نتایج جالب بررسی‌١٠هزار زوج درخواست کننده طلاق

نتایج جالب بررسی‌١٠هزار زوج درخواست کننده طلاق

معاون دفتر امور آسیب‌دیدگان سازمان بهزیستی کشور با تحلیل آمار طلاق در کشور بین سال‌های 71 تا 9 ماهه ابتدای سال جاری، گفت: آمار طلاق در بین این سال‌ها، دارای فراز و نشیب بوده، به طوری که آمار طلاق در سال 71، هشت درصد و از سال 72 تا 75 دارای سیر صعودی بسیار آرام و پس از آن به مدت پنج سال (76 تا 79) این روند تقریبا ثابت بوده است.

دکتر رضایی فر در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: آمار طلاق از سال 80 به بعد با شتاب بیشتری نسبت به سال‌های گذشته دارای سیر صعودی بوده است.

به گفته وی، آمار طلاق در سال 80 ، 4/9 درصد، سال 81، 3/10 درصد، سال 82، 6/10 درصد، سال 83، 5/10 درصد، سال 84 ، 7/10 درصد، سال 85 ، 1/12 درصد و در 9 ماهه ابتدای سال جاری، 2/11 درصد بوده است.

معاون دفتر امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی کشور، دلایل رشد صعودی طلاق در این سال‌ها را متاثر از عوامل اقتصادی و حتی حقوقی دانست و تصریح کرد: به عنوان مثال در مقاطعی دادگاه‌ها در صدور حکم طلاق، سختگیری و یا آسان‌گیری می‌کنند که همین امر در افزایش و یا کاهش آمار تاثیرگذار است.

وی در ادامه با اشاره به ارزیابی‌های صورت گرفته از آمار طلاق در 9 ماهه سال گذشته، گفت: در این میان، بالاترین نرخ طلاق با 8/20 درصد مربوط به استان تهران و پایین‌ترین آن با 8/3 درصد مربوط به استان ایلام است.

دکتر رضایی فر ادامه داد: آمارها حاکی از آن است که از هر پنج ازدواج در تهران یک ازدواج منجر به طلاق شده است.


تهران، کردستان، کرمانشاه، خراسان رضوی بیشترین و ایلام، سیستان و بلوچستان، چهار محال و بختیاری و یزد کمترین طلاق

وی تهران، کردستان، کرمانشاه، خراسان رضوی را به ترتیب با 8/20، 72/14، 69/14 و 5/13 درصد جزو استان‌هایی معرفی کرد که بالاترین آمار طلاق و ایلام با 82/3 درصد، سیستان و بلوچستان با 87/3 درصد، چهار محال و بختیاری با 1/4 درصد و استان یزد با 9/4 درصد کمترین درصد طلاق در سال گذشته را به خود اختصاص داده‌اند.

معاون دفتر امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی کشور، با یادآوری وجود 100 مرکز کاهش طلاق در کشور که به صورت مستقل در دادگاه‌ها و یا اورژانس اجتماعی مستقر هستند، عنوان کرد: تحلیل‌های شش ماهه ابتدای سال جاری که بر روی 10 هزار زوج مراجعه کننده به مراکز مداخله در بحران بهزیستی صورت گرفت، نشان می‌دهد، 5/45 درصد درخواست‌های طلاق از سوی زوجه، 25 درصد توسط زوج و 5/29 درصد آن توافقی و از سوی زوجین ارائه شده است.


 32 درصد زوج‌های درخواست‌کننده طلاق، بدون فرزند و 67 درصد دارای فرزند بوده‌اند


5/15 درصد درخواست‌های طلاق در دوران عقد داده شده است

وی مدت زمان ازدواج 5/40 درصد زوجین را کمتر سه سال اعلام کرد و گفت: همچنین 5/15 درصد درخواست‌های طلاق نیز در دوران عقد ارائه شده، بنابراین می‌توان گفت در مجموع 56 درصد درخواست‌های طلاق در کمتر از سه سال ابتدای زندگی که این آمار نشان از فقدان بلوغ آگاهی زوجین در زمان ازدواج دارد، لذا این امر لزوم آگاه‌سازی جوانان و ارائه مشاوره‌های قبل از ازدواج را ضروری می‌کند.

