شیوه رایانه ای کردن انتخابات ایران توضیح داده شد

شیوه رایانه ای کردن انتخابات ایران توضیح داده شد

وزیرکشور ایران اعلام کرده که در انتخابات دور آتی مجلس شورای اسلامی ایران، هنگام ورود رأی دهندگان به حوزه رأی گیری، کارت شناسائی ملی آنان دریافت و کد (شماره کارت) در بانک اطلاعاتی رایانه ای ثبت می شود تا هویت و تمامی مشخصات تک تک رأی‌ دهندگان و آرای آنان برای همیشه در اختیار وزارت کشور قرار گیرد.
پورمحمدی می گوید قرار است برای نخستین بار روی برگه های رأی بار کد گذاشته شود

همچنین قرار است روی بخشی از برگه رأی که در اختیار رأی دهنده گذاشته می شود (ته برگ)، کد ملی و اثر انگشت رأی دهندگان درج گردد و روی برگه های رأی "بار کد" گذاشته شود تا از تقلب جلوگیری به عمل آید.

وی هدف از این اقدام را تحلیل اطلاعات مربوط به رأی دهندگان و جلوگیری از تخلف انتخاباتی اعلام کرده اما در عین حال اذعان کرده که این شیوه به ۴۵ هزار دستگاه رایانه و حدود نود هزار متصدی نیاز دارد و احتمال دارد وزارت کشور در برخی جاها نتواند صد درصد این شیوه را اجرا کند.

این اقدام وزارت کشور بخشی از تلاش این وزارتخانه به عنوان برگزار کننده انتخابات، برای استفاده از فناوری رایانه ای در برگزاری انتخابات است.

به دلیل مخالفت شورای نگهبان، وزارت کشور موفق نشده است انتخابات این دوره از مجلس را کاملاً به صورت رایانه ای برگزار کند و قرار است شیوه رایانه ای در کنار شیوه سنتی انجام گیرد.

آن گونه که وزارت کشور اعلام کرده، شورای نگهبان در مورد شمارش آرای شهر تهران به صورت رایانه ای به توافقاتی با این وزارتخانه رسیده است.

شیوه شمارش آرا

در زمینه شمارش آرا، شیوه ای که وزارت کشور قصد دارد به کار گیرد این است که رأی دهندگان در شهر تهران که تعداد نامزدهای انتخاباتی زیاد است، به جای نام نامزدهای موردنظر خود، از شماره رمز مربوط به نامزد استفاده کنند و در یک جدول علامت بزنند.

این شماره رمز قرار است هنگام تبلیغات انتخاباتی روی برگه های تبلیغاتی هر نامزد درج شود.

جدولی که وزارت کشور برای برگه های رأی در نظر رفته هفده خانه خواهد داشت که از نه عدد و سه حرف و سپس پنج عدد تشکیل شده، رمز هر نامزد نیز از سه عدد، یک حرف و دو عدد تشکیل شده که در مجموع شش خانه هستند و رأی دهندگان باید آنها را علامتگذاری کنند.

وزیرکشور ایران گفته: " این کار بسیار ساده است، همه می‌توانند از آن استفاده کنند مثل پلاک ماشین است و با آن قرابت دارد".

وی توضیح داده که با این شیوه، شمارش آرا ساده شده، مجموع آرای هر صندوق رأی ظرف سه تا پنج دقیقه خوانده می شود.

آقای پورمحمدی ادامه داده که شورای نگهبان اصل و ملاک را در خواندن آرا، اسم افراد می داند نه کد، اما نرم افزاری که شمارش آرا از طریق خواندن اسامی را امکانپذیر می کند هنوز برای الفبای عربی یا فارسی طراحی نشده است.

وی افزوده که با این حال، وزارت کشور ماههاست که نرم‌ افزارنویسان دانشگاهها را به کار گرفته‌ و به نتیجه خوبی رسیده که مورد توافق شورای نگهبان نیز قرار گرفته است.

به گفته وی، پس از شمارش رایانه ای آرا، تمام اعضای ناظر و مجری و نمایندگان نامزدها به سر صندوقهای رأی می روند و برگه‌ های رأی را به صورت دستی می‌ شمرند.

در روش رایانه ای که وزیر کشور ایران از آن سخن گفته، در محل شمارش آرا تک تک اوراق روی صفحه نمایش قابل مشاهده است و تمامی اعضای صندوق می ‌توانند آن را ببینند و صحت یا نادرستی آن را تشخیص دهند، به صورتی که اگر کسی شکایت کند بسرعت می توان تمام برگه های رأی را مشاهده و به شکایت رسیدگی کرد.

انتخابات

انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی ایران قرار است روز پانزدهم مارس (24 اسفند) انجام گیرد.

