امارات دیگر نسبت به تنب کوچک و بزرگ ادعایی ندارد

امارات دیگر نسبت به تنب کوچک و بزرگ ادعایی ندارد

اماراتی ها از یک طرف می خواهند روابط خوبی با آمریکا داشته باشند و از طرف دیگر نیز نمی توانند واقعیت ایران را منکر شوند و در توازن روابط بین ایران و آمریکا بعضا دچار تشتت می شوند و البته ما از اماراتی ها انتظار نداریم که به مسائل اختلافی دامن بزنند.

کاظم جلالی مخبر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان مطلب فوق درخصوص واکنش های خصمانه امارات در رابطه با ایران و طرح ادعاهای ارضی گفت: اماراتی ها به خوبی می دانند که به نفعشان نیست زیاد به مسائل اختلاف برانگیزه بین خود و ایران دامن بزنند و البته نکته ای وجود دارد که در بعضی مواقع مواردی را ما ناآگاهانه مطرح می کنیم که به صلاح نیست مثلا متاسفانه در کشور برخی ادعای امارات را بر سر سه جزیره عنوان می کنند در حالی که اماراتی ها در رابطه با تنب بزرگ و کوچک هیچ ادعایی ندارند و تنها بر سر ابوموسی حرف دارند و در امارات هم ناآگاهان این کشور از عبارت جزر استفاده می کنند.

جلالی یادآور شد: در مورد ابوموسی نیز واضح است و همه اسناد و مدارک تاریخی از مالکیت قطعی ایران بر این جزیره حکایت دارد و البته تعدادی عرب زبان نیز در ابوموسی زندگی می کرده اند و ایران از همان آغاز اجازه داد آنان به زندگی ادامه دهند و پرچمی نیز که در ابوموسی نصب می شده و الان هم برافراشته است پرچم ایران است.

این نماینده مجلس تاکید کرد: بحث ادعاهای امارات درباره جزیره ابوموسی منشا خارجی دارد و برخی که به دنبال اختلافات بین کشورهای اسلامی هستند به آن دامن می زنند و بهترین مسیر، مسیر گفتگوی دو جانبه است و خودمان این سوء تفاهم را به صورت دو جانبه حل و فصل کنیم.

مسابقه تسلیحاتی اعراب

جلالی در خصوص تلاش کشورهای منطقه برای تجهیز خود به انواع تجهیزات نظامی و دفاعی بیان داشت: ایران مجموعا بر روی بخش دفاع خوب کار کرده والبته مجموع اعتباراتی که کشورهای عربی به روی خرید سلاح سرمایه گذاری کرده اند، بسیار بیشتر است که البته چندان جالب نیست کشورهای عربی بیش از حد به خرید سلاح و مهمات بپردازند و در منطقه مسابقه تسلیحاتی به راه بیندازند.

جلالی در پاسخ به این سوال که آیا پایگاه های آمریکا در منطقه خلیج فارس تهدید برای امنیت ملی ایران محسوب می شوند یا خیر، تصریح کرد: کار بسیار نامناسبی است که کشورهای حاشیه خلیج فارس پایگاه هایی را در منطقه در اختیار کشورهای فرامنطقه ای قرار می دهند البته جمهوری اسلامی ایران چون مولفه های اصلی قدرت و امنیت را دارد ما این پایگاه را تهدید نمی دانیم اما کشورهای منطقه کار خوبی انجام نمی دهند.

چین و روسیه

مخبر کمیسیون امنیت ملی مجلس درخصوص نقش کشورهای روسیه و چین که دارای روابط گسترده اقتصادی با ایران هستند در صدور قطعنامه علیه ایران خاطر نشان کرد: ما روابط متقابل بسیار خوبی با روسیه و چین داریم و جمهوری اسلامی ایران خواستار تقویت روابط در محور مسکو، پکن و تهران است و این محور می تواند در ابعاد  اقتصادی برای منطقه مفید باشد.
وی اضافه کرد: به نظر می رسد اراده بسیار خوبی در چین و روسیه برای گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران وجود دارد و البته این دو کشور در موافقت با صدور قطعنامه شورای امنیت علیه ایران توجیهات خاص خود را دارند اما شما دیدید که روس ها برخلاف آنچه گفته می شد سوخت نیروگاه اتمی را به ایران تحویل دادند و همکاری های خود را با ایران دارند و در تعدیل قطعنامه های گذشته هم نقش روسیه و چین نقش موثری بود.