به گفته وی، 32 درصد زوجین بدون فرزند و 67 درصد دارای فرزند بوده که 35 درصد آن‌ها یک فرزند داشتند.


23 درصد زوج‌های درخواست‌کننده طلاق دارای سابقه فامیلی هستند

دکتر رضایی فر در رابطه با سابقه فامیلی زوجین مراجعه کننده به مراکز مداخله در بحران بهزیستی، اظهار کرد: 23 درصد زوجین دارای سابقه فامیلی و مابقی سابقه فامیلی نداشتند. همچنین 35 درصد دارای آشنایی قبلی و مابقی نیز فاقد این آشنایی بوده‌اند.


 13 درصد از خانواده‌های زوج و 9 درصد از خانواده‌های زوجه مخالف ازدوج زوجین بودند

وی رضایت خانواده‌ها در زمان ازدواج زوج را 87 درصد و در میان خانواده‌های زوجه 91 درصد خواند و افزود: 13 درصد از خانواده‌های زوج و 9 درصد از خانواده‌های زوجه مخالف ازدوج زوجین بودند.

به گفته معاون دفتر امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی کشور، ازدواج 9 درصد از زوج‌های مراجعه کننده به مراکز مداخله در بحران بهزیستی بدون رضایت فرد بوده که این آمار در میان زوجه به 5/13 درصد رسیده است.

وی در مورد بعد خانوار زوجین به ایسنا، گفت: بعد خانوار 81 درصد از زوج‌ها و 80 درصد از زوجه‌ها پنج نفر و بیشتر بوده است که این موضوع نشان می‌دهد، امر نظارت بر تربیت کودکان و کیفی کردن آن در خانوارهای با بعد جمعیتی بالا، کمتر صورت می‌گیرد.


12 درصد از زوج‌ها و 10 درصد از زوجه‌ها دارای سابقه قبلی طلاق بودند

دکتر رضایی فر خاطر نشان کرد: 12 درصد از زوج‌ها و 10 درصد از زوجه‌ها دارای سابقه قبلی طلاق بودند.

وی در این باره تاکید کرد: انتخاب همسر مجدد برای زوجه، پس از اولین طلاق کمتر و محدودتر می‌شود که فشارهای روحی، روانی و حتی اقتصادی از عوامل دخیل در محدود شدن انتخاب مجدد همسر توسط زن است و همین باعث می‌شود در ازدواج بعدی هم موفق نباشد و یا مورد مناسب را نتواند انتخاب کند و در این زمان است که از چاله به چاه می‌افتد.

معاون دفتر امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی کشور با بیان این که محدودیت در انتخاب همسر مجدد در مردان کمتر از زنان است، خاطر نشان کرد: چرا که مردان به لحاظ روانی، حمایت‌های اجتماعی و اقتصادی مشکلات و محدودیت‌های زنان را ندارند.

وی سابقه طلاق در میان والدین زوج‌های مراجعه کننده را 28 درصد و این نسبت را در میان زوجه‌ها 29 درصد اعلام کرد و گفت: این آمار نشان از شکسته‌ شدن قبح طلاق در میان فرزندانی دارد که والدینشان طلاق را تجربه کرده‌اند، لذا فرزندان نیز به دلیل آن که با طلاق مواجه بوده‌اند در زندگی خود نیز به آن فکر می‌کنند، ‌بنابراین آمار طلاق در میان این‌گونه فرزندان بیشتر از افراد عادی است.

دکتر رضایی فر با اشاره به این که نیمی از مراجعه‌کنندگان فاقد مسکن شخصی بوده‌اند، بیان کرد: این امر تاثیر مسایل اقتصادی در طلاق را نشان می‌دهد.


