کومله بازداشت اعضای خود در ایران را تکذیب کرد

کومله بازداشت اعضای خود در ایران را تکذیب کرد

وزارت اطلاعات ایران اعلام کرده که دو مقر مربوط به حزب کومله در استان کردستان را شناسایی و متلاشی کرده و چهار نفر را در این ارتباط بازداشت کرده، اما حزب کومله این خبر را تکذیب و اعلام کرده که هیچیک از کسانی که اخیراً در مناطق مختلف کردنشین ایران بازداشت شده اند ارتباطی با کومله ندارند.

در اطلاعیه این وزارتخانه آمده که بازداشت شدگان "در چند هفته گذشته با ایجاد فضای رعب و وحشت در شهرستان سنندج، اقدام به زورگیری و گروگانگیری می ‌کردند و علاوه بر فعالیت تشکیلاتی و نظامی، اقلام تبلیغی علیه نظام توزیع کردند و شهروندان کردستانی را به قصد اخاذی گروگان می‌ گرفتند".

وزارت اطلاعات اعلام کرده که بازداشت شدگان اعتراف کرده اند که درآمدی را که از راه گروگانگیری کسب می کردند به حساب بانکی سران حزب کومله در خارج از ایران واریز می ‌کردند و در قاچاق موادمخدر نیز نقش داشته ‌اند.

آن گونه که در اطلاعیه وزارت اطلاعات آمده، از چهار نفر دستگیر شده، سه قبضه اسلحه کلاشنیکف، ‪ ۱۱۰‬کیلوگرم حشیش و اسناد درون تشکیلاتی در ارتباط با تهدید شهروندان سنندجی به کمک مالی برای حزب کومله به دست آمده است.

اما حسن رحمان پناه، عضو شورای مرکزی حزب کومله (در گفتگو با بخش فارسی بی بی سی گفت که کومله خط مشی مسلحانه را آگاهانه کنار گذاشته و اتهاماتی که وزارت اطلاعات علیه این حزب مطرح کرده، بی اساس است.

با اینکه کومله هم اکنون نیز نفرات و پایگاههایی در کردستان عراق دارد، اما بیش از دو دهه است که فعالیتی از این حزب در ایران گزارش نمی شود.

حسن رحمان پناه، عضو شورای مرکزی کومله می گوید این حزب به این دلیل فعالیت مسلحانه را در ایران کنار گذاشته که بهانه ای برای سرکوب جنبشهای فعال در ایران به حکومت این کشور ندهد.

حزب کومله که خط مشی چپگرا و کمونیستی دارد در سالهای نخست پس از پیروزی انقلاب در کنار حزب دموکرات کردستان ایران، یکی از دو جریان اصلی کرد در این کشور را تشکیل می داد و فعالیت گسترده ای در مناطق کردنشین داشت.

کومله مدتها در حال نبرد مسلحانه با دولت مرکزی ایران بود و بعداً نیز با حزب دموکرات کردستان ایران درگیر شد و پس از مدتی بدنه اصلی حزب ناگزیر به ترک ایران و استقرار در کردستان عراق شد.

در خارج از ایران شمار زیادی از اعضای کومله از این حزب جدا شدند که عمدتاً جذب حزب کمونیست کارگری ایران شدند و عده ای نیز فعالیت حزبی را ترک گفتند.

هفت سال پیش نیز گروهی تحت رهبری عبدالله مهتدی از کومله منشعب شدند که به کومله زحمتکشان معروفند.

30min - ایران - ایران
درسته که در طی این چند سال اخیر انشعاب رخ داد.اما حزب کمونیست ایران همانا پابرجا ماند.گروهایی که از کومله جدا شدند در حال حاضر نیز متلاشی شدند .جمهوری اسلامی از این کارها مثل فرستادن جاسوس مواد مخدر و ... برای تهمت به این حزب استفاده کرده.درسته الان در مناطق کردستانی حزب کمونیست کارگری حکمتیست بسیار فعال میباشد و گارد ازادی تشکیل دادن.به امید فعالیتی فراوانتر و نابوی جمهوری اسلامی
جمعه 26 بهمن 1386

ali_esf - ایران - اصفهان
حزب کومله یه گروه تروریستی و خونخوار که سر سربازای بی گناهی را که به این مرز و بوم خدمت میکنن را می بره
جمعه 26 بهمن 1386

30min - ایران - ایران
خنده داره ali_esf - ایران - اصفهان
عجب اطلاعاتی بچه بد به عرضتون رسوندن.سر چند تا رو تا حالا بریده و ما خبر نداریم؟؟؟لطفا تا از چیزی مطمئن نیستی نظر نده بهتره
شنبه 27 بهمن 1386

arashk_fara - انگلیس - لندن
من اینجا با بچه های حزب حکمتیست دوست هستم وپارتی هاشونو میرم با همشونم رفیقم بعضی از تظاهرات هاشونو همراه بودم.اینها ملف اعدام هستن در زمان جنگ برای اینکه کوموله طرفدارهاشو از دست بده به دستور فاشیست های جمهوری اسلامی سر وپوست سربازان ایرانی را کندند و به خانواده هاشون تحویل دادن گفتن این کار کمونیست هاست وتصویر وحشیگری از کردها ساختن.البته کردهای عراق از نظر فرهنگ متاسفانه کمی عرب وار برخورد میکنن اما بخدا من بدی ازشون ندیدم از ایرانی بیشتر بهم گمگ کردن...اهداف فوق العاده خوبی دارن فقط امیدوارم مثل جمهوری اسلامی حرفاشون شعار نباشه.همینکه به این نتیجه رسیدن که مذاهب همگی ساخته دست بشر هست و سیاست همین کافیه((((((((((((((((((((به امید پیروزی گارد آزادی)))))))))))))))))))))
دوشنبه 29 بهمن 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.