در این دوره از انتخابات مجلس، برای نخستین بار حداقل سن رأی دهندگان از پانزده سال به هیجده سال افزایش یافته و سازمان ثبت احوال ایران شمار واجدان شرایط رأی دادن را حدود ۴۳ میلیون نفر برآورد کرده است.

با پایان ثبت نام داوطلبان نامزدی مجلس، ستاد انتخابات این کشور اعلام کرده که مجموعاً هفت هزار و ۱۶۸ نفر برای نامزدی ثبت نام کرده اند که ۵۸۵ نفر از آنان را زنان تشکیل می دهند.

در این دوره برای نخستین بار داوطلبان می توانستند به صورت اینترنتی ثبت نام کنند و سپس مدارک خود را در اختیار فرمانداریها بگذارند.

وزیر کشور ایران اعلام کرده که شمار افرادی که به صورت رایانه ای ثبت نام کرده اند ده هزار و ‌٤١٨ نفر بوده که 970 نفر از آنان زن بوده اند اما در نهایت ثبت نام هفت هزار و ۱۶۸ نفر از آنان تکمیل شده و رسمیت یافته است.

به گفته مصطفی پورمحمدی، وزیرکشور ایران، تقریباً بیش از یک سوم داوطلبان در واپسین روزی که از مهلت ثبت نام باقی مانده بوده، برای شرکت در انتخابات نام نویسی کرده اند.

بررسی صلاحیتها

وزارت کشور یک روز پس از پایان ثبت نام با استعلام از قوه قضائیه، نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات و سازمان ثبت احوال بررسی صلاحیت اولیه داوطلبان برای شرکت در انتخابات را آغاز کرده است.

این بخش از بررسی صلاحیت که به وزارت کشور مربوط می شود عمدتاً متمرکز بر شرایطی است که بصراحت در قانون درنظر گرفته شده است، همچون صحت مدارک شناسائی و تحصیلی، نداشتن سوء پیشینه کیفری، مشخص بودن وضعیت نظام وظیفه، عدم عضویت در گروههای غیرقانونی و شرایطی از این قبیل.

نتیجه این استعلامها سپس در اختیار هـیئتهای اجرائی منتخب معتمدان محلی در هر حوزه انتخابیه قرار داده می شود که بخش مهمتری از بررسی صلاحیت داوطلبان را انجام می دهند و در نهایت، شورای نگهبان نظر نهائی خود را در مورد این صلاحیتها اعلام می کند.

در این بخش از بررسی صلاحیتها که مورد بحث و جدلهای فراوان در ایران قرار دارد، شورای نگهبان ملاکهایی همچون پایبندی داوطلبان به ولایت فقیه و همچنین عملکرد گذشته و موضعگیریهای سیاسی آنان را مدنظر قرار می دهد.

اعضای شورای نگهبان مورد انتقاد قرار دارند که بر اساس تمایلات سیاسی و جناحی خود به بررسی صلاحیت داوطلبان می پردازند اما شورای نگهبان همواره این اتهام را رد و تأکید کرده که تنها بر اساس قانون عمل می کند.

طی دوره های پیشین انتخابات مجلس شورای اسلامی، بسیاری از فعالان سیاسی و بویژه اصلاح طلبان به دلیل عدم تأیید صلاحیتشان از سوی شورای نگهبان، از ورود به رقابتهای انتخاباتی بازمانده اند.

ستاد انتخابات ایران اعلام کرده که نتیجه بررسی صلاحیت اولیه داوطلبان تا 22 ژانویه (دوم بهمن) به آنان اعلام خواهد شد اما شورای نگهبان نتیجه نهائی بررسی صلاحیت را شانزدهم اسفند به صورت عمومی اعلام خواهد کرد و از آن تاریخ تبلیغات نامزدها آغاز خواهد شد.

reallionalover - ایران - تهران
احمدی نژاد نوه نواب صفوی است. چنین نیروهای شیطانی اولین بار نیست که در دنیا رخ می نمایند. او نیز شکست خواهد خورد یا شاید بنوان گفت شکست خورده. البته اینکه آیا ورود او عمدی از طرف جناه میانه رو که سر لیست آنها لاریجانی است خود پرسشی در خور تعمل است.
یکشنبه 23 دی 1386

sara12 - انگلستان - اسلو
تحریم ملت ایران برای هر رای گیری بجز همه پرسی بعد از 28 سال حکومت جو و ستم جمهوری اسلامی!!خواست تمام ملت ایران است.اگر نمیترسید و اطمینان دارید مردم جمهوری اسلامی را میخواهند پس چرا بعد از 28 سال یک بار دیگر جمهوری اسلامی آری یا خیر را تکرار نمیکنید؟چون میدانید در این سالها چه بلائی سر ملت ایران و کشور عزیزمان ایران آورده اید.
یکشنبه 23 دی 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.