کامران باقری لنکرانی، وزیر بهداشت ایران درباره جزئیات این برخورد توضیح نداد اما گفت، آمار بالای سزارین در بیمارستانها بر ارزشیابی آنها تاثیر جدی خواهد داشت.
بر اساس آمار موجود، میزان سزارین در ایران ۵ برابر سایر نقاط جهان است. بر همین اساس میانگین انجام این عمل جراحی حدود ۴۳ درصد است اما در برخی بیمارستان ها تا ۹۰درصد هم می رسد.
شهرام تکنسین اتاق عمل در این باره می گوید، در سال های اخیر تقاضا برای انجام سزارین بیشتر شده است. به گفته وی خانم ها از ترس درد زایمان طبیعی تصمیم می گیرند به جراحی سزارین تن بدهند که بر خلاف آنچه به نظر می رسد، عمل ساده و بدون ریسکی نیست و پیچیدگی های خود را دارد و اگر بشود با روشهای مختلف درد را کاهش داد تمایل خانم ها هم نسبت به عمل سزارین کم می شود.
شهرام به برگزاری دوره آموزش زایمان بدون درد به روش هیپنوتیزم اشاره کرده و می گوید، شیوه هایی از این دست اگر به خوبی پاسخ بدهند در کم کردن آمار سزارین موثر خواهند بود.
این دست اندر کار عمل های جراحی در ایران می گوید سیر انجام سزارین در سال های اخیر صعودی بوده و نرخ آن هم نرخ ثابتی نیست و مبالغی که پزشکان برای انجام این عمل مطالبه می کنند تفاوت های فاحش دارد.
شهرام احتمال می دهد برخی پزشکان حتی برخی از با تجربه ترین و خوش نام ترین ها برای اینکه زمان کمتری برای بیماران خود بگذارند و وقت و بی وقت مجبور نباشند برای زایمان های طبیعی به بیمارستان بروند، خانم ها را به سزارین تشویق می کنند که البته شیوه درستی نیست.
در مقایسه دوشیوه زایمان طبیعی و سزارین بسیاری از کارشناسان بهداشت و درمان معتقدند سزارین می تواند موجب نارسایی هایی از جمله نارسایی های تنفسی برای مادر و کودک بشود.
آنها می گویند سزارین بدون دلیل موجه پزشکی مضراتی دارد که ممکن است تا آخر عمر سلامتی کودک و حتی مادر را تهدید کند.
دیم کارلین دیویس، عضو کالج سلطنتی مامایی بریتانیا در این باره می گوید فقط حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از زایمان ها به لحاظ پزشکی باید به روش سزارین انجام بگیرند.
او هم آمار سزارین را در بریتانیا نگران کننده می داند و می گوید باید برای حفظ سلامتی مادران و کودکان این آمار را کاهش داد.
به گفته وی بالا بردن سطح آگاهی مادران در این زمینه به کاهش آمار سزارین کمک خواهد کرد.
مقامات بهداشت و درمان بریتانیا هم مانند ایران با انتقاد از رشد سال های اخیر میزان سزارین در این کشور به دنبال راه هایی برای مقابله با این افزایش هستند.
در بیان ریشه های کلامی واژه سزارین، محققان می گویند رستم، قهرمان شاهنامه فردوسی نیز چون نوزادی بزرگ و سنگین بوده و با زایمان طبیعی به دنیا نمی آمده، به کمک جراحی با بریدن شکم مادرش رودابه متولد شده است.
اروپاییها هم همین داستان را برای سزار پادشاه روم میگویند و به همین خاطر این نوع عمل به سزارین مشهور است.
سزارین در عربی به "عملیه القیصریه" یا عمل قیصری ترجمه شده (قیصر همان سزار است). فرهنگستان زبان فارسی "رستمزایی" را به جای سزارین پیشنهاد کرده است.
|
|
|