رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: انتخابات از گذرگاه های حساس و سرنوشت ساز کشور و عرصه اعمال اراده ملی و تجلی حاکمیت ملی است.
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری انتخاب، غلامعلی حدادعادل در نشست خبری امروز خود، در سخنانی به نزدیک شدن موعد برگزاری انتخابات مجلس هشتم اشاره کرد و افزود: انتخابات در کشور ما نمایش مردم سالاری دینی است و ما حاکمیت مردم بر امور را از دستاوردهای اصلی انقلاب اسلامی می دانیم که وظیفه داریم از آن پاسداری کنیم و افتخار می کنیم رای مردم در کشور ما واقعیت دارد.
وی اضافه کرد: ما برگزاری انتخابات را هم از جهت همبستگی ملی و هم از جهت عزت و امنیت کشور در عرصه بین المللی حایز اهمیت می دانیم.
رئیس مجلس ادامه داد: با توجه به این نکات انتظار ما این است که انتخابات به بهترین شکل برگزار شود و مجریان و ناظران به قانون عمل کنند؛ چرا که بهترین راه برای برگزاری صحیح انتخابات رعایت قانون است.
وی تاکید کرد: وزارت کشور و شورای نگهبان باید قانون را مبنای عمل خود قرار دهند و صیانت از آرای مردم باید در درجه اول اهمیت قرار گیرد.
حدادعادل گفت: نتیجه انتخابات را مردم رقم می زنند، وظیفه ما برگزاری صحیح و قانونی انتخابات است.
وی افزود: باید انتظار داشته باشیم افراد صاحب صلاحیت وارد انتخابات شوند و افرادی هم که می دانند شرایط لازم را برای احراز این مسئولیت ندارند داوطلب نشوند و برای خودشان و دیگران زحمت ایجاد نکنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: احزاب و تشکل ها هم باید تلاش کنند فضایی پرشور و نشاط و سرشار از آگاهی برای برگزاری انتخابات سالم ایجاد، و برنامه های نامزدهایشان را به صورت ایجابی و مثبت معرفی کنند و از برخورد با دیگران و تخریب چهره های رقیب بپرهیزند.
وی همچنین از رسانه ها خواست با تمرکز بر مسائل جزئی و اشکالاتی که در هر کار وسیعی وجود دارد، فضای انتخابات را آشفته نکنند و به اطلاع رسانی سالم بپردازند.
حدادعادل ابراز امیدواری کرد شاهد برگزاری انتخابات مجلس هشتم به عنوان انتخاباتی باشکوه، آزادانه و مبتنی بر موازین قانونی و اسلامی باشیم و مجلسی داشته باشیم که بتواند در خدمت مردم، اسلام و انقلاب باشد.
خبرنگار خبرگزاری مهر از رئیس مجلس درباره اقدام دولت برای کاهش برخی دستگاه های فرهنگی، با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر رفع مظلومیت فرهنگی و تهیه طرح جامع مهندسی فرهنگی سوال کرد.
حدادعادل در پاسخ گفت: قطعا هر بودجه ای برای دستگاه های زیر نظر مقام معظم رهبری در نظر گرفته شود، باید نظر ایشان در آن لحاظ شود و دولت هم بر این امر تاکید دارد.
وی افزود: درباره سایر دستگاه ها وظیفه دولت تدوین و تقدیم بودجه به مجلس است، مجلس کار کارشناسی روی نظر دولت انجام می دهد و در اتخاذ تصمیم نهایی برای تغییر دادن یا ندادن بودجه دولت دست مجلس باز است.
وی اضافه کرد: البته هنوز زود است درباره تغییرات بودجه ای صحبت کنیم.
وی با اشاره به بخش دوم سوال این خبرنگار گفت: به نظر من مهندسی فرهنگی را نباید در بودجه خلاصه کرد، این موضوع مفهوم نرم افزاری دارد و مهم تر از آن است که با بودجه قابل حل باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی، حضور ناوهای امریکایی را در منطقه خلیج فارس مصداق دخالت غیر در منطقه دانست و گفت: اگر کسی بخواهد مدعی دخالت غیر باشد جمهوری اسلامی ایران است.
