محدودیت استفاده از امکانات جدید بلو-ری

محدودیت استفاده از امکانات جدید بلو-ری

صاحبان دستگاه های پخش دی وی دی "بلو- ری" Blue-ray شاید دیگر نتوانند از پیشرفت هایی که این تکنولوژی در آینده خواهد داشت بهره ببرند، چرا که بسیاری از دستگاه های پخش بلو-ری قادر نیستند برای استفاده از این امکانات جدید به روز شوند.
با حمایت استودیوی فیلم سازی وارنر از بلو-ری این فرمت قدم بزرگی به جلو برداشت

به تازگی امکانات جدیدی برای دی وی دی های بلو-ری مثل امکان پخش تصویر در تصویر عرضه شده، اما اکثر دستگاه های پخش دی وی دی های بلو-ری که به بازار عرضه شده اند نرم افزار یا سخت افزار لازم برای استفاده از این امکانات جدید را ندارند.

بر روی بعضی از دی وی دی های بلو-ری که به تازگی به بازار عرضه شده برچسبی وجود دارد که به خریداران گوشزد می کند باید نرم افزار پخش دی وی دی خود را به روز کنند.

روی این برچسب ها نوشته شده "برای نمایش بهتر، دستگاه پخش بلو-ری شما ممکن است نیاز به آخرین نسخه از نرم افزار یا سخت افزار داشته باشد".

اما این به روز شدن ها به پخش بهتر فیلم ها مربوط می شوند و هیچکدام امکان استفاده از امکانات جدید بلو-ری را فراهم نمی کند.

این در حالی است که بلو-ری در تلاش است تا با عرضه امکانات جدید در دی وی دی های خود با فرمت "اچ دی-دی وی دی" HD-DVD، رقابت کند.

فرمت اچ دی-دی وی دی همانند بلو-ری، استاندارد پخش فیلم با وضوح بالا است که برای تصاحب بازار با فرمت بلو-ری در رقابت است.

اما معلوم شده هنگامیکه اولین دستگاه های پخش بلو-ری به بازار عرضه شد، امکانات سخت افزاری مورد نیاز برای روز آمد کردن احتمالی در آینده پیش بینی نشده بوده است.

 کسانی که اولین دستگاه های پخش بلو-ری را خریدند همانهایی هستند که سال ها پیش اولین دستگاه های پخش دیسک های لیزری را خریدند
 
الیستر آپهام، سردبیر مجله "نقد دی وی دی"

با این ترتیب دستگاه های پخش بلو-ری به چند دسته یا "نسخه" مختلف تقسیم شده اند. دستگاه هایی که تا ماه نوامبر سال 2007 تولید شده اند نسخه 1.0 هستند و آنها که از ماه نوامبر به بعد تولید شده اند نسخه 1.1.

هیچکدام از نسخه های قدیمی تر را نمی توان به نسخه های جدید روزآمد کرد.

البته همه دستگاه ها قادر به پخش فیلم های بلو-ری هستند، اما دستگاه های قدیمی در استفاده از امکانات جدید دی وی دی ها محدودیت هایی دارند.

قرار است امسال نسخه 2.0 بلو-ری هم به بازار عرضه شود که آنرا "بی دی لایو" BD Live نامیده اند. دستگاه هایی که به نسخه 2.0 بلو-ری مجهز است این امکان را دارد که به اینترنت وصل شده و مواردی اضافی مربوط به فیلم ضبط شده بر روی دی وی دی را دانلود کند.

مواردی از قبیل زنگ های موبایل، پیش پرده فیلم ها و عکس های فیلم را می توان از این طریق دانلود و تماشا کرد.

اما از آنجا که امکان اتصال به اینترنت در دستگاه های فعلی پیش بینی نشده، هیچکدام از این دستگاه ها نخواهند توانست از این امکان تازه استفاده کنند.

تنها دستگاه پخش بلو-ری که می توان آن را برای استفاده از تازه ترین نسخه عرضه شده به روز کرد، نسل سوم "پلی استیشن" Play Station است. سخت افزاری که در نسل سوم پلی استیشن به کار رفته قابل به روز شدن است و به علاوه امکان دسترسی به اینترنت هم در این دستگاه وجود دارد.

