بوئینگ قرارداد ۴۰ میلیارد دلاری ارتش آمریکا را باخت

بوئینگ قرارداد 40 میلیارد دلاری ارتش آمریکا را باخت

شرکت ای اِی دی اس، صاحب ایرباس، و شرکت آمریکایی نورتروپ گرامان قراردادی به ارزش 40 میلیارد دلار برای ساخت یک هواپیمای سوخت رسانی برای نیروی هوایی آمریکا را برده اند.
ای اِی دی اس و نورتروپ با هواپیمای KC-30 خود برنده این قرارداد شدند

این دو شرکت برای رقابت با شرکت بوئینگ پیشنهاد مشترکی برای ساخت 179 هواپیمای تازه طی 10 تا 15 سال آینده ارائه داده بودند.

هواپیمایی که در این مناقصه برنده شده است در ایالت آلاباما ساخته خواهد شد. قطعات آن از جمله بال ها در بریتانیا و توسط ایرباس ساخته می شود.

این معامله ضربه ای بزرگ به بوئینگ که عمدتا انتظار می رفت در این مناقصه برنده شود به حساب می آید.

این یکی از بزرگ ترین قراردادهایی است که پنتاگون ظرف چند سال گذشته اعطا می کند.

آدام بروکس، خبرنگار بی بی سی در واشنگتن، می گوید که اعطای چنین قرارداد عظیمی به کنسرسیومی شامل تولیدکننده ای خارجی احتمالا در آمریکا جنجال آفرین خواهد بود و احتمال دارد بوئینگ از آن تجدید نظر بخواهد.

جیم کوندلس، سخنگوی بوئینگ گفت که این کمپانی مایوس شده است. وی گفت که پس از شنیدن استدلال نیروی هوایی آمریکا در مورد علت اعطای قرارداد به ای اِی دی اس در مورد درخواست تجدید نظر تصمیم گیری خواهد کرد.

سو پیتون، معاون فرمانده نیروی هوایی در زمینه این قرارداد گفت: "ما دو پیشنهاد خیلی رقابتی در این مناقصه داشتیم. نورتروپ گرامان آشکارا از نظر مالی بهترین طرح را به دولت پیشنهاد کرد."

ای اِی دی اس و نورتروپ پیش از تصمیم پنتاگون بر این مساله تاکید می کردند که کار مونتاژ در آمریکا انجام خواهد شد و اینکه این پروژه به ایجاد یا حمایت از 25 هزار شغل منجر می شود.

برندگان مناقصه گفتند که هواپیمای کِی سی-30 توانایی حمل 45 هزار پوند سوخت بیش از رقیبش را دارد و برد آن نیز بیشتر است.

ژنرال دانکن مکنب از نیروی هوایی گفت: "این گام اول در تعهد اساسی ما برای بازسازی ساختار ناوگان کهنه ما برای جابجا کردن، عرضه و استقرار وسایل در هر نقطه است."

وی این تانکر پرنده را "عنصری حیاتی" در ماموریت نیروی هوایی آمریکا که به سراسر جهان کشیده می شود دانست.

نیروی هوایی گفت مقاطعه اولیه برای این تانکر، که KC-45A نامگذاری خواهد شد، توسعه چهار هواپیمای آزمایشی با هزینه یک و نیم میلیارد دلار است.

نیروی هوایی آمریکا در بیانیه ای گفت: "KC-45A ظرفیت سوخت رسانی خیلی بالاتری از ناوگان فعلی KC-135 که قدمت آن به دوره آیزنهاور بازمی گردد فراهم خواهد کرد."

این هواپیما می تواند در یک پرواز هم به هواپیماهای نیروی هوایی و هم دریایی سوخت برساند که با هواپیماهای جاری KC-135 ممکن نیست.

نیروی هوایی آمریکا انتظار دارد که هواپیمای تازه در سال 2010 به طور آزمایشی وارد خط شود و بعد در سال 2013 کاملا فعال شود.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.