حدادعادل افزود: امریکایی ها از چندین هزار کیلومتر آن طرف تر ناوهای جنگی خود را در خلیج فارس مستقر کرده اند، در حالی که ما همسایه طبیعی این آبراه هستیم و همیشه هم اهداف صلح جویانه داشته ایم و این مطالب رسانه های غربی هم هیاهویی است که همیشه برپا کرده اند.
وی درخصوص زمان سفر به مصر گفت: درباره مصر در نوبت قبل توضیح داده بودم.
حدادعادل در پاسخ به سوالی درباره تحقیق و تفحص ها گفت: ما پیگیری لازم را در این باره انجام می دهیم، به خصوص درباره قوه قضاییه.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ما به مسئولان قوه قضاییه گفته ایم اگر توضیحاتی دارند در صحن مجلس مطرح کنند چون معتقدیم احتمال دارد مطالب تازه تری داشته باشند.
حدادعادل گفت: بقیه گزارش ها نیز تا پایان دوره مجلس هفتم در صحن مجلس قرائت خواهد شد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره وعده های نامزدهای نمایندگی و اخلاق انتخاباتی گفت: از اول مشروطیت که مجلس در ایران تاسیس شد توقع مردم از نمایندگان رسیدگی به اوضاع محله آنان بوده و این روز به روز بیشتر شده است.
حدادعادل افزود: این توقع باعث شده است کفه قانونگذاری در مجلس سبک شود در صورتی که وظیفه اصلی نمایندگان قانونگذاری است.
وی گفت: نماینده باید دید ملی و حتی جهانی داشته باشد، نماینده باید تحولات بیست یا پنجاه سال آینده کشور را پیش بینی و قوانین درخور تصویب کند.
حدادعادل افزود: این در حالی است که اکنون مردم مشکلات شخصی خود را نیز به نمایندگان می گویند و نمایندگان نیز وعده هایی می دهند که شاید اصلا به مصلحت و در چارچوب برنامه های دولت نباشد.
حدادعادل گفت: این وعده ها دو ضرر دارد: یکی اینکه با اجرا نشدن آنها به نظام ضربه وارد می شود و دیگر اینکه نماینده در دید مردم بدقول می شود.
وی افزود: نامزدها اگر وعده ای به مردم می دهند در چارچوب وظایف خود و قانون اساسی باشد.
حدادعادل درخصوص اخلاق انتخاباتی (با خنده) گفت: اخلاق نامزدهای انتخابات مجلس باید خوب باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال ارائه فهرست دوم در جبهه متحد اصولگرایان وجود دارد گفت: نه، هیچ احتمال نمی دهم که آقایان لاریجانی، قالیباف و رضایی فهرستی جدا از فهرست جبهه متحد ارائه کنند.
وی در پاسخ به سوالی درباره دو گام رئیس جمهور برای برخورد با نهادهایی که مخالف دولت هستند گفت: در اینکه باید توزیع بودجه میان دستگاه ها به صورتی باشد که برآیند دستگاه هایی که از بودجه استفاده می کنند مثبت باشد، شکی نیست و سخنی منطقی است.
حدادعادل افزود: به عنوان مثال در حال حاضر به علت علاقه ای که به اسلام و قرآن در کشور وجود دارد ده ها دستگاه با نیت خیر به دنبال کار فرهنگی هستند اما به علت استفاده ناهمسو از بودجه، حاصل چندان خوبی ندارد و به خنثی شدن کارها منجر می شود؛ این مثال را می توان به دیگر دستگاه ها تسری بخشید.
وی گفت: دستگاه هایی که در راستای قانون به وجود آمده اند حق دارند از بودجه استفاده کنند.
حدادعادل افزود: بودجه این دستگاه ها را نیز مجلس تصویب و به دولت ابلاغ می کند.
وی گفت: البته ما منطق دولت را در این خصوص درک می کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: مجلس سعی می کند در چارچوب قانون و منطق با دولت همکاری کند.