23 درصد زوج‌ها و 5/1 درصد زوجه‌ها دارای سابقه جرم بودند

وی یادآور شد: 23 درصد از زوج‌ها دارای سابقه جرم بودند که جرم 56 درصد مربوط به اعتیاد و مابقی در مورد مباحثی چون قاچاق، ضرب و شتم، سرقت و غیره بوده است در عین حال آمار سابقه جرم در میان زوجه‌ها نیز 5/1 درصد بوده است.

اعتیاد در میان 23 درصد از زوج‌ها و یک درصد از زوجه‌ها جزو سوابق اعتیادی بود که معاون دفتر امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی کشور به آن‌ها اشاره و اذعان کرد: 41 درصد از زوج‌ها شغل آزاد، 17 درصد کارمند، 16 درصد بیکار و 15 درصد کارگر ساده بودند، بنابراین اکثر مراجعه‌کنندگان درآمد مکفی و شغل ثابتی نداشتند.

به گفته وی 79 درصد از زوجه‌های مراجعه کننده خانه‌دار بودند.

دکتر رضایی فر اظهار کرد: هفت درصد زوج‌ها بی‌سواد ، 28 درصد دارای تحصیلات راهنمایی، 26 درصد دارای مدرک دیپلم، 18 درصد دارای تحصیلات ابتدایی و دو درصد دارای تحصیلات نهضتی، یعنی 81 درصد دارای تحصیلات دیپلم و زیر دیپلم بودند و این امر نقش تحصیلات عالی در حاکم شدن منطق در زندگی را پررنگ می‌کند.

وی نسبت تحصیلات و سواد میان زوجه‌ها را این گونه بیان کرد: هشت درصد بی‌سواد، دو درصد نهضتی، 30 درصد دیپلم، 26 درصد راهنمایی و 18 درصد دارای تحصیلات ابتدایی بودند و این یعنی 84 درصد از زوجه‌ها نیز دارای تحصیلات دیپلم و زیردیپلم بودند.

معاون دفتر امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی کشور در مورد میزان اختلاف سنی زوجین، گفت: تفاوت معناداری در این زمینه مشاهده نشده است.

به گفته وی، 70 درصد زوج‌های مراجعه کننده به مراکز مداخله در بحران از نظر روانی سالم و مابقی بیمار بودند که اختلالات روانی 33 درصد وابستگی به موادمخدر، 15 درصد خلقی، 10 درصد اضطرابی و 9 درصد شخصیتی و غیره بوده است، همچنین 86 درصد از زوجه‌ها نیز اختلالات روانی نداشتند و مابقی (14 درصد) دارای اختلالاتی چون اضطراب با 46 درصد، خلقی با 32 درصد و شخصیتی با 9 درصد بوده‌اند.


مشکلات جنسی عامل 10 درصد اختلافات بین زوجین

دکتر رضایی فر با اشاره به مشکلات اختلالات جنسی بین زوجین، گفت: مسایل جنسی می‌تواند، منشا بسیاری از اختلاف‌ها و مشکلات بین زوجین باشد، اما به دلیل مسایل فرهنگی، ‌اجتماعی و اخلاقی بروز نمی‌کند، اما خود را به صورت‌هایی چون پرخاشگری، بهانه‌گیری و غیره نشان می‌دهد، به طوری که 10 درصد از 10 هزار زوج و زوجه مورد مصاحبه این عامل را علت اختلاف خود بیان کردند.

وی ادامه داد: اختلال جنسی در زوج‌ها به صورت سرد مزاجی با 47 درصد، کمبود مهارت‌های رفتار جنسی با 24 درصد، انزال زودرس با 9 درصد و در بین زوجه‌ها، 67 درصد سرد مزاجی و 23 درصد کمبود مهارت‌های رفتاری جنسی عنوان شده بود.

