از پلوخوری‏های شبانه تا توزیع سیم‏کارت کاندیداهای مجلس

از پلوخوری‏های شبانه تا توزیع سیم‏کارت کاندیداهای مجلس

با نزدیک شدن به انتخابات مجلس هشتم، فعالیت های انتخاباتی برخی نامزدها به ویژه در شهرستانهای کوچک شدت گرفته است.

به گزارش "الف"، اخبار رسیده از گوشه و کنار کشور حاکی است در بسیاری از شهرها نامزدها برگزاری جلسه با متنفذین محلی را آغاز کرده اند و رقابت برای نفوذ و یارگیری در روستاها و نقاط پر جمعیت شدت یافته است.
 
در این میان، برخی اخبار حاکی از اقدامات غیر قانونی و نیز ولخرجی های انتخاباتی است. از جمله از غرب کشور خبر می رسد در یکی از شهرها رییس سابق آموزش و پرورش شهر که نامزد این دوره مجلس شده است، هر شب در منزل خود از گروه های معلمین و دانشجویان شهر پذیرایی می کند.

از نهاوند خبر رسیده که یکی از نامزدها میان افراد با نفوذ شهر سیم کارت اعتباری توزیع می کند.

در کهکلیویه و بویر احمد از طرف یکی از نامزدها حواله بنزین توزیع می شود و در شهرکرد برخی مغازه ها پوستر نامزد مورد علاقه شان را پشت شیشه نصب کرده اند.

بر اساس قانون انتخابات مجلس، زمان تبلیغات علنی نامزدهای نمایندگی مردم رسماً از 8 روز قبل از رای گیری آغاز و تا 24 ساعت قبل از شروع اخذ رای باید پایان یابد.

در منشور اخلاقی انتخابات که به همت وزارت کشور و با همکاری نخبگان و تشکل های سیاسی تهیه و اخیراً منتشر شده است، بر دوری از تبلیغات پر خرج و مسرفانه نامزدهای انتخابات تاکید شده است.

با وجودی که بسیاری از نامزدها با هدف خدمت و با هزینه های نسبتاً کم وارد مبارزات انتخاباتی می شوند، اما تبلیغات پر خرج برخی نامزدها معمولاً سلامت انتخابات را به خطر انداخته است. این دسته از نامزدها معمولاً با هدف سوء استفاده از فرصت ها و امتیازهای نمایندگی وارد مجلس می شوند و در صورت ورود به مجلس نیز به اشکال گوناگون، هزینه های انتخاباتی خود را جبران می کنند و از شرمندگی حامیان مالی خود در می آیند.

در دوره های اخیر برخی شرکت های بزرگ دولتی و خصوصی پس از روشن شدن نتیجه انتخابات، با تقدیم هدیه و یا ارایه تسهیلاتی به نمایندگان، برای تحت نفوذ درآوردن نمایندگان تلاش می کنند. فروش قسطی و با تخفیف پرشیا به برخی نمایندگان مجلس ششم از طرف شرکت ایران خودرو و یا فروش قسطی زانتیا از طرف شرکت سایپا به برخی نمایندگان مجلس هفتم و نیز تسهیلات و کمک های مالی شهرام جزایری به برخی نمایندگان مجلش ششم نمونه هایی مشهور از ارتباط فاسد قدرت و ثروت در نهاد قانونگذاری محسوب می شوند.

برای پیشگیری از ارتباط فاسد قدرت و ثروت در مجلس و سوء استفاده صاحبان ثروت از اختیارات نمایندگان، در اولین ماههای آغاز بکار مجلس هفتم «طرح قانون صیانت مجلس از فساد» در مرکز پژوهشهای مجلس تهیه و توسط تعدادی از نمایندگان تقدیم شد اما با مخالفت عده ای دیگر از نمایندگان، مسکوت مانده است.
 
در طرح قانونی صیانت مجلس از فساد، نمایندگان مجلس از دریافت هرگونه هدیه، دستمزد، مزایا و تسهیلات مالی، مسافرتی، اقامتی و ... از شرکت های دولتی و خصوصی داخلی و خارجی منع شده اند.
arshia100 - ایران - تهران
وای به حال کسی که با پلوخوردن بره به کسی رای بده
چهار‌شنبه 1 اسفند 1386

sotedelan - هلند - المیره
از قدیم گفتن خرج که از کیسه مهمان بود ... حاتم طاعی شدن اسان بود واقعا متاسفم...چون مردم این همه بی عدالتی وظلم و فشار رو می بینند و تحمل مکنند ولی با این اوصاف باز هم اب به اسیاب یک مشت دزد وگرگ و کسانی که حتی بوئی از انسانیت نبردند میریزند واقعا متاسفم..............
چهار‌شنبه 1 اسفند 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.