حدادعادل در ادامه نشست خبری در پاسخ به پرسشی درخصوص هدف رئیس جمهور امریکا از سفر به منطقه که گفته می شود تحت الشعاع قرار دادن مناسبات خوب میان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای منطقه است گفت: اگر آقای بوش با چنین هدفی به منطقه سفر می کند که اعلام هم شده است باید مطمئن باشید ایران با چنین اقداماتی منزوی نخواهد شد.
وی افزود: راز قدرتمندی و نفوذ ایران در منطقه، ثروت، قدرت و سیاست بازی نیست بلکه سر محبوبیت ایران در میان ملت های مسلمان، به ویژه ملت های منطقه، حق طلبی، عدالت جویی و صداقت است که همه آن برگرفته از تعالیم اسلام و انقلاب اسلامی است و با این خصوصیات، نمی توان ایران را منزوی کرد.
رئیس مجلس ابراز اطمینان کرد که سفر بوش به منطقه تا زمانی که امریکایی ها به پشتیبانی بی قید و شرط از جنایت های رژیم صهیونیستی ادامه دهند نتیجه بلندمدتی در پی نخواهد داشت.
وی همچنین گفت: با اینکه امریکایی ها گاهی به بهبود روابط با ایران ابراز تمایل می کنند اما دست از خصومت برنمی دارند و ما همچنان شاهد تناقض در گفتار و رفتار آنها هستیم.
حدادعادل در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری ایرنا درباره روندی که جریان اصولگرا برای تعیین فهرست انتخاباتی در پیش گرفته و از برخی شخصیت ها از جمله حدادعادل، ولایتی و لاریجانی برای حضور در این فهرست دعوت کرده و اینکه شایعاتی درباره پیشنهاد سمت جدید به رئیس مجلس مطرح است گفت: نظرم این است که هر شخصیتی که تصور می کند می تواند با حضور در مجلس به کشور خدمت کند خود را نامزد انتخابات کند.
وی افزود: آقایان لاریجانی و ولایتی هم اگر خودشان موافق شرکت در انتخابات باشند قطعا حضورشان بر قدرت مجلس خواهد افزود.
حدادعادل گفت: هنوز مذاکرات و رایزنی ها برای تهیه فهرست نهایی اصولگرایان ادامه دارد و امیدوارم این تلاش ها به نتیجه قابل قبولی برای مردمی منجر شود که در گذشته به اصولگرایان رای داده اند.
رئیس مجلس افزود: خود من هم براساس تعهدی که به مردم و کشور دارم و مختصر آبرویی که خدا به من داده است آماده ام در هر سنگری که انقلاب اقتضا کند به مردم خدمت کنم.
وی در ادامه افزود: سمتی هم به من پیشنهاد نشده است و برخی پیشنهادها مثل صدا وسیما را هم که می گویید من نشنیده ام و تنها از زبان شماها شنیده ام اما مجلس یا هر جای دیگری امیدوارم در خدمت مردم باشم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه اعتماد ملی مبنی بر احتمال تشکیل جبهه دیگری به نام جبهه اعتدال درون جریان اصولگرایی تاکید کرد: سازوکار جبهه متحد اصولگرایان هیچ تغییری نخواهد کرد و من از جبهه اعتدال در حد اخبار رسانه ها اطلاع دارم.
خبرنگار روزنامه اعتماد ملی با اشاره به مصاحبه چند روز پیش حدادعادل با خبرگزاری فارس از وی درباره تشکیل جبهه اعتدال سوال کرد.
حدادعادل در پاسخ گفت: درباره آن جبهه کذا (به قول امام راحل که گاهی می گفتند کذا) از همان کسانی که عنوان کردند بپرسید، من بیش از آنچه در رسانه ها آمده بود اطلاعی ندارم و احتمالا طرح کنندگان این عنوان اطلاع بیشتری دارند.
وی افزود: ولی سازوکار هماهنگی میان اصولگرایان وجود دارد و باید بگویم همین گروه 11 نفره موسوم به جبهه متحد اصولگرایان تصمیم می گیرند و در این خصوص تغییری اتفاق نمی افتد.
حدادعادل با اشاره به مصاحبه ای که با فارس انجام داده است گفت: تاکید من بر این بود که ملاک اصولگرایان برای انتخاب اسامی و داوطلبان، صلاحیت افراد و اصولگرایی باشد نه اینکه تشکل ها بدون رعایت ضوابط، سهم بخواهند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: به اعتقاد من، اگر این ملاک رعایت شود چتر اصولگرایی به طور طبیعی باز می شود.
