مراجعین بیمارستانهای دولتی از وضع بهداشتی و خدماتی این بیمارستانها و اتلاف بیش از حد وقت خود در آنها ابراز گله و شکایت می کنند.
به گزارش خبرنگار سلامت نیوز،دکتر سعید بشر دوست اظهار داشت که:استفاده از بیماران برای امور آموزش در بیمارستانهای دولتی اجباری شده است.وی این عمل را موحب ضایع شدن حقوق بیمارن داست و ادامه داد:در همه جای دنیا وقتی از بیماری بهره ی علمی تحقیقاتی می برند به او خدمات و امکاناتی ارائه می دهند،ولی در ایران هرگز چنین خدماتی ارائه نمی شود.
دکتر بشر دوست گفت:متاسفانه در بیمارستانهای دولتی ما حرمت بیماران شکسته می شود و با آنها به خوبی رفتار نمی شود و این عمل را یکی از دلایل نارضایتی مردم دانست.
وی با انتقاد از عدم رعایت موارد بهداشتی در بیمارستانهای دولتی گفت:عدم رعایت بهداشت در بخشهائی چون اتاق عمل،ICU،CCu موجب ایجاد بیماریهای عفونی در بیماران می شود و می تواند جان بیماران را به خطر اندازد.این متخصص داخلی،دلیل اصلی این مشکلات سرانه کم درمان و مدیریت ضعیف دانست و افزود:وقتی بیمارستانهای دولتی ما بدهکارند و پرسنل انگیزه ای برای خدمت به بیمار ندارند،نباید انتظار داشت که مردم از این وضع راضی باشند.
دکتر جواد نیک پور مدیر کل سابق دبیرخانه شورای عالی رفاه،دلیل این نارضایتی ها را جوابگو نبودن تجهیزات و کادر درمانی مراکز درمانی به در خواست مردم بیان کرد و افزود:جلب رضایت بیمه شدگان شعاری است که همواره مسئولان امر نسبت به ان تاکید دارند و آن را هدف و اولویت کاری خود می دانند ولی این هدف در حد شعاری باقی مانده است!وی همچنین خاطر نشان کرد که بیمارستانهائی همچون میلاد تهران هم که از تجهیزات خوبی بهره می جویند ولی با مدیریت ضعیف حاکم بر خود موجبات نارضایتی بیماران و خانواده های ان ها را فراهم اورده اند.
دکتر خسرونیا رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران،حضور تعداد زیاد دانشجویان ترمهای مختلف پزشکی،رزیدنتها و انترن ها را در محیطهای درمانی دولتی از دلایل نارضایتی بیماران بیان کرد و اظهار داشت :وقتی در یک دقیقه چند نفر به معاینه بیمار پرداخته بی آنکه در روند معالجه وی تاثیر داشته باشند بیمار هم عصبی شده و از وضع موجود اظهار نارضایتی خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد :وقتی بیمار حتی جراح خود را چه پیش از جراحی چه پس از آن نمی بیند،همیشه در نگرانی ودلهره است که چرا دکتر بالای سر او نمی آید.
دکتر مسعود مسلمی فرد نایب رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران با تاکید بر کیفیت پائین خدماتی که در بیمارستانهای دولتی ارائه می شود ،افزود:پیامد این کار چیزی جز به هدر رفتن وقت مراجعه کنندگان و تحقیر شخصیت آنها و در نتیجه نارضایتی مردم از بیمارستانهای دولتی نخواهد بود.وی ادامه داد:این وضع به جهت روانشناسی شرایطی را پیش می آوردکه بیمار دچار اضطرابهای مکرر شده و در نتیجه باعث تاخیر در روند درمان بیماری او می شود.
مسلمی فرد افزود:سطح امکانات لجستیک در بیمارستانهای دولتی پائین است و همچنین وضعیت اتاق،تخت،آمبولانس و سایر امکانات در این قبیل بیمارستانها فرسوده است و این وضع باعث شده تا خدمات به خوبی به بیماران ارائه نگردد.
دکتر محمد مهدی قیامت رئیس انجمن بیهوشی و مراقبتهای ویژه ایران گفت:سیستم بیمارستانهای دولتی باعث سردرگمی مردم و ارائه دیر خدمات به آنها می شود به طوری که بعضا مشاهده شده برای انجام یک عمل جراحی به بیمارن نوبتهای 6 ماهه تا یکساله داده اند.وی ادامه داد:مردم به دلیل فرار از هزینه های سنگین درمانی در بخشهای خصوصی به مراکر دولتی پناه اورده اند ولی با وجود چنین وضعی مراجعه کنندگان نه تنها سود نکرده اند بلکه جانشان هم به خطر افتاده است.
محمد قلی حاجی ایری عضو کمسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت از یک طرف رئیس جمهور می گوید به بودجه دست نزنید ولی از آن طرف وزارت بهداشت از بودجه اختصاص یافته به خود ابراز گلایه می کند.وی ادامه داد:با این وضع باید دولت پاسخ دهد که برای سال آینده چه باید کرد؟