عبادی: مجازات قطع دست و پا مصداق شکنجه است

عبادی: مجازات قطع دست و پا مصداق شکنجه است

شیرین عبادی، از فعالان حقوق بشر ایرانی، از حکم قطع دست و پا که اخیرا در مورد پنج نفر در این کشور اجرا شده، انتقاد کرده و آن را "نقض بارز حقوق بشر و از مصادیق شکنجه" خوانده است.
خانم عبادی گفته احکامی نظیر قطع دست و پا یا سنگسار با مقتضیات زمان همخوانی ندارد

چهار روز پیشتر رسانه های ایرانی به نقل از دادگستری کل سیستان و بلوچستان گزارش کردند که دست راست و پای چپ پنج متهم به شرکت در درگیری های مسلحانه این استان "با تأیید مراجع عالی قضائی ... و با حضور و نظارت کامل تیم پزشکی" قطع شده است.

خانم عبادی در گفتگویی با بخش فارسی بی بی سی ضمن "ناعادلانه" خواندن این حکم گفت کانون مدافعان حقوق بشر ایران خواهان بازنگری در قانون مجازات اسلامی مصوب مجلس شورای اسلامی است و مجازات هایی همچون سنگسار، قطع دست و پا و شلاق را منطبق با حقوق بشر نمی داند.

قطع دست و پا با استناد به احکام شرع در قوانین کیفری جمهوری اسلامی ایران گنجانده شده اما موارد اجرای آن بسیار نادر است.

 در صدر اسلام برده داری هم بوده و اگر کسی در جنگ به دست لشکریان اسلام اسیر می شد، تبدیل به برده می شد. حالا آیا این قانون در قرن بیست و یکم قابل اجراست؟
 
شیرین عبادی

خانم عبادی در گفتگو با بی بی سی نسبت دادن چنین حکمی به شریعت را نتیجه تفسیر خاصی از اسلام دانست و افزود با تفسیر دیگری می توان این قوانین را عوض کرد تا با "مقتضیات زمان همخوانی بیشتری داشته باشد."

وی افزود: "در صدر اسلام برده داری هم بوده و اگر کسی در جنگ به دست لشکریان اسلام اسیر می شد، تبدیل به برده می شد. حالا آیا این قانون در قرن بیست و یکم قابل اجراست؟ در جنگی که ما با عراق داشتیم..؟"

در گزارش های منتشره در مورد این حکم مشخص نشده که محل اجرای حکم کجا بوده اما تأکید شده که این حکم "پس از تایید توسط مراجع عالی قضایی" ایران و با "رعایت تشریفات دادرسی" اجرا شده است.

برخی ناظران می گویند دستگاه قضائی ایران برای مشخص شدن عزم حکومت برای برخورد با نا آرامی های مسلحانه - به ویژه در مناطقی که به دلیل مسائل قومی خطر بیشتری احساس می کند - اقدام به اجرای این حکم کم سابقه کرده است.

نقاط مختلف استان سیستان و بلوچستان شاهد مواردی از بمب گذاری، حملات مسلحانه، ترور مقامات محلی و گروگانگیری بوده است

استان سیستان و بلوچستان واقع در جنوب شرقی ایران، با دو کشور پاکستان و افغانستان هم مرز است و مکررا محل درگیری های خونین بین نیروهای دولتی ایران و قاچاقچیان مسلح بوده است.

در خلال چند سال اخیر، نقاط مختلف این استان همچنین شاهد مواردی از بمب گذاری، حملات مسلحانه، ترور مقامات محلی و گروگانگیری بوده که برخی از آنها ظاهرا با انگیزه های سیاسی صورت گرفته است.

گروه ها و سازمان های حقوق بشری می گویند کارنامه حقوق بشری ایران از زمان به قدرت رسیدن محمود احمدی نژاد وضع نامطلوب تری پیدا کرده است.

یک روز پیشتر (پس از حکم قطع دست و پا) رسانه های ایرانی از حکم کم سابقه دیگری گزارش دادند که بر مبنای آن دو مرد جوان به اتهام تجاوز به دو مرد جوان به اعدام از طریق پرتاب از بلندی محکوم شدند.

آویه ر - استرالیا - سیدنی
به نظر من این خانم عبادی با وجود بی حجاب بودنش جایگاهش در نزد خدا از خیلی از موئمن نماها! والاتره. زنده باد بانوی نترس ایرانی! امیدوارم که دختران ایران شما را اسوه ای از یک زن دانا و شجاع و عدالت جوی ایرانی برای خود قرار دهند.
جمعه 21 دی 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.