وزارت بهداشت از شرکتهای نوشابه‌شکایت کرد

وزارت بهداشت از شرکتهای نوشابه‌شکایت کرد

وزارت بهداشت به علت پرداخت نکردن عوارض نوشابه از سوی برخی شرکتهای تولید کننده و وارد کننده نوشابه‌های گازدار قندی به دیوان محاسبات کشور شکایت کرد.

رحمت‌الله حافظی، معاون توسعه منابع و مدیریت وزارت بهداشت با اعلام این مطلب در گفت و گو با فارس، افزود: تا این لحظه شرکتهای تولید کننده و وارد کننده نوشابه‌های گازدار قندی فقط معادل 350 میلیون تومان از اعتبار کلی 50 میلیارد تومانی پیش بینی شده عوارض نوشابه را به وزارت بهداشت پرداخت کرده‌اند، به همین علت وزارت بهداشت این موضوع را با طرح شکایت به دیوان محاسبات کشور پیگیری کرده است.

وی ادامه داد: امیدواریم این شرکتها قبل از مداخله قانونی دیوان محاسبات کشور، تکلیف قانونی خود را انجام دهند و عوارض قانونی نوشابه را که در قانون بودجه امسال تصویب شده است به حساب خزانه واریز کنند تا از طریق وزارت بهداشت مطابق قانون هزینه شود.

بر اساس بند «ق» تبصره 14 قانون بودجه امسال، از اول سال 86 معادل 10درصد قیمت نوشابه‌های گازدار قندی تولید داخل و معادل 15 درصد قیمت نوشابه گازدار قندی وارداتی افزایش می‌یابد و تولید کنندگان و وارد کنندگان مربوطه موظفند درآمد حاصل از این افزایش قیمت را به حساب درآمدهای عمومی واریز کنند.

بر اساس این قانون،‌ 60 درصد درآمد حاصله از این محل تا مبلغ 500 میلیارد ریال در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار می‌گیرد تا به منظور پیشگیری، آموزش، تغییر زندگی و غربالگری بیماران دیابتی، بیماران قلبی و عروقی و کمک به هزینه درمان بیماران بی بضاعت مبتلا به دیابت و کمک به انجمن های غیر دولتی هزینه شود.

وی گفت: در مورد مالیات سیگار چون دو یا سه سال است که اجرا می‌شود وضع بهتر است و تاکنون شرکتهای تولید کننده و وارد کننده سیگار حدود 30 میلیارد تومان از مالیات سیگار را پرداخت کرده‌اند، انتظار ما این است که تا آخر امسال حدود 90 میلیارد تومان از محل مالیات سیگار در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد.

بر اساس بند«ج» تبصره 14 قانون بودجه امسال به دولت اجازه داده شده است که معادل10درصد به قیمت هر نخ سیگار تولید داخل و 20 درصد سیگار وارداتی،20 درصد توتون قلیان و پیپ وارداتی و سایر مواد دخانی اضافه کند و درآمد حاصل از این افزایش قیمت باید به حساب درآمدهای عمومی واریز شود.

بر اساس این قانون 60 درصد درآمد حاصل از این محل در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار می‌گیرد تا به منظور توسعه مبارزه با دخانیات، از طریق حمایت از مراکز مشاوره و درمانی غیر دولتی ترک مصرف مواد دخانی، نوسازی و تکمیل شبکه بهداشتی، کمک به تحقیقات موسسات دولتی و غیر دولتی در مورد بیماریهای ناشی از استعمال سیگار،‌ کنترل بیماریهای سل و سرطان و بیماریهای ریوی از طریق درمان و تامین داروی مورد نیاز، شناسایی بیماریهای دیابتی و پیشگیری از بیماریهای قلب و عروق سازمان بهزیستی برای کمک به مراکز ترک اعتیاد غیر دولتی هزینه شود.

40 درصد این اعتبار نیز در اختیار سازمان تربیت بدنی قرار می‌گیرد که برای احداث و تکمیل طرحهای تملک دارایی سرمایه‌ای، توسعه فضاهای ورزشی و توسعه ورزش روستایی هزینه می‌شود.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.