احتمال وجود صدها سیاهچاله سرگردان در راه شیری

احتمال وجود صدها سیاهچاله سرگردان در راه شیری

گروهی از منجمان در آمریکا به این نتیجه رسیده اند که امکان دارد صدها سیاهچاله نامرئی درحال جولان دادن در اطراف کهکشان راه شیری و آماده بلعیدن سیارات و ستارگان باشند.
سیاهچاله ها مکان هایی در فضا هستند که قوه جاذبه آنها چنان شدید است که حتی نور نمی تواند از آن بگریزد

این تحقیقات که در یک سمینار علمی در ایالت تگزاس منتشر شد، حاکی از آن است که خطری جدی متوجه زمین نیست اما مسافران آینده فضا احتمالا باید احتیاط زیادی به خرج دهند.

سیاهچاله ها مکان هایی در فضا هستند که قوه جاذبه آنها چنان شدید است که حتی نور نمی تواند از آن بگریزد.

منجمان در دانشگاه وندربلت آمریکا با استفاده از ابررایانه ها برخورد انواع مختلف این سیاهچاله ها را شبیه سازی کرده اند.

به گفته آنها چنین برخوردی می تواند به خلق نوع تازه ای از سیاهچاله های "یاغی" منجر شود و می گویند چندصد عدد از اینها به طور نامرئی با سرعت چهار هزار کیلومتر در ثانیه در کهکشان ما در حال جولان دادن هستند.

هر سیاره یا ستاره یا حتی منظومه ای (خورشیدی) که در سر راه این سیاهچاله ها قرار گیرد درسته بلعیده خواهد شد.

اما دانشمندان می گویند که اینها تهدیدی جدی را متوجه زمین نمی کنند چرا که حیطه نفوذ و خطر آنها تنها چندصد کیلومتر است.

این مطالعه البته بحث انگیز بوده است زیرا امکان تایید آن با مشاهده و رصد فعلا ممکن نیست.

اما پژوهشگران مطمئن هستند که راهی برای ردیابی این سیاهچاله های یاغی پیدا خواهد شد و مسافران آینده فضا هنگام حرکت میان ستاره ها به راحتی می توانند از آنها حذر کنند.

آویه ر - استرالیا - سیدنی
کسی از دوستان می داند که در صورت بلعیدن ستاره یا سیاره ای توسط یک سیاه چاله چه بر سرش خواهد آمد؟
پنج‌شنبه 20 دی 1386

مومنتمومنت شلنگ اباد - سوئد - شلنگ آباد
آویه ر - استرالیا - سیدنی
میشه دیزی بعدشم با گوشت کوب بیفتی به جونه نخوداش(البته اخدا هنوز داره تلیت میخوره به گوشت نخود نرسیده):-)
پنج‌شنبه 20 دی 1386

ali_salimi_tooyserkani - ایران - تویسرکان
دوست سوئدی مون شوخی بامزه ای کرده ولی واقعا سیاه چاله ها رو باید یکی از بزرگترین معجزات خلقت و از شاهکارهای خداوند دونست. خدمت دوست عزیر استرالیایی عرض کنم که طبق جدید ترین نظریه ها به خصوص کارهای استیفن هاوکینگ و ساسکین سیاهچاله ها تراکم بی نهایتی از انرژی گرانشی هستند که ما اونها رو تو کتاب های فیزیک به اسم ذرات گراویتون میشناسیم. طبق نظریه تار گراویتون تنها ذره ای است که از تار با حلقه بسته درست شده. در سیاهچاله که قلمرو حکومت گراویتون ها هستش هز ذره دیگری از ماده و نور و انرژی که وارد ( جذب میدان سیاهچاله )‌بشه تحت تأثیر شتاب بینهایت گرانش تغییر ماهیت میده و تبدیل به ساده ترین شکل و ریز ترین ذره عالم یعنی همون گراویتون میشه. از نظریه تار میدونیم که همه ذرات ماده و انرژی به غیر از گراویتون از رشته های انرژی خطی درست شدن که بسته به شیوه ارتعاش خود، ذرات مختلف مثل الکترون یا کوارک ها رو به وجود میارن. بنابراین سیاهچاله هر چیزی رو که میخوره به چیزی از جنس خودش تبدیل میکنه. به طوری که درات ماده و نور که تار های باز هستند با عبوز از افق رویداد سیاهچاله ( سطحی که در آن سرعت فرار با سرعت نور برابری میکنه)‌ آنچنان با سرعت مافوق نور کشیده میشن و به دور مرکز سیاهچاله تاب میخورن که میتونیم تصور کنیم مثل یک نخ دراز که با سرعت تو هوا تابش بدی گلوله میشه و به صورت یه حلقه بسته ( گراویتون )‌ در میاد. بنابر این شدیدا به پولدارهایی که قصد سفر توریستی به فضا رو دارن توصیه می کنم که از نزدیک شدن به سیاهچاله های سرگرردان جدا خودداری کنن!!
راستی یه سوال: در راه شیری بیش از یکصد میلیارد ستاره وجود داره. و این ستاره ها در محدوده کهکشان راه شیری اونقدر به هم نزدیک هستند که وجود سیاهچاله بین اونا نور اونها رو به وضوح تحت تأثیر قرار میده. چطوره که این سیاهچاله ها تا به حال رصد نشدن؟ میدونیم که جاذبه سیاهچاله نور رو جذب می کنه و خودش رو نمیشه دید ولی این جاذبه شدید نور ستاره های مجاورش رو منحرف میکنه و از این طریق ( رصد ستاره های مجاور ) میشه پی به وجود سیاهچاله برد. خبر فوق رو من یه ایراد بهش وارد میدونم . این که اگر صدها سیاهچاله در کهکشان خودمون داریم باید تا به حال اثرشون رو بر ستاره های کهکشان راه شیری رصد می کردیم. حد اقل تلسکوپ هابل باید چیزی دیده باشه . و اگر چنین چیزی دیده نشده من ادعای عزیز آمریکایی رو خالی از اشکال نمی دونم. نه که خودم رو در سطح اونا ببینم ولی خوب هر سری عقلی داره مگه نه؟ ما هم یه عمری هر چند کوتاه رو روی تحقیقات گذاشتیم و میگذاریم.
با تشکر. امیدوارم به خاطر طولانی شدن حرفام منو ببخشید .
پنج‌شنبه 20 دی 1386

آویه ر - استرالیا - سیدنی
ali_salimi_tooyserkani - ایران - تویسرکان
با تشکر از شما بخاطر توضیحتان بابت سوال شما جواب آن زیاد سخت نیست. چون تعداد صدها سیاهچاله آنقدرها هم زیاد نیست و از طرفی هم برد جاذبه آنها بسیار کوتاه است (فقط چند صد کیلومتر) پس زیاد هم غیر قابل توجیه نیست.
یکشنبه 23 دی 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.