محکومیت اعدام چهار کارمند فرودگاه مهرآباد

محکومیت اعدام چهار کارمند فرودگاه مهرآباد

سخنگوی قوه قضائیه از محکومیت اعدام چند نفر به جرم مفاسد اقتصادی خبر داده و اطلاعاتی را در مورد محکومیت بهائیان در شیراز، پرونده شهرام جزایری و حبس تعدادی از دانشجویان در اختیار رسانه ها قرار داده است.
به گفته سخنگوی قوه قضائیه حکم یکی از محکومان به اعدام اجرا شده است

روز سه شنبه، 29 ژانویه (9 بهمن)، علیرضا جمشیدی، سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی، در مصاحبه با خبرنگاران در تهران با اشاره به یک پرونده مربوط به مفاسد اقتصادی گفت که چهار متهم این پرونده مجرم شناخته و به اعدام محکوم شده اند و یکی از احکام به اجرا گذاشته شده است.

به گفته آقای جمشیدی، این پرونده به فعالیت های سه کارمند سابق گمرک فرودگاه مهرآباد و یک حق العمل کار گمرک ارتباط داشته است.

سخنگوی قوه قضائیه اتهام این افراد را "فساد اداری و جرایم اقتصادی از قبیل ارتشا و اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق تقلب" توصیف کرده که به صدور حکم اعدام برای هر چهار نفر منجر شده است.

وی گفت که حکم اعدام درباره حق العمل کار گمرک به اجرا گذاشته شده اما سه کارمند سابق فرودگاه مهرآباد تهران تقاضای یک درجه تخفیف در مجازات خود را کرده اند که این تقاضا در حال بررسی است.

سخنگوی قوه قضائیه گفت که اقدام این افراد "تقلب در ارزیابی کالاهای موجود در گمرک" بوده و افزود که "حکم اعدام برای مجرمان اقتصادی در شرایط خاص صادر می شود و عمدتا مربوط به مواردی است که متهم یک پرونده در نظام اقتصادی کشور اخلال ایجاد می کنند."

تنها مورد دیگر صدور و اجرای مجازات مرگ برای یک متهم به جرایم اقتصادی به پرونده فاضل خداداد و کلاهبرداری 123 میلیارد تومانی از سیستم بانکی ارتباط دارد که در سال 1374 اعدام شد اما دادگاه برای متهم ردیف دو پرونده که برادر رئیس وقت بنیاد مستضعفان بود حکم حبس ابد صادر کرد که این مجازات بعدا تخفیف یافت


آقای جمشیدی در مورد دوره وقوع جرم و زمان تشکیل پرونده و برگزاری دادگاه و همچنین نحوه رسیدگی قضایی به این پرونده و دامنه اقدامات این افراد و تبعات آن در اخلال در نظام اقتصادی کشور توضیحی نداد و تنها گفت که "این پرونده جدید نیست."

وی همچنین از محکومان نام نبرد و مشخص نکرد که به چه دلیل حکم اعدام در مورد حق العمل
کار گمرک به اجرا در آمده اما تقاضای تخفیف مجازات سه نفر دیگر قابل رسیدگی تشخیص داده شده است.

پرونده بهائیان، شهرام جزایری و دانشجویان

سخنگوی قوه قضائیه در مصاحبه روز سه شنبه در مورد ماجرای دستگیری و محکومیت تعدادی از بهائیان در شیراز نیز توضیحاتی داد.

وی گفت که تعداد بازداشت شدگان پنجاه و چهار نفر بوده است که "تبلیغاتی علیه نظام داشتند."

سخنگوی قوه قضائیه از بازداشت دانشجویان در تجمع اخیر ابراز بی اطلاعی کرده است


به گفته آقای جمشیدی، از این تعداد، متهمان ردیف اول تا سوم به چهار سال حبس محکوم شده اند که دوره محکومیت خود را می گذرانند و محکومیت متهمان ردیف چهار به بعد نیز یک سال حبس تعلیقی بوده است.

در مصاحبه روز سه شنبه، از سخنگوی قوه قضائیه در مورد وضعیت پرونده شهرام جزایری نیز سوال شد و آقای جمشیدی گفت که دادگاه تجدید نظر و دیوان عالی کشور رای خود را در این مورد صادر کرده اند اما اطلاع رسانی در این مورد را به چند هفته دیگر موکول کرد هرچند اظهار داشت که طبق قانون، مجازات فرار، حداکثر سه سال حبس است.

