زنان باردار از مصرف دم کرده‌های گیاهی اجتناب کنند

زنان باردار از مصرف دم کرده‌های گیاهی اجتناب کنند

یک متخصص تغذیه گفت: مصرف دم کرده‌های گیاهی در دوران بارداری باعث ایجاد حالت تهوع و استفراغ می‌شود که باید از مصرف آن در این دوران خودداری کرد.

دکتر فاطمه کاسب در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به این که در دوران بارداری لازم نیست از غذاهای فرموله شده خاصی استفاده شود، گفت: برای افزایش کالری و پروتئین می‌توان از میوه‌ها، گوشت، شیر و غلات استفاده کرد.

وی با بیان این که در مصرف بعضی از مواد غذایی در این دوران باید دقت کرد، افزود: نوشیدنی‌های کافئین دار مانند چای و قهوه، نوشابه‌های گازدار باید در این دوران محدود شود؛ چرا که موجب تولد نوزاد کم وزن یا نوزاد با عوارض عصبی می‌شود.

این متخصص افزود: دم کرده‌های گیاهی مانند گل گاوزبان، چای نعناع که اغلب جانشین‌ نوشیدنی‌های کافئین دار می‌شوند به علت اثرات جانبی مانند حالت تهوع و استفراغ در دوران بارداری باید از مصرف آنها خودداری شود.

وی در خصوص مصرف شکلات در دوران بارداری اذعان کرد: شکلات به علت دارا بودن مقدار کمی کافئین و تئوبرومید که آن هم ماده‌ای شبیه کافئین است باید به صورت محدود مصرف شود.

این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: در چند ماهه اول بارداری (هفته 5 تا 14) به علت حالت تهوع صبحگاهی که برای مادران پیش می آید، باید بیشتر از غذاهای خشک استفاده کرده و از مصرف خورشت‌های آبکی، سوپ‌ها و آش اجتناب کنند.

دکتر کاسب با اشاره به این که در طی دوران بارداری سوزش قلب و احساس پر بودن و برگشت غذا از معده به مری(رفلاکس معده) رخ می دهد، گفت: مادران باید وعده‌های غذایی خود را به 3 وعده غذایی و 3 میان وعده تقسیم کنند و هر وعده غذا را با حجمی کم مصرف کنند.

وی، پوشیدن لباس راحت و استراحت کافی، مصرف آرام و خوب جویدن غذا را از دیگر نکات لازم برای زنان باردار عنوان کرد و گفت: این عمل منجر به بر طرف سوزش قلب می‌شود.

وی، یبوست را یکی دیگر از مشکلات ماه‌های آخر بارداری عنوان و اظهار داشت: افزایش مصرف مایعات، غذاهای سبوس دار و دارای فیبر بیشتر، میوه‌هایی مانند آلو به رفع این مشکل کمک می‌کند. هر چه کنترل یبوست بهتر باشد احتمال بروز بواسیر کمتر خواهد بود.

این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: ممکن است افراد به همراه یبوست به خارش و سوزش مبتلا شوند که باید عادات غذایی بد را در این افراد تغییر و استراحت کافی در پایان روز صورت گیرد.

وی گفت: نکته دیگری که در دوران بارداری باید به آن توجه کرد، مشکل فقر آهن است که باید با نظارت پزشک از مکمل‌های آهن و غذاهایی که حاوی آهن هستند، استفاده شود. افرادی که هنگام مصرف قرص‌های آهن دچار حالت تهوع می‌شوند باید این قرص‌ها را یک ساعت بعد از آخرین وعده غذایی مصرف کنند.

وی ادامه داد: مصرف مرکبات و میوه می‌تواند کمک خوبی برای جذب آهن در این دوران باشد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.