خشونت خیابانی علیه زنان

خشونت خیابانی علیه زنان

شاید کمتر پیش آید که منتظر ماشین گوشه خیابان ایستاده باشید و با صفی از ماشین‌هایی که جلوی پایتان ترمز می‌کنند و شما را به چشم یک روسپی نگاه می‌کنند، مواجه نشوید.

پدیده خشونت خیابانی که که در جامعه ایران همواره در طول سال‌های گذشته وجود داشته است، این روزها آنقدر آزاردهنده و چشم‌گیر است که تقریبا تمام فعالان زن در برنامه‌های 8 مارس امسال، آن را یکی از بزرگترین مشکلات زنان در شهرستان‌های مختلف می‌دانند.

درست در شرایطی که نیروی انتظامی با قدرتی مثال زدنی و هزینه‌ای گزاف اقدام به ارشاد زنان بد حجاب می‌نماید، مردان ایرانی بی‌باکانه و بدون ترس از برخوردهای قضایی، به آزار و اذیت زنان در کوچه و خیابان می‌پردازند. از پسر 8 ساله تا پیرمرد 80 ساله، تفاوتی هم نمی‌کند که پوشش شما چادر باشد و یا مانتو، این خشونت آنقدر عریان است که اکثریت زنان آن را هر روز با تمام وجودشان حس می‌کنند و قدرتی برای مقابله با آن ندارند.

از حدود 50 زنی که در این گزارش با آنان روبرو شدم، همه‌ی آن‌ها به دفعات تحت خشونت خیابانی قرار گرفته بودند، که بیشترین آن‌ها شامل خشونت کلامی بوده است. متلک‌های خیابانی، بیشترین موردی است که تقریبا هر روز برای زنان تکرار می‌شود. با این حال بسیاری از زنان نیز در کوچه و خیابان، در تاکسی، در اتوبوس و مکان‌های دیگر از سوی مردان لمس شده‌اند.

خشونت خیابانی، در تعریف بومی ایران، شامل رفتارهایی مانند «نگاه‌های آزاردهنده در معابر عمومی، مزاحمت‌های کلامی از جمله متلک و فحاشی هنگام راه رفتن در خیابان، تماس و لمس بدن در خیابان و یا وسیله نقلیه عمومی، بوق زدن و ایستادن اتومبیل‌های شخصی هنگام راه رفتن در خیابان و آزار و اذیت دیگر رانندگان هنگام رانندگی می‌شود.»

عکس‌العمل زنان در برابر این مزاحمت‌های خیابانی، اغلب با توجه به شرایط سنی آنان متفاوت است. تعداد زیادی از دختران جوان در برابر این آزارها، سکوت می‌کنند. چرا که از منظر جامعه آنان به دلیل نوع پوشش و آرایش‌شان، مورد این مزاحمت‌ها قرار می‌گیرند و مقصر قلمداد می‌شوند. زنان مسن‌تر اما واکنش شدیدتری نشان می‌دهند، آنان معمولا از سوی افراد حاضر در محل مورد حمایت واقع می‌شوند. نتایج نظرسنجی‌ای که چندی پیش توسط وب سایت "زنستان"، منتشر شد، نیز این موضوع را تایید می‌کند.

بر اساس این نظر سنجی 76 درصد از زنان مورد سوال قرار گرفته، پیش از 15 سالگی تحت خشونت کلامی قرار گرفته‌اند.

با این حال ابعاد خشونت‌های خیابانی تنها به موارد ذکر شده خلاصه نمی‌شود، دختر 23 ساله‌ای در تهران، معتقد است که اخیرا مزاحمت‌ها بسیار شدیدتر شده است. او آخرین تجربه‌اش را از چنین موردی تشریح می‌کند و می‌گوید: "هفته پیش هنگامی که در خیابان راه می‌رفتم، مردی به من نزدیک شد و برای لحظه‌ای مرا در آغوش گرفت. باسن و سینه‌ام را با دست‌هایش فشرد و بعد از من جدا شد."

او می‌گوید که برای لحظه‌ای شوکه شده است، اما بعد تمام توانش را جمع کرده و با مشت و لگد آن مرد را کتک زده است.
این دانشجوی دختر معتقد است، اشکال این قبیل خشونت‌ها در جامعه هر روز گسترده‌تر و شدیدتر می‌شود و زنان در برابر این تحقیر روزانه، پناهگاهی برای حمایت ندارند.

