موضعگیری رفسنجانی علیه دخالت نظامیان در انتخابات

موضعگیری رفسنجانی علیه دخالت نظامیان در انتخابات

اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان و مجمع تشخیص مصلحت ایران در خطبه های نمازجمعه تهران به مخالفت با دخالت نظامیان در انتخابات پرداخت.

وی در بخشی از سخنانش در خطبه های نمازجمعه به اعتراضاتی اشاره کرد که طی روزهای اخیر در واکنش به مطلب سایت اینترنتی نوسازی در مورد سید حسن خمینی بر پا شد و گفت: "نمی‌دانم این حرفی که حاج حسن خمینی مبنی بر عدم دخالت نظامیها در انتخابات مطرح کرد چقدر خلاف بود که این همه عصبانیت در مقابل آن را شاهد بودیم".

چهارشنبه ششم فوریه (هفدهم بهمن)، سرلشگر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران ایران طی سخنرانی در جمع مسئولان بسیج دانشجویی، آشکارا به حمایت از جریان سیاسی موسوم به اصولگرا پرداخت و حمایت از این جریان را در انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی، ضرورتی قطعی و اجتناب ‌ناپذیر و تکلیفی الهی خواند.

این نخستین بار بود که فرمانده کل سپاه که عملاً مهمترین مقام نظامی در ایران به شمار می رود این چنین آشکارا به جبهه گیریهای جناحی در صحنه سیاسی پیوست.

سیدحسن خمینی، نوه آیت الله خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی، طی مصاحبه ای با هفته نامه شهروند امروز، موضعگیری انتخاباتی فرمانده سپاه را مخالفت با آیت الله خمینی قلمداد کرد و به منزله ظهور "نفسانیت" در جامعه ایرانی دانست.

آقای خمینی در این مصاحبه از نظامیانی که قصد ورود به عرصه سیاست دارند خواسته که ابتدا "ترک نظامی‌ گری" کنند، چراکه به گفته وی، "حضور تفنگ در عرصه سیاست یعنی پایان گفتمان سیاسی".

در پی انتشار این مصاحبه، سایت اینترنتی نوسازی که هوادار محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران شناخته می شد با انتشار نوشته ای، حمله ای تند به سیدحسن خمینی کرد و در هر دو جناح اصولگرا و اصلاح طلب اعتراضاتی برانگیخت.

این اعتراضها باعث مسدود شدن سایت نوسازی به دستور مقامات شد.

 
 سیدحسن خمینی موضعگیری انتخاباتی فرمانده سپاه را مخالفت با آیت الله خمینی قلمداد کرد
 

آقای هاشمی رفسنجانی ضمن دفاع از موضعگیری نوه آیت الله خمینی در مقابل اظهارات انتخاباتی فرمانده سپاه، انتشار مطلب علیه سیدحسن خمینی در سایت نوسازی را به جریانی نسبت داد که به گفته وی، از خارج از ایران تحریک می شود و می خواهد "بین مردم و نیروهایی که می‌ توانند موانع را بردارند شکاف و فاصله ایجاد کند".

جانبداری آشکار فرمانده کل سپاه پاسداران از جناح اصولگرا در انتخابات واکنشهای فراوانی در ایران برانگیخت، اصلاح طلبان بشدت او را مورد انتقاد قرار دادند و سخنانش را مصداق دخالت نظامیان در انتخابات و خلاف اصول نظام سیاسی ایران دانستند.

در میان اصولگرایان، جریانهای تندروتر به حمایت از سرلشگر جعفری برخاستند و موضعگیری انتخاباتی وی را تأیید کردند اما شماری از چهره های بانفوذ اصولگرا گفتند که منظور وی از حمایت از اصولگرایان، نه جناح اصولگرا، بلکه اصولگرایی به معنی پایبندی به اصول و ارزشهای جمهوری اسلامی است که رهبر ایران نیز بر آن تأکید ورزیده است.