خبرنگار روزنامه کارگزاران پرسید: با توجه به خواست رئیس جمهور برای تغییر نیافتن شفافیت بودجه در مجلس، آیا فکر می کنید رئیس جمهور هر گونه اصلاح بودجه در مجلس را به ایجاد مانع در راه دولت تعبیر خواهد کرد؟
حدادعادل پاسخ داد: در اینکه شکل قبلی لایحه بودجه اشکالاتی داشته است، هم مجلس و هم دولت اتفاق نظر دارند، مجلس و دولت خواهان بودجه ای هستند که مسئولیت در آن مشخص شده باشد.
وی افزود: ما هم وجود تبصره های متعددی را که از نوع قانون است و جنس یک ساله دارد، در بودجه منطقی نمی دانیم و معتقدیم اینها جزو مواردی است که باید جداگانه در قالب لایحه ارائه و تصویب شود.
حدادعادل ادامه داد: البته بررسی و تصویب نهایی بودجه باید به گونه ای باشد که نظارت مجلس تثبیت و تحکیم شود، اعمال نظارت دیوان محاسبات ممکن باشد و کمیسیون های مجلس حق طلب گزارش عملکرد از دستگاه های اجرایی داشته باشند و خلاصه موازین قانونی رعایت شود.
رئیس مجلس گفت: براساس قانون اساسی، بودجه فرایندی است که در دولت آغاز می شود و در مجلس به پایان می رسد؛ دولت کار خود را انجام داده و با تقدیم آن به مجلس کار بودجه کلید خورده است، حالا نوبت مجلس است پیشنهادهای دولت را بررسی کند و ببیند مطابق مفاهمات دولت و مجلس هست یا نه و این تشخیص با کار کارشناسانه ممکن است.
حدادعادل خطاب به خبرنگاران گفت: همه شما تصدیق می کنید مجلس در بررسی پیشنهادهای دولت کار کارشناسانه انجام می دهد، اگر این بررسی به موافقت با دولت منجر شود چه بهتر و اگر مجلس نظر مستقلی داشته باشد براساس آن عمل خواهد کرد.
رئیس مجلس افزود: امیدواریم با این شکل جدید ارائه بودجه، این قانون هم سریع تر و هم صحیح تر در مجلس تصویب شود و به سود کشور باشد.
خبرنگار ایسنا با اشاره به سخنان دیروز رئیس جمهور در این باره که از رئیس مجلس خواست از ورود افراد دولتی غیرمدعو کمیسیون ها به مجلس جلوگیری کند، از حدادعادل خواست ارزیابی خود را بگوید.
حدادعادل هم پاسخ داد: اینکه در ایام بودجه فضای پرترددی در راهروهای مجلس و اطراف کمیسیون ها وجود دارد شکی نیست؛ بسیاری از کارشناسان و مسئولان دستگاه ها بدون هماهنگی با مسئولان بالاتر خود به مجلس می آیند و با نمایندگان چانه زنی می کنند و نگرانی رئیس جمهور از این بابت است.
وی افزود: این درست نیست که دولت پیشنهادی بدهد ولی کسی از درون دستگاه بیاید و برای تصویب خلاف آن پیشنهاد تلاش کند.
حدادعادل گفت: تاکید دیروز رئیس جمهور هم برای ایجاد هماهنگی بیشتر میان اجزای درونی قوه مجریه بود؛ البته با تاکید بر اینکه مانع آزادی مجلس نخواهد شد.
خبرنگار روزنامه آفرینش با اشاره به نزدیک شدن به ماه محرم و ایام عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) گفت: برخی مداحان درباره مسائل سیاسی و شخصیت های کشور در این زمان اظهار نظرهای نابجا می کنند و به تذکرات هم اهمیت نمی دهند نظر شما در این باره چیست؟
حدادعادل گفت: این مراسم همواره با سنت هایی همراه است که خصلت اجتماعی دارد؛ این سنت ها مانند ظرفی است که پیامی را با خود حمل می کند، بنابراین اصل سنت های دینی باید محفوظ بماند ولی نباید به شکلی منحرف شود که پیام اصلی عاشورا را تحت الشعاع قرار دهد؛ سفارش مراجع عظام این است که این ظواهر مانع انتقال پیام اصلی عاشورا نشود.