از نظر زنان مورد پرسش در سایت "زنستان"، دلایل رواج خشونت و آزار خیابانی به ترتیب عبارتند از: «فرهنگ جامعه، بیماری روحی و جنسی مردان مزاحم، قوانین نامناسب و عدم برخورد با مزاحمین، غریزه و طبیعت مردان، رفتار، پوشش و آرایش زنان در خیابان، موقعیت اقتصادی پایین، ماهواره و اینترنت و نیز موقعیت اقتصادی بالا.»

بیشترین موارد خشونت نیز زنانی را شامل می شود، که برای رفت و آمد خود از وسایل نقلیه عمومی استفاده می کنند.
بسیاری از جامعه‌شناسان، علت فروانی این پدیده را در ایران، تفکیک جنسیتی می‌دانند. آنان معتقدند جداسازی جنسیتی، سبب بیگانگی بین انسان‌ها می‌شود و همین مورد سبب می‌شود که برقراری ارتباط میان دو جنس مخالف از راه‌های نامتعارف انجام شود.

همچنین ترکیب و شیوه تربیت خانواده‌های ایرانی به گونه‌ای است که دختران و پسران ترجیح می‌دهند به دور از چشم خانواده رابطه با جنس مخالف را تجربه کنند و چون مکان مناسبی برای این تعامل وجود ندارد، خیابان به مکانی برای تخلیه خواسته‌های جوانان تبدیل شده است.*

اما این پدیده، زمانی آزاردهنده‌تر می‌شود، که پس از مراجعه زنان به مراجع انتظامی و قضایی برای شکایت از مردان مذکور، آنان مقصر قلمداد می‌شوند.

تجربه یک دختر 27 ساله در این مورد جالب توجه است، او که  چندی پیش کیف دستی‌اش از سوی افرادی ناشناس سرقت شده است، می‌گوید: "پس از مراجعه به کلانتری و تنظیم شکایت، یکی از خانم‌های شاغل در آن جا مرا به اتاقی برد و به من گفت که اگر کیفم سرقت شده است، تقصیر خودم است چون پوشش مناسبی نداشته‌ام!"

در جامعه ایران، با نگاه غالب سنتی، زنان همواره مقصرند. چرا که آنان زمینه‌سازی برای وقوع جرم‌هایی از قبیل، قتل، دزدی، تجاوز، آزار و اذیت خیابانی و ... هستند. اما آیا زمان آن نرسیده است، مسئولان کشور طرحی برای مقابله با مردان مقصر اجرا کنند؟

Eteraaz - ایران - تهران
هر پوشش و لباسی یک پیامی داره ، اینو هیچکس نمیتونه انکار کنه و متعلق به ایران یا یک کشور دیگه هم نیست ، همه جا اینگونه است و شما هر لباسی رو که میپوشید طرز فکر شما رو نشون میده و برای دیگران هم حامل یک پیامی هست . اینکه شما لباس سنگین و محترمانه ای میپوشید یا اینکه یک لباس جلف و سبکی میپوشید مطمئنا برخورد دیگران هم با شما متفاوت خواهد بود . من نمیگم که مردان ما مشکل ندارند و یا اینکه عامل اصلی این خشونتها خانومها و طرز لباس پوشیدنشون هست ، ولی باید به این سوال جواب داد که چرا اکثر خانومهایی که مورد این خشونتها قرار میگیرند دارای پوشش سبک بوده اند ؟ (اینو هم تجربه نشون داده و هم آمار و ارقام میگه و حرف من نیست)
باور کنید این مسئله ای که من گفتم رو خود خانومها خیلی خوب متوجه میشن و یک خانوم مطمئنا بهتر میدونه که مردها در مقابل هر نوع پوشش خانومها چه عکس العملی دارند و با کدام نوع پوشش ، بیشتر در معرض این نوع آزارها خواند بود .
پنج‌شنبه 1 فروردین 1387