در پی بالاگرفتن انتقادها، سرلشگر جعفری اعلام کرد که از اظهارات او سوء برداشت شده است و تأکید کرد که سپاه پاسداران به دخالت نکردن در رقابتهای سیاسی التزام دارد.

او دیروز در حاشیه دیدار از یگانهای سپاه پاسداران در خوزستان به خبرنگاران گفت: "آنچه بیان شده هرگز به منظور حمایت سیاسی و جناحی نبوده و سپاه براساس آموزه‌ های حضرت امام و مقام معظم رهبری وظیفه خود می‌ داند ازاصولگرایی به عنوان تفکر و نه جناح و حزب سیاسی حمایت کند".

 
 هیچیک از فرماندهان پیشین سپاه پاسداران تاکنون بصراحت سرلشگر جعفری مستقیماً به حمایت از جریان خاصی در انتخابات نپرداخته بودند
 

این در حالی است که سرلشگر جعفری در سخنرانی مورد بحث بصراحت از اصولگرایی با صراحت به عنوان جریان سیاسی یاد کرده و گفته بود: "امروز مرزبندیهای سیاسی گذشته به هم ریخته است؛ به گونه ‌ای که در هر مقطع از انتخابات شاهد تغییر و تحولات عمده‌ ای در کشور هستیم، زمانی صحبت از چپ و راست، زمانی دیگر صحبت از جبهه ارزشی و غیرارزشی بوده و امروز می‌ بینیم این تقسیمبندی، تقسیمبندی کاملتری و به جریانی به نام جریان اصولگرایی رسیده است که به نوعی می ‌توان گفت انقلابی در انقلاب، توسط مردم و بسیجیها بود".

وی همچنین با اشاره به اینکه جریان اصولگرا اکنون دو قوه از سه قوه کشور، یعنی قوه مجریه و قوه مقننه را در کنترل خود دارد گفته بود: "البته قوه قضائیه حسابش جداست و ان‌ شاء الله همین اصولگرایی را دنبال کند".

سرلشگر جعفری در مقابل اصلاح طلبان نیز موضع گرفته و خطاب به بسیجیان گفته بود: "جریانی که مقابل جریان اصولگرایی قرار دارد اکنون برای شما خیلی شفافتر از گذشته است اما این موضوع برای اقشار دیگر به این روشنی نیست، از این رو امیدواریم خداوند متعال کمک کند که به وظیفه انقلابی و بسیجی خود عمل کنیم".

او در سخنان تازه اش نیز گفته است: "‌اصولگرایی امروز درادبیات انقلاب و گفتمان سیاسی نیروهای وفادار و مدافع انقلاب اسلامی و آرمانهای امام به منزله رویکردی فراتر از منافع اشخاص و احزاب، با توجه به آرمانهای انقلاب و تکیه بر شعارها و شاخصهای برگرفته از اندیشه ‌های امام و مقام معظم رهبری در ذات و ماهیت انقلاب اسلامی جاری است".

parviz1 - انگلستان - کترینگ
اینها همش بازیه و هیچ ایرانی این مسخره بازیها را قبول نمیکند که فرمانده سپاه بدون اجازه ملاها آب نمیخورد چه رسد که طرفداری از اصولگرها کند!!!تازه مگر این بد بخت ها چه کسانی هستند ؟یک سری مفت خور و مزدور و پاچه خوار ملاها.بدبختها تاریخ مصرف تمام ملاها بپایان رسیده پس زودتر توبه کنیددر غیراینصورت این جوانانکه میبینید با نسل 29 سال پیش که اعتقاداتی داشتند بسیار فرق میکنندو هرچه ظلم وجنایت دیده اند انتقام خواهند گرفت.
جمعه 26 بهمن 1386

nirvana jon - ایران - تهران
parviz1 - انگلستان - کترینگ

دقیقا
شنبه 27 بهمن 1386

بابک - ایران - سیزوار
اینها مثل طرفداران بن لادن می مانند به حرف هیچ کس گوش نمی دهند.
شنبه 27 بهمن 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.