سردرگمی مصرف کنندگان

فرانک سایمونز از شرکت فیلیپس و مدیر بخش اروپایی انجمن دیسک های بلو-ری می گوید که تقسیم دستگاه های پخش بلو-ری به سه نسخه یا بیشتر وضعیتی ایده آل نیست، اما با این حال او معتقد است که این کار باعث سردرگمی مصرف کنندگان نمی شود.

 بحث های مربوط به امکانات اضافه در بلو-ری هنگامی مطرح شده که همه تولید کنندگان طرح های خود را برای نسل اول دستگاه ها نهایی کرده بودند.
 
فرانک سایمونز از شرکت فیلیپس

او می گوید برای مصرف کنندگان، تماشای فیلم های بلو-ری با وضوح بالای تصویر مهم است و آنها صرف نظر از اینکه چه نسخه ای از دستگاه پخش را داشته باشند می توانند فیلم های بلو-ری را با وضوح بالا ببینند.

شرکت فیلیپس به تازگی دستگاه پخش بلو-ری خود را به بازار عرضه کرده که براساس نسخه 1.1 ساخته شده است و آقای سایمونز تایید می کند که دستگاه های قدیمی تر را نمی توان به این نسخه به روز کرد.

آقای سایمونز می گوید محدودیت های زمانی باعث شد تا تولید کنندگان، دستگاه هایی را به بازار عرضه کنند که امکان به روز آوری آنها وجود ندارد.

به گفته او بحث های مربوط به امکانات اضافه در بلو-ری هنگامی مطرح شد که همه تولید کنندگان طرح های خود را برای نسل اول دستگاه ها نهایی کرده بودند.

در آن زمان، برای تثبیت این فرمت در بازار لازم بود تا تولید کنندگان فوراً دستگاه های پخش بلو-ری را به بازار عرضه کنند و اگر می خواستند برای قرار دادن امکانات اضافی صبر کنند، بلو-ری هرگز به موقعیت کنونی خود دست نمی یافت.

به نظر الیستر آپهام، سردبیر مجله "نقد دی وی دی" بعید است که این مسئله باعث شود تا خریداران راحت تر بتوانند دستگاه پخش دی وی دی خود را انتخاب کنند.

او همچنین می گوید هنگامیکه بلو-ری برای اولین بار عرضه شد، طرحی نهایی و کامل نبود و همین به فرمت رقیب یعنی اچ دی – دی وی دی فرصت داد تا از رقابت عقب نماند.

نتیجه دیگر این اتفاق هم که الان معلوم شده این است که کسانی که نسل اول دستگاه های پخش بلو-ری را با قیمت های گزاف خریده اند، نمی توانند از امکانات تازه دی وی دی های جدید استفاده کنند.

بلو-ری یک قدم به جلو

دیسک های تازه بلو-ری در حالی با امکانات جدید به بازار عرضه می شوند که کسانی که دستگاه های قدیمی پخش بلو-ری را داشته باشند نمی توانند از امکانات جدید این فرمت استفاده کنند.

این در حالی است که هفته گذشته به هنگام برگزاری "نمایشگاه لوازم الکترونیکی مصرفی" در لاس وگاس، استودیوی فیلم سازی "وارنر" اعلام کرد که دیگر از فرمت اچ دی- دی وی دی استفاده نخواهد کرد و به جای آن فیلم های خود را از این پس با فرمت بلو-ری عرضه خواهد کرد.

با این حال آقای آپهام می گوید که هنوز تلاش زیادی لازم است تا اطمینان مصرف کنندگان بلو-ری جلب شود و آنها مطمئن شوند که با معرفی نسل های تازه دی وی دی ضرری متوجه آنها نخواهد شد.

او همچنین معتقد است که بلو-ری تنها در صورتی می تواند به بازار بزرگتری دست پیدا کند که با مشتریان خود شفاف تر برخورد کند.

در عین حال الیستر آپهام تقریباً مطمئن است که اتفاقات اخیر ضرر زیادی به اعتبار بلو-ری وارد نخواهد کرد چرا که آنهایی که اولین دستگاه های پخش بلو-ری را خریدند همانهایی هستند که اولین دستگاه های پخش دیسک های لیزری را خریدند و حتماً از ریسکی که می کردند باخبر بودند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.