babaktoronto - کانادا - تورنتو
فروید دانشمند بزرگ غرب در نظریه معروفش داره که: جامعه ای که غریزه جنسی را سرکوب کنه اون جامعه از انتقام این سرکوبی مصون نمیمونه.
ما امروز در جوامعی که سیاستمدارانش مانند ایران به جای یافتن راه حلی برای پاسخ به این نیازهای به حق جوانان تنها به سرکوب و سرپوش گذاشتن به این نیاز فطری انسان میپردازند داریم تحقق این پیش بینی فروید را میبینیم. واقعا خدا اینقدر که بنده اش سخت گرفته در این رابطه سخت نگرفته شما حوادث گوناگون جامعه را بگذارید بغل همدیگر ببینید به چه نتیجه ای میرسید. جوانانی که به زور به دختران تجاوز میکنند. خوب چرا؟ بابا چرا با نادیده انگاشتن غریزه جنسی دارید این بلا رو سر جوونا میارید؟ حالا اگه امکان ازدواج را در ایران ایجاد میکردید یه چیزی اما حالا چی؟ یه جوون 17 18 ساله به سکس نیاز داره این شوخی بردار نیست چه دخترش چه پسرش. بیایید تعارفات و یکبارهم که شده برای همیشه بذاریم کنار. کافر و مسلمونو پیغمبر هم نداره همه سکس نیاز دارن. اصلا این قانون خداست. کی میتونه باهاش مقابله کنه. من ایت الله ای را میشناسم که تو سن پیری دوباره هوس زن گرفتن به سرش زده و زن گرفته. اینم از سردار زارعی. من از این موردا تو سران رژیم زیاد سراغ دارم. خوب اگه اخه چرا برای شما خوبه؟ اینا از اول که اومدن تو این مملکت تکلیف خودشونو نمیدونستن.این ایت الله میگه اره اون یکی میگه نه. این میگه بکن اون میگه نکن الانم نمیدونن و با ندونم کاریهاشون پدر این مملکتو دراوردن. در کشورایی مثل کانادا هر چیزی جای خودشو داره اگه یه مردی بهش فشار اومده باشه و دنبال یه زن بگرده میدونه باید کجا دنبالش بگرده دیکه دنبال خواهر و مادر مردم نمیره و جلوی پاشون مثل تو ایران ترمز نمیزنه و تازه با اصرار و التماس هم ازش نمیخواد که بیاد بالا. اون مذهبیه هم میدونه کجا باید بره و عبادت کنه.
نیاز به سکس مثل نیاز انسان به گلاب به روتون توالت میمونه میشه بهش گفت برو حالا فعلاکار دارم؟ نه هر کاری داشته باشی باید بذاری زمینو اونو اول انجان بدی . همین فروید میگه بشاشترین و پویا ترین جوامع اون جوامعی هستند که به سکس اعضای اون جامعه بیشترین توجه را بکنند. حالا شما خودتون با مقایسه جوامع گوناگون درستی این نظریه رو بررسی کنید.
پنج‌شنبه 1 فروردین 1387

mohammad55ir - هند - پونا
Eteraaz - ایران - تهران
دقیقا با تمام حرفهات موافقم،گل گفتی.
پنج‌شنبه 1 فروردین 1387

fampam - ٌآلمان - کلن
پوشش خوب یا بد همه اش بهانه است. دید مردهای ایران یک دید هرزه و حیوانی نسبت به زن است. این جداسازی زن و مرد یکی از اشتباهترین عملکرد های بعد از انقلاب 57 بود که این حکومت تن به آن داد. خود من زمان شاه شاهد بودم که زنها در خیابان با مینی ژوپ رفت و آمد میکردند و برای هیچ مردی هم جلب توجه نمیکرد٫ چون کاملا عادی بود. جنسیت- نگاه- عشق٫ چیزهایی هستند که خدا به ما انسانها بخشیده. و هیچ قدرت انسانی نمیتواند به زور جلوی اینها را بگیرد. اگر هم این کار را بکند٫ نمونه اش مرد ایرانی میشود که ما داریم میبینیم.
پنج‌شنبه 1 فروردین 1387

Sh.Motekallem - روسیه - مسکو
پسرای ایرانی خوب کاری می کنند.چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است.دوران فردین دیگه گذشته و اتفاقا دخترهای ایرانی از شرایط موجود کم سود نبرده اند.نگاهی به میز ادارات بکنید می فهمید.از اونطرف هم که تقریبا 90٪ بیزنس مهریه رو استاد هستند.نجابت و اذیت شدنشون از متلک رو هم تو دیسکوهای خارج از کشور میتونید ببینید که هندی عرب افغانی و پاکستانی چه دستی بر آتش میکشند. پس حالا قصه چیه؟ فقط واسه پسر ایرانی حرامند؟
پنج‌شنبه 1 فروردین 1387