تحریم ها

جلالی درخصوص قطعنامه بعدی شورای امنیت و احتمال مواجه شدن ایران با تحریم های گسترده تصریح کرد: ما به لحاظ حقوقی وقتی پرونده هسته ای را در مرحله ای می دانیم که کاملا خاتمه یافته است والان مشکلی در مسائل فنی و حقوقی وجود ندارد اما متاسفانه از آغاز آمریکایی ها نگاه سیاسی به پرونده داشتند و تلاش آمریکا به تحریم ایران در قطعنامه سوم استوار است.
 البته تاکنون صدور دو قطعنامه گذشته نیز نتوانست تاثیر چندانی داشته باشد و یا به انزوای ایران منجر شود چون ایران یک واقعیت پذیرفته شده در عرصه جهانی است و قابل انزوا نیست اما در زمینه تحریم ها ممکن است تاثیرهای منفی بر وضعیت ایران وارد شود اما این تاثیرها آن چنان که آمریکایی ها انتظار دارند نخواهد بود چون آمریکایی تصور می کردند با قطعنامه اول نظام اقتصادی ایران از هم می گسلد.

دیپلماسی دولت نهم

مخبر کمیسیون سیاست خارجی مجلس در واکنش به کسانی که ضعف دیپلماسی دولت نهم را در صدور قطعنامه های گذشته مطرح می کنند، گفت: دستگاه دیپلماسی تمام تلاش خود را انجام داد و صدور قطعنامه علیه ایران یک اراده سیاسی جدی در بین کشورهای غربی و آمریکا بود.

جلالی یادآور شد: نظام ما از بعد از پیروزی انقلاب به هیچ وجه نظامی مطلوب برای آمریکایی ها نبود و از آغاز آنان به دنبال براندازی یا تغییر رفتار ایران بودند و بر این اساس برای دنبال کردن هدف خود تاکتیک های مختلفی را در نظر داشته و دارند و طبیعی است که سطح برخورد آنان بسیار بالاتر از چیزی است که به عنوان مثال تصور کنیم اگر دیپلماسی دولت نهم به گونه دیگری رفتار می کرد آمریکا در رابطه با ایران روند متفاوتی را پیش رو قرار می داد.

جلالی ادامه داد: آمریکا دو گزینه برای ما در نظر گرفته بود یا تعطیلی غنی سازی اورانیوم و یا بردن پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت و این دو انتخاب را داشتیم بنابراین و بنا بر اراده ملی که اجازه صرف نظر از حق هسته ای را نمی داد پرونده به شورای امنیت رفت .

وی تصریح کرد: البته قرار دولت نهم از ابتدا این بود که به جای سیاست خارجی "تدافعی"، سیاست "تهاجمی" در دستور کار قرار گیرد و در این رابطه تلاش هایی نیز صورت گرفته و در دولت نهم تلاش شد سیاست خارجی "فعال" است.

ایتالیا و اسپانیا دیدگاه های نزدیکی به ایران دارند

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درخصوص ظرفیت استفاده از روابط مناسب با کشورهای معتدل اروپایی مانند اسپانیا و ایتالیا اظهار د اشت: الان ایتالیا و اسپانیا دیدگاه های نزدیکی به ایران دارند و دیدگاه های ما را قبول دارند اما برخی دیگر از کشورهای اروپایی مانند فرانسه به خصوص از زمان ریاست جمهوری سارکوزی از آغاز به دنباله روی از سیاست های آمریکا پرداختند.

مصادره نمادها و میراث فرهنگی ایران

وی در بخش دیگری از گفتگوی خود با عصر ایران درخصوص تلاش برخی کشورها مانند آذربایجان، امارات، ترکیه و ... برای مصادره نمادها و آثار و میراث فرهنگی و تاریخی و ادبی ایران گفت: دستگاه های فرهنگی و دیپلماسی نباید این اجازه را بدهند و باید تلاش مضاعفی صورت بگیرد تا آثار ایرانی از سوی کشورهای دیگر مورد تعدی و مصادره قرار نگیرد و البته در این رابطه صدا و سیما و رسانه ها نیز وظیفه قابل اهمیتی دارند.

سفر احمدی نژاد به عراق

کاظم جلالی در پایان درخصوص سفر احمدی نژاد به عراق ضمن با اهمیت توصیف کردن این سفر بیان داشت: ایران از آغاز بر ایجاد صلح و آرامش در عراق تاکید داشته و امنیت در عراق به نفع امنیت ملی ما است و از طرف دیگر موضوع بازسازی عراق موضوع قابل اهمیتی است که کشورهای منطقه باید در این راه قدم بردارند و سفر احمدی نژاد به عراق نیز در این راستا قابل اهمیت است.

