قنات فاضلاب شده ما و قنات منبع درآمد ملی اماراتی ها

قنات فاضلاب شده ما و قنات منبع درآمد ملی اماراتی ها

در شرایطی که در ایران قنات چهار هزارساله زارچ را در یزد مبدل به فاضلاب بیمارستان گودرز و مامن انواع کثافات و منبع انتشار انواع بیماری ها در جامعه می‌کنیم، در امارات، قنات القصبه به جلوه گاه زیبابی ها و منبع درآمد ملی برای کشورشان مبدل شده است.

خبرگزاری میراث فرهنگی_ گردشگری_ میترا اسدنیا_ برگزاری مراسم چای طبق آداب و رسوم تمام کشورهای جهان در قنات القصبه دبی آن هم در زمان تعطیلات کریسمس که زمان اوج ورود گردشگران شرقی و غربی به نواحی گرمسیری است، ابتکاری دیگراز کشورهای عرب همسایه برای ایجاد جادبه و جلب توریست خارجی است.
کشور امارات که با سرمایه گداری های کلان در حوزه گردشگری در کنار نفت درآمد ملی سرشاری را سالانه عاید خود کرده است، در ارائه برنامه های ابتکاری گردشگری و میراث فرهنگی همچنان پیشتاز است.
قنات القصبه دبی بی تردید قدمت و حتی کارایی برخی قنات های با ارزش کشور ما در شهرهایی چون یزد و کرمان و خراسان را ندارد. ولی در شرایطی که ما در ایران قنات چهار هزارساله زارچ را در یزد که هنوز شاخه هایی از آن فعال بوده، مبدل به فاضلاب بیمارستان گودرز می کنیم و این میراث اجدادی را مامن انواع کثافات و منبع انتشار انواع بیماری ها در جامعه می‌کنیم، در کشور کوچک همسایه یعنی در امارات، قنات القصبه به جلوه گاه زیبابی ها و منبع درآمد ملی برای کشور مبدل شده است.
در اطلاعیه ای که این مرکز گردشگری در دبی منتشر کرده آورده است:« به قنات القصبه دبی بیایید و انواعی از بهترین و عالی ترین چای ها را از سراسر جهان بچشید. از چای سیاه تا سبز از شرق تا غرب ما انواع گوناگونی از چای های جهان را برای شما، خانواده و دوستان شما دراین مکان ارائه خواهیم کرد.»
از این گذشته این مراسم با اجرای انواع مختلفی از رقصهای ملی و محلی کشورهای مختلف از چهار کشور یا منطقه اصلی تولید چای در شرق و غرب جهان، خاورمیانه و شبه قاره هند همراه است.
در این برنامه میهمانداران با لباس های ویژه هرمحل به خوشامدگویی و پدیرایی از میهمانان تمام کشورها می آیند.
دراین برنامه کیوسک های ویژه ای درکنار هم قرار دارد که هریک ارائه دهنده چای های گوناگون با فرهنگ ها و آداب مختلف است که مراسم کشورهایی نظیر ژاپن، مراسم ساخت قوری های گلی هند و نقاشی بر روی قوری های چین و جلسه چشیدن انواع چای های جهان را برگزار می‌کند.
اما این تمام کار نیست. این برنامه برای کسانی که فرصت چندانی برای توقف ندارند، موزه چای نیز هست که با نمایش انواع عکس ها و نقاشی ها و فیلم های مختلف با کیفیت عالی، اطلاعات جالبی از تاریخ چای در کشورهای مختلف جهان می دهد و همچنین دربردارنده ابزارها و وسایلی است که به هنگام نوشیدن و سرو چای در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.
این برنامه با اجرای برنامه های هیجان انگیز و شادی بخش هنرمندان نظیر بالارفتن با بالون، راه رفتن با چوب های بلند و نقاشی صورت و بلعیدن آتش و مانند آن همراه است.
این برنامه از 27 دسامبر تا 5 ژانویه در قنات القصبه دبی برگزار می شود. اما مقامات گردشگری امارات برای این میراث فرهنگی و گردشگری بیش از این ارزش قائل بوده اند که به یک برنامه و دو برنامه فصلی اکتفا کنند اما نکته جالب تر در این قنات بعد بین المللی و جهانی  برنامه هایی است که به توریست ها ارائه می کند.
این برنامه کاملا فرهنگی با جاذبه های جهانی اش تنها برنامه ای نیست که در قنات القصبه برگزار می شود
نمونه دیگر برگزاری مراسم روزملی امارات در جوار این قنات است که چندی پیش دراوایل ماه جاری به مناسبت بزرگداشت 36 سالگی استقلال این کشور از ساعت سه بعدازظهر تا نیمه شب ادامه داشت. مراسمی شامل برپایی بازارهایی به سبک بازارهای قدیمی، موسیقی سنتی و فروش صنایع دستی نفیس و ارائه انواع خوراک های محلی، آتش بازی، سیرک و ده ها برنامه دیگر که عمدتا ملی و محلی است اما به عنوان حادثه ای مهم دریکی از مقاصد توریستی دبی برگزار می شود که سالانه هزاران گردشگر خارجی را در این روز به خود جذب و جلب می‌کند.
راستی تا کی باید در حسرت جاذبه ها و پروژه ها و سیاست های موفق و کارآمد گردشگری و درآمد ملی کشورهایی چون امارات باشیم؟! و تا کی می توان بهانه های واهی در توجیه ناکارآمدی و فقدان تخصص مدیران و مسئولان و طراحان گردشگری خود را بپذیریم؟!
payamak - انگلستان - منچستر
اره خوب ایران جهانی در یک مرزه ولی تمام دارایی هاش فعلا خرج همون شیوخ عرب میشه چه در امارات چه جنوب لبنان وسوریه
دوشنبه 1 بهمن 1386

babaktoronto - کانادا - تورنتو
بابا ترا به خدا جوک نگو صنعت گردشگری یعنی چی.؟ صنعت فقط صنعت عمامه و اتم سازی
سه‌شنبه 2 بهمن 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.