به گفته آقای جمشیدی، این پرونده در دو بخش مربوط به مفاسد اقتصادی و فرار از زندان دنبال شده که در ارتباط با فرار متهم، پرونده ای در مورد احتمال سهل انگاری قضات و ماموران زندان در دادسرای انتظامی قضات در دست رسیدگی است.

آقای جزایری در سال 1380 به جرم فساد مالی و اخلال اقتصادی به حبس ابد محکوم شد اما در سال 1385 و هنگامی که این پرونده مجددا در دادگاه مطرح بود، وی توانست از دست ماموران بگریزد اما بعدا در دبی دستگیر و به ایران بازگردانده شد.

سخنگوی قوه قضائیه همچنین به ماجرای مرگ یک دانشجو در زندان سنندج نیز اشاره کرد و گفت که علت نهایی مرگ این دانشجو در دست بررسی است و از خانواده او نیز خواسته شده که اگر در این مورد شکایتی دارند، شکایت خود را تسلیم کنند.

وی گزارش تجمعات دو روز گذشته دانشجویان در برخی دانشگاه ها را هم مطرح کرد و گفت که هنوز در مورد دستگیری در این تجمعات گزارشی دریافت نکرده است.

ظاهرا منظور آقای جمشیدی تظاهرات روزهای اخیر در کوی دانشگاه تهران بوده است.

سخنگوی قوه قضائیه همچنین از آزادی هشت دانشجویی که قبلا بازداشت شده بودند خبر داد و گفت که قرار بازداشت آنان به آزادی به قید وثیقه تبدیل شده که با سپردن وثیقه آزاد خواهند شد.

مجازات اعدام در ایران و مفاسد اقتصادی

گرچه صدور احکام اعدام برای جرایم اقتصادی در جمهوری اسلامی نادر بوده، اما دادگاه های ایران برای انواع دیگری از جرایم، از جمله در زمینه مرتکبین جرایم جنسی، قاچاق مواد مخدر و اقدامات ضد امنیتی به صدور حکم اعدام مبادرت می کنند.

جمهوری اسلامی از نظر اجرای مجازات اعدام در جهان در رده دوم قرار دارد


از نظر صدور و اجرای احکام اعدام در جهان، ایران، با جمعیتی حدود هفتاد میلیون نفر، بعد از جمهوری خلق چین، با جمعیتی بالغ بر یک میلیارد و سیصد میلیون نفر، در رده دوم قرار داد.

در سال های بعد از انقلاب، گاه به گاه برخی از گروه ها و افراد از لزوم مبارزه جدی جمهوری اسلامی با مفاسد اقتصادی و به خصوص آنچه که اخلال در نظام اقتصادی کشور نامیده شده حمایت کرده و خواستار مجازات های سنگین برای مرتکبین اینگونه جرایم شده اند.

آنان معمولا مرتکبین جرایم اقتصادی مانند احتکار، گرانفروشی و رشوه خواری را مستوجب مجازات اعدام دانسته اند و خواست آنان گاه از حمایت لفظی برخی مقامات رسمی دولتی نیز برخوردار بوده اما صدور و اجرای احکام اعدام برای اینگونه تخلفات سابقه چندانی نداشته است.

تنها مورد دیگر صدور و اجرای مجازات مرگ برای یک متهم به جرایم اقتصادی در جمهوری اسلامی به پرونده فاضل خداداد و یک کلاهبراداری 123 میلیارد تومانی از سیستم بانکی ارتباط دارد که در سال 1374 اعدام شد.

علاوه بر فاضل خداداد، هجده تن از کارمندان بانک صادرات و مرتضی رفیقدوست، برادر رئیس وقت دادگاه انقلاب نیز از متهمان پرونده بودند.

دادگاه برای مرتضی رفیقدوست حکم حبس ابد و پرداخت چند میلیون تومان جریمه نقدی صادر کرد اما در سال 1380، گزارش شد که حکم زندان وی به پانزده سال حبس تخفیف یافته است و احتمالا آقای رفیقدوست، که شش سال از دوره محکومیت خود را گذرانده، حق درخواست عفو مشروط را دارد.

