خارجی به دلیل فروش هواپیما به ماهان ایر

تحریم دو شرکت خارجی به دلیل فروش هواپیما به ماهان ایر

وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد که شرکت بریتانیایی بالی و شرکتهای اقماری آن، شرکت ارمنی بلو ایرویز را به دلیل آنکه سه فروند هواپیمای ساخت آمریکا را از ایالات متحده خریداری کرده و در اختیار شرکت هواپیمایی ایرانی ماهان قرار داده اند به مدت شش ماه از برخورداری از امتیازات تجاری دولت آمریکا محروم می کند.
ماهان ایر متعلق به مؤسسه ای خیریه در ایران به نام مولی الموحدین و نخستین شرکت هواپیمایی خصوصی در این کشور است

وزارت بازرگانی آمریکا اقدام این شرکتها را نقض مقررات تجاری آمریکا ارزیابی کرده است.

بنابر اطلاعیه این وزارتخانه، هنگامی که شرکتهای بالی و بلوایرویز اقدام به خریداری هواپیما از آمریکا کرده بودند، در مورد اینکه قصد دارند این هواپیماها را در اختیار چه شرکت دیگری قرار دهند، اطلاعات گمراهانه در اختیار مراجع آمریکایی قرارداده و هدف اصلی خود را پنهان کرده بودند.

آن گونه که در این اطلاعیه آمده، پیش از آنکه هواپیماها در اختیار هواپیمایی ماهان قرار داده شود، وزارت بازرگانی آمریکا از شرکتهای بالی و بلوایرویز خواسته بود که هواپیماها را به آمریکا بازگرداند اما این شرکتها از عمل به این خواسته خودداری ورزیدند.

در اطلاعیه وزارت بازرگانی آمریکا نوع هواپیماهای خریداری شده از ایالات متحده ذکر نشده اما به نظر می رسد این هواپیماها از نوع هواپیماهای مسافربری بوئینگ باشند که فروش آنها و همچنین قطعات یدکی شان به ایران سالهاست ممنوع شده است.

هواپیمایی ماهان که فروش هواپیماهای آمریکایی به آن باعث تحریم دو شرکت خارجی شده، متعلق به مؤسسه ای خیریه در ایران به نام مولی الموحدین است که اگرچه مالک نخستین شرکت هواپیمایی خصوصی در ایران به شمار می رود اما بیشتر سهامداران آن، مقامات محلی استان کرمان و از جمله، سیدحسین مرعشی، استاندار و نماینده پیشین کرمان در مجلس شورای اسلامی اند که از خویشاوندان اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهور سابق ایران است.

ماهان ایر پیشتر به به ده کشور اروپایی پروازهای مستقیم داشت اما اتحادیه اروپا از یازدهم سپتامبر گذشته پرواز هواپیماهای شرکت ماهان به کشورهای 27 گانه عضو این اتحادیه را به دلیل آنچه مسائل ایمنی اعلام کرد، ممنوع ساخت.

پیش از آن نیز وزارت حمل و نقل بریتانیا پرواز هواپیماهای ماهان ایر به این کشور را به دلائل ایمنی ممنوع کرده بود.

مشکل اصلی شرکتهای هواپیمایی ایران، فرسودگی ناوگان هوایی شان است، چراکه این کشور به دلیل تحریمهای آمریکا نتوانسته در سه دهه اخیر ناوگان هوایی خود را بازسازی و نوسازی کند.

بر اساس قوانین ایالات متحده، هیچ هواپیمایی که بیش از ده درصد قطعات آن در آمریکا ساخته شود.

در طول ۲۵ سال گذشته هفده هواپیمای ایرانی دچار سانحه شده و نزدیک به ۱۵۰۰ نفر از سرنشینان آنها کشته شده اند.

بر اساس گزارش سازمان مدیریت و برنامه ریزی ایران، متوسط عمر هواپیماهای شرکت ماهان بیست سال، یعنی نزدیک به سه سال کمتر از متوسط عمر هواپیماهای شرکت هواپیمایی ملی ایران است.

iran zamen - نروژ - روگنان
دولت ارمنستان از خیر دولت احمقی نژاد و اخوندها به سر سامان رسیده اند.تا اینها باشند دستشان را به طرف اخونها دراز نکنند.
یکشنبه 4 فروردین 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.