اروپای بدون مرز بهشت قاچاقچیان انسان

اروپای بدون مرز بهشت قاچاقچیان انسان

براساس معاهده «شینگن» که 9 عضو جدید اتحادیه اروپا آن را در 31 دسامبر 2006 در پرتغال امضا کردند از بین رفتن نظارت و کنترل بر بسیاری از مرزهای اروپای شرقی، قاچاق انسان به تجارت راحت و پرسودی در سراسر آن از جمله اوکراین را به دنبال داشته است. مرزهایی که روزی به وسیله سیمهای خاردار و خودروهای نظامی کنترل و حفاظت می شدند با گسترش اتحادیه اروپا برداشته شدند.

9 کشور اروپایی که در سال 2004 به اتحادیه اروپا پیوستند مرزهای خود را با اروپای مرکزی گشودند تا نشان دهند تفکیک های باقی مانده از جنگ سرد به پایان رسیده است.

اکنون در اروپا می توان از جمهوری لتونی در شرق تا پرتغال را بدون نیاز به نشان دادن گذرنامه و گرفتن ویزا طی کرد. اینها همان مرزهایی است که پس از باز شدن و عبور و مرور آزاد مردم، زمانی مرزهای کشورهای کمونیستی به شمار می آمد و آنها را از دنیای غرب جدا و منفک می کرد، هم اکنون محدوده «شینگن» به اندازه 1/3 برابر کشور آمریکا وسعت پیدا کرده است و کشورهای لهستان، اسلوونی، مجارستان، چک، اسلواکی، مالت، لیتوانی و استونی به معاهده «شینگن» پیوسته اند.

هم اکنون مرزی 1800 مایلی میان لهستان در شمال تا اسلواکی و مجارستان و تا بلغارستان در جنوب همجوار با اوکراین مرز نهایی مهاجران غیرقانونی است. برای یک قاچاقچی که ادعا می کند صدها مهاجر غیرقانونی را به اسلواکی فرستاده، برداشته شدن کنترل بر مرزهای اتحادیه اروپا ثروتی باد آورده است. مهاجران معمولاً 5 تا 10 هزار پوند برای رد شدن از مرزهای اتحادیه اروپا به قاچاقچیان می دهند، زیرا می دانند که بدون بازرسی می توانند به فرانسه برسند. در این میان انگلستان که هنوز به «شینگن» نپیوسته، نگران این چالش است، آنهایی که به شمال فرانسه می رسند، معمولاً در تلاشند خود را به انگلیس برسانند. یک قاچاقچی انسان می گوید: عده زیادی تلاش خواهند کرد از اوکراین به اتحادیه اروپا بروند. دلیل نخست اینکه اینجا یکی از بهترین راه هاست و تعداد انتقالات موفق با یک رکورد 70 درصدی مواجه شده است.

دوم آنکه آنان - قاچاقچیان انسان - می توانند همه جای اروپا بدون نشان دادن گذرنامه خود بروند. من انتظار روزهای خوبی برای تجارت دارم، اما بسیاری از کسانی که وارد کشورهای شرقی اتحادیه اروپا می شوند، احتمالاً قصد رفتن به انگلیس را دارند. هر چند انگلیس و ایرلند به سختی از مرزهای خود نگهداری می کنند، پستهای بازرسی در آلمان و اتریش برچیده شده است. پلیس آلمان هم اعلام کرده تعداد مهاجران غیرقانونی در بازرسیهای اتفاقی طی سه هفته گذشته به دو برابر افزایش یافته است.

از آنجا که قاچاقچیان انسان به گفته یکی از آنها که نخواست هویتش فاش شود با پرداخت رشوه به مرزبانان اوکراین مشکل خود را حل می کنند. او می گوید به برخی از افسران رشوه داده می شود و او نقطه ای را مشخص می کند که در ساعت معینی مورد بازرسی و گشت نیست. البته پیدا کردن افرادی که رشوه می گیرند هم چندان دشوار نیست. اما با وجود نظارتهای اعمال شده تا زمانی که مشکل رشوه خواری برطرف نشود، معضل مهاجران غیرقانونی هم حل نخواهد شد. سال گذشته، مرزبانان اوکراین، بیش از سه هزار مهاجر غیرقانونی را از کشورهایی مانند چین، افغانستان، هند، پاکستان و سومالی دستگیر کردند.

پلیس مبارزه با قاچاق اوکراین برآورد می کند، تنها 20 درصد افرادی که قصد گذر از مرز را دارند بازداشت می شوند. بیشتر مهاجرانی که توسط نگهبانان مرزی دستگیر شده اند با وجود از دست دادن بیشتر دارایی هایشان بار دیگر به تلاش خود ادامه می دهند. بیشتر قاچاق شدگان همه پول خود را که افزون بر 15 هزار یورو است را به یک واسطه می دهند که در مراحل گوناگون، هزینه سفر، رشوه مرزبانان، رانندگان و دیگران می شود.

بیش از نیمی از مهاجران غیرقانونی که از اوکراین وارد اتحادیه اروپا می شوند، نخست با ویزای رسمی به مسکو سفر می کنند و از آن جا سفر خود را با پنهان شدن در کامیونها به صورت گروهی تا حدود 150 نفر در یک خودرو آغاز کرده و به «کی یف» یا شهر بندی «اودسا» و از آن جا به دهکده های مرزی فرستاده می شوند.

قاچاقچیان برای عبور دادن مهاجران از مرز از پسران نوجوان استفاده می کنند که در صورت گرفتار شدن قانوناً قابل تعقیب نیستند.

این پسران حدود 15 نفر را از مرز می گذرانند. این کار مهمترین منبع درآمد روستاییان این مناطق از سالهای دور تاکنون است. یکی از روستاییان می گوید: در بهار و تابستان، زمانی که بیشتر مهاجران به قصد قاچاق شدن به اوکراین می آیند، ماهانه 2500 یورو درآمد دارند که بیش از 15 برابر حقوق دیگر روستاییان محلی است.

البته گذر از مرز می تواند مرگبار هم باشد. در سپتامبر گذشته یک زن چچنی که قصد داشت با چهار فرزند خردسالش از مرزهای کوهستانی اوکراین گذر کند، در باران و سرمای شدید، توان ادامه راه را از دست داد و سه دختر 6 تا 13 ساله خود را جا گذاشت تا کمک پیدا کند. مرزبانان لهستانی در حالی او و پسر دو ساله اش را پیدا کردند که بشدت می لرزیدند، اما دختران وی در اثر سرمای شدید جان خود را از دست داده بودند. در این سفرها خطر افتادن در دام قاچاقچیان قلابی و آدم ربایان نیز وجود دارد. آن گونه که مهاجران را در «کی یف» گرفتار می کنند و از خانواده هایشان می خواهند تا در ازای پرداخت پول، آنان را آزاد کنند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.