معاون دفتر امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی کشور، با بیان این که اعتیاد، دخالت والدین و اطرافیان ، خشونت و ضرب و شتم، سوءظن و بدبینی و نبود تفاهم از بیشترین عوامل درخواست طلاق زوجین بوده است، ‌اظهار کرد: 35 درصد از مراجعات منجر به سازش، 25 درصد ارجاع به قوه قضاییه، 18 درصد، همکاری نکردن طرفین، 15 درصد حمایت سازمان بهزیستی در تعویق طلاق و دو درصد تسریع در طلاق شده است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: پیگیری‌های بعدی و نهایی نشان از داده، 30 درصد از زوجین سازش مطلق و 17 درصد سازش نسبی کرده و 27 درصد مراجعات به طلاق و 26 درصد منجر به معرفی زوج‌ها به دادگاه شده‌ است.

hussain - بریتانیا - لندن
به نظر من افزایش غربزدگی و خودخواهی و دور شدن از آداب و سنتهای قدیمی ها بزرگترین باعث و عامل طلاقه (همچنین از بین رفتن مردسالاری)... چرا پاکستان آمار طلاق زیر 1 درصده... چون خیلی کمتر از ایرانیا غربزده شدن و به آداب و سنتهاشون وفادار موندن...
البته باید گفت که گرچه هنوز تا رسیدن به‌ آمار طلاق اروپا و امریکا فاصله زیاده ولی اثر تخریبی و افسردگی طلاق تو زندگی مردا و زنهای ایرانی خیلی بیشتر از غربه.
جمعه 10 اسفند 1386

ali-vienna - اتریش - وین
حسین جان!
یه ذره وقت کردی همه گنده کاری ها را ربط بده به غرب!!!

آخه پاکستان فرهنگ و سنتش کجا بود که بهش پایدار باشند؟
رفتی اصلاً پاکستان؟
برو پیشاور ببین مردم چطوری (گلاب به روتون) وقت قضای حاجت که میشه همونجا کنار خیابون میکشن پایین و...
بعدم روش خاک میریزن و از همه مهم تر با یه آفتابه کوچیک خودشون را پاک میکنن که یه وقت نماز باطل نشه!
طبق ضرب المثل معروف از تورنتو هم که نبستنت به درخت، برو اصلاً پاکستان! تو که همش داری بد غرب را میگی!!!
والا من که اینجا رشتم حقوقه، کارم توی دادگاه هست، این آماری که شما دادی ندیدم!!! حال اینا از کجای این غرب یاد گرفتند،خدا میدونه!
رفتی ایران برو یه سر توی دادگاه خانواده بزن...
شنبه 11 اسفند 1386

bahram1 - ایران - تبریز
واقعا که این آقا حسینمون چقدر پرفسوره!‌تو پاکستان یا هر مملکت مسلمون نشین عقب مونده اصلا زن حق زندگی نداره که بخواد به طلاق هم فکر کنه. مرد هم اگه بدش بیاد میره چندتا دیگه زن حتی اگه هم سن دخترش باشه میگیره. ول کن این افکار آخوندی رو
شنبه 11 اسفند 1386

sh.s - امارات - دبی
hussain - بریتانیا - لندن عزیز
دقت کن . در این مقاله علت طلاق ها با آمار و ارقام از هم جدا شده.تو از کجا به این نتیجه رسیدی . غربزدگی و خود خواهی عامل این طلاق هاست.

وای به حال ما که از این به بعد بخواهیم از پاکستان الگو بگیریم.
حسین جان وفاداری به آداب و سنتها یعنی چه؟ ا
یعنی اینکه زن در خانه بماند و هر چه بر سرش می آید تحمل کند و توسری بخورد. هیچ نگوید.!؟
نکند شما هم از این دسته افراد هستید که بر این باورند که زن با لباس سفید به خانه شوهر میرود و با کفن سفید بر میگردد.!!!!

نه اینکه طلاق چیز خوبی باشد.
اما به باور من اینکه امروز زنان و مردان مجبور به تحمل آنچه دوست نمی دارند نیستند . بسیار بهتر است تا عمری به دوروغ بگویند دوستت دارم.