nakhoda - آلمان - برلین
Sh.Motekallem - روسیه - مسکو
ماشالله به شما یعنی ماشالله به خواهر و مادر و حتما گذشته همسرتان که خیلی خوب همه رو تعریف کردید .البته مطمنا نمی خواهید بگویید که منظورتان همه زنهای ایران غیر از زنهای خانواده خودتان است . نه ؟ من فکر کنم شما چیزهایی از زنهای فامیل درجه یکتان دیده اید که شده جزو تجربیات گوهر بار شما در مورد زنهای ایرانی . خداوند به شما صبر جزیل در مقابل مصیبت هایی که دیده اید عطا کند . الهی آمین
پنج‌شنبه 1 فروردین 1387

حسن کچل - ایران - ایران
وقتی شما از تشنگی دارین هلاک میشین به یه نفر که اب داره چه عکس العملی
نشان میدین این نتیجه سختگیری بیجاه و تلقین با فرهنگ بودنه البته متلک فقط جنبه تفریحی هست برای جوانان ولی شما ناراحت دختران امروزی نباشید شانس بیارید
تو دامشون گرفتار نشین مخصوصا دانشجوهاش
پنج‌شنبه 1 فروردین 1387

nanaz1 - ایران - شیراز
Sh.Motekallem - روسیه - مسکو
o]خیلی پر روئی!
جمعه 2 فروردین 1387

pars iran - ایران - تهران
متکلم تو دیگه حرف نزن که خوب فک وفامیل وخودتو نشون دادی .فقط چرت وپرت سرهم میکنی . سابقه خانوادگی تو کاملا اشکار شد.
جمعه 2 فروردین 1387

hoormazd - امریکا - تگزاس
جناب اعتراض از ایران و محمد از هند.
مشکل از طرز لباس پوشیدن خانمها نیست. تنگی و گشادی لباس هم معیار سنجش شخصیت کسی نیست. مشکل از طرز تفکر جامعه است. وقتی یه چیزی توی جامعه تابو باشه همه حرص میزنن که بهش برسن.بابک تورنتو درست میگه به قول فروید تمام رفتارهای عصیانگرانه انسانها در زندگی ناشی از واپس زدگی میل جنسی در دوران نوجوانیه.این حکومت با کیسه کشیدن روی خانمها کاری کرد که مردها نسبت به تک تک اجزا بدن خانمها یه دید سکسی پیدا کنن.این پوشش سبک و سنگین هم چیزیه که اخوندا از خودشون در اوردن. این توهین بزرگی به یک زنه که بخوای با توجه به طرز لباس پوشیدنش یا دور کمر مانتوش یا پهنای شال روی سرش بهش نمره شخصیت بدی.این فرهنگ اخوندی رو کنار بگذاریم. دید مرد ایرانی باید عوض شه نه طرز لباس پوشیدن زن...
جمعه 2 فروردین 1387

khasteh - فرانسه - استراسبورگ
والله تو اروپا با بیکینی میان دوچرخه سواری پیامیم برا کسی نداره !
جمعه 2 فروردین 1387

edvinson - ژاپن - توکیو
من با نظر متکلم موافقم و همینطور حسن کچل.
به نظرمن ناخدا از آلمان هم یه بچه آخوند ..دقیقا هم از شیوه نوشتنش هویداست که یا خودش ملاست یا بچه ملاست.
جمعه 2 فروردین 1387

