اطلاعاتی درباره داوطلبان نمایندگی مجلس ایران

اطلاعاتی درباره داوطلبان نمایندگی مجلس ایران

با پایان ثبت نام داوطلبان نامزدی هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی ایران، ستاد انتخابات این کشور اعلام کرد که مجموعاً هفت هزار و ۱۶۸ نفر برای نامزدی ثبت نام کرده اند که ۵۸۵ نفر از آنان را زنان تشکیل می دهند.

با اینکه پیش بینی می شد به دلیل بالابردن شرط حداقل مدرک تحصیلی برای داوطلبان از کاردانی (فوق دیپلم) به کارشناسی ارشد (فوق لیسانس) شمار داوطلبان نسبت به دوره های قبل کاهش چشمگیری داشته باشد، آمار داوطلبان تفاوت چندانی نسبت به ثبت نام کنندگان برای دور پیشین مجلس نشان نمی دهد.

در این دوره برای نخستین بار داوطلبان می توانستند به صورت اینترنتی ثبت نام کنند و سپس مدارک خود را در اختیار فرمانداریها بگذارند.

وزیر کشور ایران اعلام کرده که شمار افرادی که به صورت رایانه ای ثبت نام کرده اند ده هزار و ‌٤١٨ نفر بوده که 970 نفر از آنان زن بوده اند اما در نهایت ثبت نام هفت هزار و ۱۶۸ از آنان تکمیل شده و رسمیت یافته است.

به گفته مصطفی پورمحمدی، وزیرکشور ایران، تقریباً بیش از یک سوم داوطلبان در واپسین روزی که از مهلت ثبت نام باقی مانده بوده، برای شرکت در انتخابات نام نویسی کرده اند.

سیزده نفر نیز در خارج از ایران با مراجعه به کنسولگریها ثبت نام کرده اند که به گفته وزیرکشور، در صورتی که وارد ایران شوند می توانند در انتخابات شرکت کنند اما به گفته او، تجربه نشان داده که داوطلبان خارج از کشور معمولاً در زمان انتخابات به ایران نمی روند.

بنابر آمار ستاد انتخابات، ۶۶۶۷ نفر از ثبت نام شدگان متأهل و۵۰۱ نفرشان مجردند، دو نـفر با حداکثر سن ۷۴ سال، مسنترین و۲۰۱ نفر با حداقل سن سی سال جوانترین داوطلبان را تشکیل می دهند.

چهل درصد داوطلبان بین سی تا چهل سال، ‌٣٩ درصد چهل تا پنج سال، ‌٨/ ١٦ درصد پنجاه تا ‌شصت سال سن دارند و ‌٢١٨ نفرشان شصت ساله به بالا هستند.

از اقلیتهای مذهبی زرتشتی، مسیحی و یهودی هفده نفر ثبت نام کرده اند که در نهایت پنج نفر از آنان کرسیهای اقلیتهای مذهبی را در مجلس اشغال خواهند کرد.

بنابر آماری که وزیر کشور ایران ارائه داده، ‌٥/٣١ درصد داوطلبان سابقه‌ شرکت در جنگ ایران و عراق را دارند، تحصیلات چهل درصد از آنان کارشناسی (لیسانس)، ‌٣١ درصد کارشناسی ارشد (فوق لیسانس) و ‌چهارده درصد دکتراست، ‌٦/‌٢ درصد نیز تنها دارای تحصیلات حوزوی اند.

اگرچه حداقل مدرک تحصیلی مورد لزوم برای ثبت نام داوطلبان، کارشناسی ارشد بوده اما کسانی که دارای سابقه مدیریت اجرائی بوده اند می توانسته با مدرک کارشناسی نیز ثبت نام کنند و برای کسانی که سابقه نمایندگی مجلس داشته اند، هر دوره نمایندگی معادل یک مقطع تحصیلی محسوب می شود.

در انتخابات دور پیشین مجلس، چهار درصد ثبت نام کنندگان تنها تحصیلات حوزوی داشتند، ‌٥٤ درصدشان داری مدرک تحصیلی کارشناسی، هفده درصد کارشناسی ارشد و دوازده درصد دکترا بودند.

انتخابات قرار است روز پانزدهم مارس (24 اسفند) انجام گیرد.

در این دوره از انتخابات مجلس، برای نخستین بار حداقل سن رأی دهندگان از پانزده سال به هیجده سال افزایش یافته و سازمان ثبت احوال ایران شمار واجدان شرایط رأی دادن را حدود ۴۳ میلیون نفر برآورد کرده است.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.