جواد امیری زاد، عضو هیات مدیره این انجمن همچنین در بیان دلایل این موضوع گفت، ایران بیشترین عمل رینوپلاستی (جراحی زیبایی بینی) در دنیا را دارد و بهترین جراحان این رشته نیز متعلق به ایران هستند.
بر اساس گزارش های موجود، آمار دقیقی از داوطلبان جراحی بینی در ایران وجود ندارد اما آقای امیری زاد گفت حدود ۷۰ درصد جراحی های زیبایی، عمل بینی است و از این میزان تنها حدود ۳۰ درصد، آقایان هستند.
آقای امیری زاد، اقدام پزشکانی را که در تبلیغات یا تابلوهای خود جراحی بینی را به عنوان تخصص خود عنوان می کنند، رد کرد و گفت، این جراحی یک تخصص نیست بلکه جزیی از کار فوق متخصصان در جراحی پلاستیک است.
جراحی پلاستیک هم شامل جراحی های مختلفی است از جمله، سوختگی، ناهنجاری های مادرزادی، فک و صورت.
با توجه به افزایش تقاضا برای انجام جراحی بینی این عضو هیات مدیره انجمن جراحان پلاستیک به خانم ها توصیه کرده بعد از ۱۷ سالگی و آقایان بعد از ۱۸ سالگی بینی خود را عمل کنند تا نتیجه آن رضایتبخش باشد.
حسن ف.، پزشک متخصص جراحی پلاستیک می گوید، اخیرا جوانان زیر ۱۸ سال زیادی برای انجام این جراحی به پزشکان مراجعه می کنند، برخی پزشکان هم بدون توجه به سن و سال این افراد به جراحی اقدام می کنند و همین ممکن است موجب شود کار بیمار به دلیل عدم رضایت از نتیجه عمل به عمل دوم و یا حتی سوم بکشد.
او می گوید یکی از دلایل افزایش شکایتها از پزشکان در این حیطه نیز همین عمل های بی وقت و بی مطالعه است.
این پزشک متخصص می گوید، داوطلبان این جراحی باید به لحاظ روحی و روانی هم برای آن آماده باشند، زندگی کردن با چهره جدید ممکن است برای برخی ناهنجاری هایی ایجاد کند.
به اعتقاد او جراحان باید پیش از انجام عمل با بیمارانشان گفتگو کنند و انگیزه آنها را ازانجام این عمل بدانند. او می گوید همه متقاضیان شرایط لازم جسمی و روحی را ندارند و برخورد یکسان با آنها ممکن است در نتیجه عمل اختلال ایجاد کند.
دو بعد اصلی را باید درمقوله جراحی های زیبایی به ویژه جراحی بینی مورد توجه قرار داد، یکی اعتقاد و گرایش افراد به آراستگی و زیبایی ظاهری یکی هم پیروی نا بخردانه برخی افراد از الگوهای موجود بدون درک فلسفه زیبایی |
شهرام ص. تکنسین اتاق عمل نیز در این باره می گوید: متاسفانه برخی پزشکان برای اخذ پول بیشتر تبلیغات خلاف واقع می کنند، در حالیکه متخصصان تنها اجازه دارند در کارت های ویزیت و تابلوهای خود عنوان مدرک دیپلم تخصصی خود را درج کنند.
انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی اعلام کرده است که هر عنوان یا توضیحی غیر از عنوان مدرک تخصصی، غیر قانونی است و جنبه تجاری دارد.
به گفته مجید لاهوتی، دبیر این انجمن فقط ۱۴۵ نفر در ایران دارای مجوز رسمی فعالیت در زمینه جراحی پلاستیک هستند.
آقای لاهوتی همچنین معتقد است جراحی بینی در بیماران ایرانی با توجه به ضخامت پوست بینی آنها دشوارتر است و نیاز به دقت و استفاده از تکنیک های پیشرفته تر دارد.
به این ترتیب به نظر می رسد متقاضیان این عمل باید در انتخاب پزشک خود توجه و دقت بیشتری داشته باشند.
حسن ف.، جراح پلاستیک می گوید، متاسفانه برخی افراد فاقد صلاحیت به قصد تجارت در این عرصه وارد شده اند و از آنجایی که ظاهرا نظارت دقیق و کاملی بر این افراد صورت نمی گیرد، معمولا تا بیماری دچار مشکل نشود و از این فراد شکایتی صورت نگیرد شناسایی نمی شوند.
به گفته وی، جراحی بدون تخصص و صلاحیت زیان های جبران ناپذیری ایجاد می کند اما در مقابل اگر درست و با اسلوب صحیح انجام گیرد امکان تغییر بافت و شکل در آن وجود نخواهد داشت.
چرا جراحی پلاستیک؟
شیدا دانشجوی ۲۵ ساله که می خواهد بینی خود را عمل کند می گوید، زیبایی ظاهری افراد به آرامش روحی آنها کمک می کند.
مادر شیدا با انجام این عمل مخالف است و می گوید بینی دخترش در ترکیب صورتش هیچ ایرادی ندارد و زیباست اما جراح شیدا به او قول داده که با انجام این عمل زیباتر شود.
سبا، ۲۱ ساله، بینی خود را سه سال پیش عمل کرده و می گوید: خواهر بزرگترم درست در ۱۸ سالگی بینی خود را عمل کرد و پدرم به من قول داد که به محض اینکه به سن ۱۸ سالگی برسم همین امکان را برای من هم فراهم خواهد کرد و کرد.
او درباره فرم سابق چهره خود و میزان نیازش به این عمل هیچ نمی گوید اما از جراحی خیلی هم راضی نیست و می گوید: می توانست بهتر باشد. بینی من کمی افتادگی پیدا کرده اما دکتر حاضر نیست آن را برایم اصلاح کند و می گوید این بهترین حالت ممکن است.
سامان هم بینی خود را به تازگی عمل کرده و در این باره می گوید: پسر و دختر یا زن و مرد ندارد. زیبایی مال همه است. وقتی عضوی ایراد داشته باشد باید نقصش را برطرف کرد.
برخی کارشناسان می گویند افزایش میزان این نوع عمل جراحی در ایران نشان دهنده شتاب مردم برای امروزی شدن و تجدد است.
علی عابدینی، کارشناس امور اجتماعی در این باره می گوید: دو بعد اصلی را باید درمقوله جراحی های زیبایی به ویژه جراحی بینی مورد توجه قرار داد، یکی اعتقاد و گرایش افراد به آراستگی و زیبایی ظاهری یکی هم پیروی نا بخردانه برخی افراد از الگوهای موجود بدون درک فلسفه زیبایی.
آقای عابدینی بعد اول را قابل قبول می داند و می گوید، انجام هیچ چیز در حد معقول مطرود نیست به ویژه اینکه انسان زیبایی را دوست دارد و حق دارد برای ارضای این میل خود و دیگران در این جهت حرکت کند اما اینکه بعضی افراد برای چشم و هم چشمی خارج از امکانات و توان خود دست به انجام امور غیر منطقی می زنند جای بررسی و بحث دارد.
آقای عابدینی می گوید اساس و استخوان بندی صورت نژاد ایرانی با اروپایی ها و آمریکایی ها متفاوت است اما برخی جوانان توقع دارند طور دیگری باشند و این امر بی ارتباط با تبلیغات، برنامه های ماهواره ای و میل به همگامی با قافله هم سالانشان نیست.
|
|
|
|