Sh.Motekallem - روسیه - مسکو
حقیقت تلخه؟
جمعه 2 فروردین 1387

nakhoda - آلمان - برلین
خیلی جالبه - جالبه
edvinson - ژاپن - توکیو
یعنی اگر من از زنها دفاع کنم و بگم که در همه قشر ها بد و خوب هست ونباید اون رو کلی کنیم و بگیم تمام زنها بد هستند و یا بگیم دخترهای ایرانی در بارها و کاباره ها اینطوری و اونطوری می کنند میشیم بچه آخوند و ملا ...
واقعا جالبه - جناب اوینسون از ژاپن و متکلم از روسیه
وقتی می خواهید چیزی رو عمومی کنید ومثلا بگید زنهای ایرانی ....
بهتره همه زنها از جمله زنهای فامیل خودتون رو هم جمع ببندید تا منصفانه باشه . مثلا آقای متکلم شما که می گید «اتفاقا دخترهای ایرانی از شرایط موجود کم سود نبرده اند.نگاهی به میز ادارات بکنید می فهمید.از اونطرف هم که تقریبا 90٪ بیزنس مهریه رو استاد هستند.نجابت و اذیت شدنشون از متلک رو هم تو دیسکوهای خارج از کشور میتونید ببینید که هندی عرب افغانی و پاکستانی چه دستی بر آتش میکشند.» بهتر بود می گفتید دختر های ایرانی از جمله مادر و خواهر و زنهای فامیل من ....
فکر نمی کنید اینطوری منصفانه تر بود و همین طور شما آقای ادوینسون اگر شما موافق نظر متکلم و حسن کچل هستید شما هم بایستی قبول کنید که ببخشید از زیر بته که به عمل نیامده اید حتما مادری شما را بدنیا آورده و این مادر هم یک زن ایرانی بوده ( پس چطور نوبت به زنهای شما که میرسه آنها عند نجابت و وفاداری هستند ...) پس اشکال کار در بیان خود شماست . دیگر اینکه از کی تا حالا بچه آخوندها مدافع زنان ایران شدند و ما خبر نداشتیم . اگر در بین زنها بدی وجود دارد خوبی هم وجود دارد همان طور که در بین مردها هم خیلی ها خوب وفادار و مردند و خیلی ها هم بد و خیانتکار و نامردند . جمع بستن یک قشر فقط از مغز آدمهای کوتاه فکر بر می آید و بس . بهترین کار این است که همین نظری رو که دادی برای مادرت بخونی و ببینی نظر اون چیه ؟ بهش بگو نظرت رو در باره زنهای ایرانی و بعد هم کلی فکر کن شاید به جایی رسیدی .
جمعه 2 فروردین 1387

nakhoda - آلمان - برلین
در ضمن متکلم عزیز
حقیقت تلخ فقط میتونه برای کسی تلخ باشه که چیز تلخی در زندگی داشته باشه . ممکنه برای تو حقیقت تلخ باشه ولی کسی که زندگی خوب و سالمی داره حقیقت فقط خوبیه . شاید آدمهایی که به تور تو خوردند تلخ بودند که حقیقت تلخ رو ساختند ولی همه مثل شما نیستند . با این وجود آرزو می کنم روزگار روی شیرین خودش رو هم به شما نشون بده .
جمعه 2 فروردین 1387

eghlima - هلند - لاهه
من واقعا برای اندیشه های روشن فکرانه بعضی از دوستان در عجبم.قرار نیست اگه نمی تونیم جلوی نفس و کارامون بگیریم .بخایم تمام گلها رو بی رنگ کنیم یا اصلان نباشن تاماگلی نچینیم..میدونین تفاوت جهان اولی و سوم چیه؟ اینها یادگرفتن با عقاید متفاوت همدیگه خودشون وقف بدن..اینجا موش پرست با من مسلمون یا همساییه دیگم که اصلا دین نداره زندگی میکنن.ببینم مگ تو اروبا مرد نیست؟؟؟؟؟هیچ وقت ندیدم کسی مزاحم کسی بشه.مگر این ایرانیها و مراکشیها
جمعه 2 فروردین 1387

pars iran - ایران - .تهران
متکلم تو حرف زدن که بلد نیستی ولی حرف نزدن هم بلد نیستی.واقعا برات متاسفم که چنین حقیقت تلخی برات پیش امده البته برای تو به باد رفتن ناموس خیلی شیرینه .ولی دمت گرم چقدر راحت بلایی که سرت امده با افتخار بیان کردی وبه حقیقت ان می بالی.البته بیشتر از این هم از تو انتظاری نیست .
جمعه 2 فروردین 1387

modares - ایران - شیراز
متکلم میشه ادرس خونتونو به ما هم بدی . بیام از نزدیک این حقیقت تلخی که برات پیش امده کارشناسی ومیزان خسارت وارده رو اعلام کنم.لوووووووووووووووووووو
جمعه 2 فروردین 1387

zpirooz - آلمان - آخن
Eteraaz - ایران - تهران و بقیه دوستان این چنینی مشکل بزرگ جامعه ما رواج شدید تفکر مرد سلارانه بعد از دوران انقلابه در این کشور اگر یک خانم حتی با لباس کاملا پوشیده و به قول شما سنگین بعد از ساعت 9 شب زمستان بدلیل نوع شغل یا هر دلیل شخصی دیگه ای توی کوچه یا خیابان باشه هر احمقی میتونه به خودش این اجازه رو بده که در مورد اون خانم نظر بده ایا این منطقیه و در مورد لباس هم آیا خانم های با لباس سنگین با بوق ماشینها و آزارهای خیابونی مواجه نمیشند با این حساب توی جوامع آزاد مردم باید توی خیابون به هم حمله ور بشن آیا واقعا اینطوریه؟ خودتونو گول نزنید برادر من مشکل از جای دیگه ست
جمعه 2 فروردین 1387

