"کمیته بین المللی نجات" می گوید هر ماه 45 هزار نفر در کنگو، واقع در مرکز قاره آفریقا می میرند. اغلب کسانی که می میرند به خاطر فرار از درگیری و جنگ و جا به جایی های مستمر به امراض قابل پیشگیری مانند مالاریا و یا سوء تغذیه مبتلا شده اند.
آمار تلفات ناشی از جنگ و بحران انسانی در این کشور در یک دهه گذشته 5 میلیون و چهارصد هزار نفر بوده است که به گفته مقامات این سازمان بیشتر از آمار تلفات به جای مانده از کل جنگ های پس از جنگ جهانی دوم است.
این آمار و ارقام، که پس از یک نظرسنجی علمی و سراسری در یازده ایالت کنگو منتشر شده، بهت آور است حتی برای قاره ای مانند آفریقا.
از آنجایی که جمهوری دموکراتیک کنگو کشور وسیعی است - این کشور بخش بزرگی از مرکز آفریقا را در بر می گیرد - بحران انسانی این کشور از هر بحران انسانی دیگری که در این قاره به خاطر جنگ رخ داده، بدتر است.
دکتر "ریچارد برنان"، یکی از تنظیم کنندگان این گزارش می گوید: "در کشورهای دیگر آفریقا نیز-مانند سیرالئون، جنوب سودان و آنگولا - پس از جنگ و خونریزی آمار مرگ و میر همچنان بالا مانده است اما میزان این مرگ و میرها در کنگو به خاطر جمعیت زیادی که دارد، با سایر کشورها متفاوت است."
همچنین شمار بسیار بیشتری در این کشور به خاطر ابتلا به امراض قابل پیشگیری مانند مالاریا، ذات الریه و سوء تغذیه می میرند.
تنظیم کنندگان این گزارش می گویند بخش عمده مسئولیت این بحران به گردن دولت جمهوری دموکراتیک کنگوست. این در حالی است که کمک های بین المللی نیز سهم مهمی در حل این بحران دارد.
اما به گفته مقامات کمیته بین المللی نجات ناکافی بودن کمک های مالی در مقایسه با نیازی که در این کشور دیده می شود، باعث می شود که بحران کنگو همچنان مورد بی اعتنایی قرار بگیرد.