سخنگوی قوه قضائیه در مصاحبه خود در روز سه شنبه به پرونده مربوط به فساد مالی مدیر یکی از بانک ها هم اشاره کرد و گفت که این پرونده به رشوه خواری ارتباط دارد و از آنجا که هنوز در مرحله تحقیقات مقدماتی است، اطلاع رسانی مقامات دادسرا و نیروی انتظامی درست نبوده است.

بابک - ایران - یزد
اگر اعدام درست باشد اول باید این اقایان چسپیده به مقام را 100 بار اعدام کرد
سه‌شنبه 9 بهمن 1386

alireza.ch - سوییس - نوشاتل
ماشاالله بعد از آمار آلودگی هوا و مرگ و میر بر اثر تصادف و سانحه هوایی و تعدا متکدی در آمار تعداد اعدامی نیز در رتبه و مرتبه چشمگیری قرار داریدم :-)
سه‌شنبه 9 بهمن 1386

mah1 - ایران - تهران
واقعا وحشتناکه مخصوصا وقتی جلوی چشم مردم این اعدامها میشه! واقعا جایه تاسفه.
سه‌شنبه 9 بهمن 1386

farideh2007 - سوییس - سنتگالن
کسی که کلاهبرداری یادزدی میکنه باید جریمه بشه و زندان بره چرا جون ادما رو میگیرین؟
سه‌شنبه 9 بهمن 1386

parviz1 - انگلستان - کترینگ
آیا چه کسانی دزد وافعی اند و باید جوابگوی عمال ناپسند خود باشند.از قدیم میگفتن وقتیکه پیش نماز (میگ..)پس نماز هم (میر...)باز خدا پر و مادر این چهارتا کارمند و بیامرزه که در مقابل این همه چپاولی که ملا ها و مزدورانشان کردن فقط (گو....).حالا که صحبت چپاول اموال ملت ایران شد از دوکی دذد بزرگ سوال کنم ببینم اون چندین میلیارد دلار ناقابل بی حساب و کتاب چی شد.خوب بود اونارو هم مینداختی گردن این بیچاره ها!!اخه اونا که مثل محسن رفیق دوست رفیق و دوست عزیز نظام که نبودن که بخواهند جان سالم در ببرند!!!
سه‌شنبه 9 بهمن 1386

Web_Garde_Aashegh - ایران عزیز - کرج
میخوام بدونم که حرفهای! احمدی نژاد در مشهد که قیمت زعفران رو 3 برابر کرد یا همین سهمیه بندی بنزین که که مردمو آواره خیابونا کرد و در افزایش قیمتها تاثیر داشت بیشتر ضرر زد یا این چند نفر ؟
راستی نوشته بود میخوان بهشون تخفیف بدن بشه حبس ابد .اعدام بهتره یا حبس ابد؟
سه‌شنبه 9 بهمن 1386

bahram1 - ایران - تبریز
اینجوری که همه باید اعدام شن تو ایران!
چهار‌شنبه 10 بهمن 1386

hasti40 - ایران - تهران
حکم اعدام برای مجرمان اقتصادی در شرایط خاص صادر می شود و عمدتا مربوط به مواردی است که متهم یک پرونده در نظام اقتصادی کشور اخلال ایجاد می کنند."
چرا خودتون رو مسخره میکنید شما چون نمی خواید دست خودتون و عوامل خودی رو بشه همیشه یکسری کارمند بدبخت رو قربانی میکنید و خودتون دوباره به اعمال کثیفتون ادامه میدید و در رابطه با این مطلبتون اگه اینطوری باشه که شما همه مفسد اقتصادی هستدی پس کی شاهد اعدام شما باشیم و در ضمن چرا احضار بی اطلاعی می کنید با دستور افراد مزدوری مثل شما چند شب پیش دوباره حدود 100 دانشجو بازداشت شدند.
چهار‌شنبه 10 بهمن 1386

Afshin-B - ایران - تهران
برای اینجور کارها باید دمشان به دم اون بالایی‌ها وصل باشه یا عضو یکی از باندهای مافیایی خودشون باشند و الا اعدام می‌شند اینو باید میدونستند!
چهار‌شنبه 10 بهمن 1386

neogold - ایران - تهران
چند وقت دیگه هر کی آب بخوره هم اعدام می کنند
چهار‌شنبه 10 بهمن 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.