DokhtarIrooni - ایران - مشهد
ما چرا به دیگران میگیم بیماری روانی دارن و عقده ای هستن ؟توی همین سایت از بین کسایی که کامنت می ذارن ببینید چند نفر این بیماری رو دارن؟ Eteraaz چندان با این اقدامات مخالف نیست و اذیت کردن کسایی که لباس به قول ایشون سبک می پوشن رو نتیجه کارهای خود اون زنان می بینه.Sh.Motekallem هم هر بلایی که سر زنهای ایرونی بیاد رو حقشون می دونه!و با نگاه انداختن به میز ادارات و قضیه مهریه ظاهرا نه تنها از لحاظ سرکوب غراءز جنسی بلکه از خیلی جنبه های دیگر (مثل حقوق برابر زن و مرد ) هم رنج می بره.آزار دادن دیگران برای حسن کچل جنبه تفریحی پیدا کرده!در مقابل وقتی مردانی رو می بینم که منصفانه نظر میدن به مردا امیدوار می شم.
یه چیز جالب و آن اینکه edvinson دستگاه آخوند سنج اختراع کرده و با معیار های متفاوتی که دیگران از آنها سر در نمی آورند اقدام به شناسایی آخوند ها میکنه!آقایedvinson می شه بگین این دستگاه رو از کجا می شه تهیه کرد تا ما هم باهاش دیگران رو سنجیدیم بلکه شما آخوند از آب در اومدین؟!!!!!!!
جمعه 2 فروردین 1387

parand2008 - فرانسه - نانسی
Eteraaz - ایران - تهران
نمی دونم منظورت چیه؟ والا من تو ایران دیدم ماشین ها به زن 50‌ساله که با چادر مشکی بود بوق میزدند و متلک می گفتند ...حرفه شما اگر درست باشه لطفا می شه بفرماین به خانم های چادری و حتی با حجاب کامل چرا ...به نظر م خانم ها منظور شما را نمیفهمن ...من هر سال میرم ایران هر سال بدتر از پارسال نسبت به خانم ها الکی هم می زارن رو حجاب یک درصد اندکی اون هم تو محل های خیلی خاص تازه بی حجاب نیستند کم حجابند ...اما هر خانمی که کنار خیابان باشه حتی با بچه اش جلو بچه اش بهش بی حرمتی میکنند ...بعد همه اش باید با ترس و لرز ماشین سوار بشه کجای کاری شما برو امروز یک سفر شهری تو تهران بکن ببین بعد بیا این جا نظر بگو
جمعه 2 فروردین 1387

ARTEMIS-SW - سو ید - مالمو
جامعه مردسالار اسلامی است و بایدپذیرفت ظلم مضاعف در این جامعه امریست طبیعی این مردان اجتماع را جنگلی می پندارند که کلیه ی نورمهای ان حیوانیست و قربانیان زنانی که به دلیل بیماری جنسی مردان باید خود را درحجابی ننگین بپوشاند تا دیو شهوت بیماری برانگیخته نشود بیدار شوید نه عصر حجر است نه صدر اسلام همین.....
جمعه 2 فروردین 1387

Sh.Motekallem - روسیه - مسکو
مرگ بر بچه آخونده مزدور.
شنبه 3 فروردین 1387

Ali352 - ایران - تهران
این هم یکی دیگر از تحولات بعد از انقلاب است! دگرگون شدن همه آداب و رسوم و شکستن دیوار شرم و حیا و حتک حرمت ناموس جامعه..
اگر نیروی انتظامی به جای حمایت از آنها با باتون به آنها حمله میکند و با عناوین مختلف به آزار آنها میپردازد از مردم عادی چه انتظاری میتوان داشت؟
شنبه 3 فروردین 1387

+1
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.