برگ پاییزم ولی دل زنده ام
شنبه 11 اسفند 1386

دریا-بابایی - ایران - اهواز
hussain - بریتانیا - لندن
اختلافات زندگی زناشویی چه ربطی داره به غربزدگی !!
اتفاقاْ دور شدن از سنت های قدیمی یه کم به مردم کمک کرده تا بتونن درست فکر کنن و از روی منطق تصمیم بگیرن
شنبه 11 اسفند 1386

کورش بزرگ - ایران - تهران
آقای حسین از بریتانیا همیشه پاک کردن صورت مسئله از حل آن آسانتر است در کشور پاکستان و افغانستان و جاههایی از این قبیل که اسلام بنیادگرا حاکم است زنها از ترس و یا عدم قانون حمایت از آنها از شوهرانشان جدا نمیشوند در عوض آمار خود کشی در آنجا بسیار بالا است ما هرچه عذاب میکشیم از دست باورهای خرافی مان است.
شنبه 11 اسفند 1386

dandy - امارات - امارات
در بعضی از صحبتهای حسین موافق
شنبه 11 اسفند 1386

ahangebiseda - سو ئد - نورشوپینگ
دریا-بابایی - ایران - اهواز : این منطق جوانهای تازه به دوران رسیده مخصوصا دخترها کارو خراب کرده و اینکه طلاق علتهای زیادی داره مثل بی ایمانی یا کم ایمانی مالی جنسی دور شدن از سنتهای خوب(خوب) عدم حرمت و احترام مسائل اجتماعی و ...
شنبه 11 اسفند 1386

parand2008 - فرانسه - نانسی
جای تعجب نیست کسی که تو امارت زندگی کنه بهتر از این نمی تونه نظر dandy - امارات - امارات
بعدا اقا حسین تو چرا رفتی بریتانیا تو که بیشتر غرب زده هستی برو ایران که تمام اداب را به جابیاری
شنبه 11 اسفند 1386

tamanna - سوید - استکهلم
ای ول حسین
همه موضوع مطلب یادشون رفت رفتن سراغ حسین
عجب
شنبه 11 اسفند 1386

پریا - ایران - تهران
مارو با پاکستانی ها خواهشا مقایسه نکن متاسفم برات
شنبه 11 اسفند 1386

asal20 - ایران - تهران
عامل اصلی این مادر شوهرهای گرامی و مفت خور هستند
یکشنبه 12 اسفند 1386

khasteh - فرانسه - استراسبورگ
چه بد بخت باید شده باشم که از پاکستان الگو برداریم.
یکشنبه 12 اسفند 1386

DokhtarIrooni - ایران - مشهد
مطلبی که برام جالب بود مربوط به نارضایتی جنسی زوجین است که طرفین روشون نمی شه به هم بگن و بعد به صورت پرخاشگری و.. بروز می دن به نظر من آمار این مورد باید بیشتر از اینها هم باشه متاسفانه دو طرف در این زمینه اطلاعات چندانی ندارن و از اهمیت اون با خبر نیستن... و آماری که مربوط میشه به سهم زنان خانه دار و کم سواد در طلاق به ترتیب 79 و 84 درصد نظرم رو جلب کرد.چندی پیش داشتم کتابی رو می خوندم از یه متعصب که اندکی به خودش زحمت فکر کردن نداده که بنا به دلایل زیر زنان نباید درس بخونن:
زنی که درس می خونه دیگه حاضر نیست توی خونه کار کنه و بنای ناسازگاری می ذاره(79 درصد زنان خانه دار)
زنی که درس می خونه دیگه حرف شوهرشو گوش نمی ده ولی اگه درس نخونه میتونه از راهنمایی های شوهر و سایر زنان با سواد کمک بگیره(معلوم نیست این سایر زنان با سواد تو نظام ایشون از کجا اومده؟)(84 درصد زنان کم سواد)
و.... که در حوصله این کامنت نمی گنجه.البته من نظر یه کودن رو به نظام تعمیم نمیدم.
با این هم موافقم که قبح طلاق تا حد زیادی کم شده و زن و مرد مجبور نیستن مثل قبل همدیگه رو تحمل کنن.در مورد حسین از بریتانیا هم که دوستان حق مطلب رو ادا کردن.
سه‌شنبه 14 اسفند 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.