وی اضافه کرد: مردم عراق از سابقه تمدنی بسیار بالایی برخوردارند و قادر به اداره کشور خود هستند و دخالت بیگانگان به پیچیدگی مسائل عراق می افزاید و سفر احمدی نژاد به عراق ضمن تقویت مسائل دو جانبه نقطه عطفی در گسترش روابط در سطوح اقتصادی باشد.

iranppp - آلمان - دوسلدورف
چشمی رو که به یک متر مربع خاک پاک ابوموسی چشم داشته باشه از حدقه در می یاریم.اگه لازم باشه برج (و برجهای)العرب رو همسطح صحرای العرب!میکنیم.گذشت اون دوران باج دهی ووطنفروشی مردک بحرین بخش.
شنبه 11 اسفند 1386

ahangebiseda - سو ئد - نورشوپینگ
مصدق خدا بیامرز که نخست وزیر ایران بود در دادگاه لاهه ثابت کرد که نه تنها سه جزیزه تنب بزرگ تنب کوچک و ابوموسی مال ایران هست بلکه خود کل امارات مال ایران هست و صندلی مصدق خدا بیامرز هنوز در موزه دادگاه بین المللی لاهه نگهداری میشه
حتی بحرین هم مال ایرانه و ایران مدارک داره
شنبه 11 اسفند 1386

ali-vienna - اتریش - وین
پ پ پ
اتفاقاً اون موقع بود که از اسم ایران تنشون به لرزه میافتاد!
ما هر چی دیدیم که بعد از انقلاب ننگین بوده که دارن ویز ویز میکنن
اگه ما به امریکا بج میدادیم، که الان داریم به کل دنیا میدیم!!!
شنبه 11 اسفند 1386

I was born to be free - کانادا - تورنتو
خانم پی پی :
از امروز که شروع کنی و کلنگت هم تیزباشه 1435343 روز دیگه برج العرب رو خراب کردی. نون بربری یادت نره. التماس دعا...
شنبه 11 اسفند 1386

khasteh - فرانسه - استراسبورگ
چون ابوموسی را قبلا دادن رفته !
شنبه 11 اسفند 1386

neda5 - امارات - دبی
میشه یک نفر یک منبع موثق معرفی کنه که در مورد این قضیه بحرین و جزایر خلیج و امارات(این یکیو البته جدید شنیدم) توضیح درست و مستندی داده باشه؟
شنبه 11 اسفند 1386

mah1 - ایران - تهران
البته تا اطلاع ثانوی! هر وقت فیلش یاد هندوستان کرد شاید بازم در گاراج وباز کنه...
شنبه 11 اسفند 1386

iranppp - آلمان - دوسلدورف
ندا خلیج کجاست خلیج خوکها در کوبا یا خلیج مکزیک.سئوال تو درست بپرس تا جوابتو بشه داد.یا حبیبتی!
یکشنبه 12 اسفند 1386

iranppp - آلمان - دوسلدورف
تورنتوئی حق با توئه خراب کردن برج عرب با کلنگ خیلی زمان ببره.حتما به موقعش یک راه بهتر پیدا میکنیم.از عرب ها که«عربتر»نیستیم.همون راه سریعی که برای پالایشگاه آبادان ما به کار بردن ازش لازم باشه استفاده میکنیم.نگران نباش اینقدر هم «عرب»نیستیم که با کلنگ....
یکشنبه 12 اسفند 1386

moji643 - ایران - شیرازو
I was born to be free - کانادا - تورنتو

شما فکر کردی که در قرن چهارم - پنجم زندگی میکنی؟؟؟؟؟
یک بمب دست ساز هم کافیه که همه ی اون برج العرب رو توی ایکی (2)ثانیه بایری پایین....
اگرم لازم شد من خودم بلدم بمب درست کنم... بمب میسازم و برج که هیچی کل الامارات رو با خاک یکسان میکنم جیییییییییگر.......
ایرانی رو دست کم نگیر داداشششششششششش....
منم با iranppp - آلمان - دوسلدورف موافقم
یکشنبه 12 اسفند 1386

neda5 - امارات - دبی
iranppp - آلمان - دوسلدورف ...فکر کنم با توجه به تیتر مقاله ای که بالای همین صفحه هست واضحه که من در مورد کجا پرسیدم...اما ظاهرا شما سوادت خیلی زیاده هم در زمینه جغرافی و تاریخ و همینطور ادب و ادبیات...من فکر نمیکنم سطح جواب شما در حد سواد بنده باشه...شما زیاد خودتو ناراحت نکن و فکرتو متمرکز کن تا عربها را بکشی و بیچاره اشون کنی..جواب سوال منو شما لازم نیست بدی
یکشنبه 12 اسفند 1386

iranppp - آلمان - دوسلدورف
خلیج همیشه پارس و خاک پاک وطنم جزیره ایرانی بحرین که به موقعش همونطور که چین تایوان رو پس گرفت به دامان مام وطن برش میگردونیم.
یکشنبه 12 اسفند 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.