۴۵ نفر از کارگردانان و بازیگران سینمای ایران با صدور بیانیه ای نسبت به سیاست های فرهنگی در سینما که منجر به انزوا و حذف بخشی از سینمای اندیشمند ایران می شود، اعتراض کرده اند.
این بیانیه را کارگردانان و بازیگرانی چون عزت الله انتظامی، پرویز پرستویی، کیومرث پوراحمد، منیژه حکمت، بهرام رادان، مسعود رایگان، علیرضا رییسیان، محسن امیر یوسفی، محمد رسول اف، محمد شیروانی، اصغر فرهادی، کیانوش عیاری، محسن امیر یوسفی، نیکی کریمی، جهانگیر کوثری، فاطمه معتمد آریا، سامان مقدم و مازیار میری امضا کرده اند.
در این بیانیه آمده است: "کم توجهی و نادیده گرفته شدن سینمای فرهنگی، که بخش مهمی از سرمایه ملی ایران محسوب می شود، بسیار نگران کننده است. به نظر می رسد تصمیم گیران عرصه سینما، به جای همفکری و ارائه راهکارهای اجرایی برای رسیدن به افق های ملی و جهانی، با اتخاذ تصمیم های نامناسب، موجب انزوا و حذف بخشی از سینمای اندیشمند ایران در نمایش های عمومی شده اند، در حالی که این بخش از سینما، مهم ترین ابزار فرهنگی در جهت شناساندن فرهنگ ایرانی به جهانیان بوده است."
این بیانیه می افزاید: "جدی گرفته نشدن این نوع سینما در جشنواره ی فجر و مهم تر از آن عدم نمایش عمومی این آثار در سالن های سینما، موجب خسارت های فراوان فرهنگی و اقتصادی شده است و خواهد شد و مسکوت ماندن نمایش فیلم های فرهنگی نشانه کم توجهی مسئولان به این بخش از سینماست."
این بیانیه در حالی صادر شده است که در روزهای اخیر حذف چند فیلم مهم جشنواره به دلیل مسائل مربوط به ممیزی و سانسور تعدادی از فیلم های حاضر در جشنواره، واکنش های مختلفی را در میان سینماگران بر انگیخته و در مطبوعات ایران این واکنش ها به شکل برجسته ای ارائه شده است.
بیش از نیمی از نشست دبیر بیست و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر با خبرنگاران که روز گذشته برگزار شد، به همین موضوع اختصاص یافت.
دبیر جشنواره فجر در این نشست گفت: "من به عنوان دبیر جشنواره نقشی در ورود فیلمها به عرصه رقابت ندارم و هنوز نمیدانم اصلاحات فیلمها چیست و حجم آن چقدر است چون این موارد به ما ابلاغ نشده است."