وی افزود: بعضی وقت ها در اشعاری که مداحان می خوانند انحراف ها و غلوهایی هست که مناسب شان ائمه (ع) نیست.حدادعادل گفت: امیدوارم با تذکرات مراجع و دلسوزان نظام، به تدریج وضع مداحی اصلاح شود.
رئیس مجلس توصیه کرد مداحان به مراسم عزاداری که در حضور مقام معظم رهبری برگزار می شود به عنوان الگویی مطلوب و مناسب برای دور ماندن از افراط و تفریط توجه کنند.
خبرنگار روزنامه تهران امروز با اشاره به فهرست اولیه ای که دو جناح از نامزدهای خود تهیه کرده اند پرسید: نام بسیاری از مسئولان کارکشته نظام در این فهرست ها وجود دارد، با توجه به این موضوع، جایگاه و وزن مجلس هشتم را چگونه ارزیابی می کنید؟
حدادعادل در پاسخ گفت: این یکی از احتمالات است که در مجلس هشتم چهره های باتجربه و شناخته شده بیشتری حضور داشته باشند، ولی در حال حاضر از حد گمانه زنی بیشتر نمی رود؛ باید صبر کنیم و براساس نتیجه انتخابات، تصور درست و دقیقی از بافت مجلس هشتم داشته باشیم.
خوب شد برف آمد تا شما خبرنگاران به اختلاف بین شهرداری و دولت بپردازید.
این جمله همراه با شوخی حدادعادل رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری شهر بود که از او درباره عملکرد شهرداری تهران در چند روز اخیر پرسید.
رئیس مجلس گفت: برف های آینده هم در پیش است؛ تعدادی از سوالاتتان را برای برف های بعدی بگذارید.
حدادعادل در ادامه گفت: من از شهرداری تهران و از تلاش شخص آقای قالیباف و همکارانش در این چند روز تشکر می کنم و تلفنی هم با آقای قالیباف صحبت کردم و از دقت و مراقبت وی از اوضاع شهر هم آگاهم.
وی افزود: طبیعی است در یک برف سنگین مشکلاتی پیش آید به هرحال معابر حکایت از کوشش شهرداری برای کاهش مشکلات داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: ما در مجلس برای حل مسائل و تفاهم شهرداری و دولت تلاش می کنیم و امیدواریم قضایایی مثل قطار هوایی و مترو با سرعت به نتیجه برسد.
وی افزود: احساس عمومی مردم این است که تهران خوب اداره می شود اما این مفهومش این نیست که مشکلی وجود ندارد و همه بی عیب هستند، اما باید در فضای تفاهم با هم کار کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری کشاورزی درباره نتیجه نامه اعضای صندوق بیمه کشاورزی به او درخصوص بودجه این صندوق که توانایی پوشش خانوارهای عضو این صندوق را ندارد و همچنین سوء مدیریت این صندوق گفت: معمولا این امور تخصصی را ما به کمیسیون ها ارجاع می دهیم که کمیسیون هم با دعوت از مسئولان، این موضوعات را بررسی می کند این تقاضا هم از این طریق پیگیری خواهد شد.
رئیس مجلس در پایان از خبرنگاران خواست درباره ابتکار مجلس برای قرائت ترجمه آیات قرآن مجید در آغاز جلسات علنی خبررسانی کنند تا این روش برای همه نشست های رسمی متداول شود.
حاشیه ها
غلامعلی حداد عادل رئیس مجلس شورای اسلامی امروز لطیفه ای تعریف کرد و گفت: به شخصی گفتند دوست داری رئیس جمهور شوی ، گفت نه . پرسیدند چرا ؟ گفت : چون ترقی ندارد .
رئیس مجلس این لطیفه را در پاسخ به خبرنگار روزنامه اعتماد ملی تعریف کرد .
در نشست مطبوعاتی امروز رئیس مجلس ، خبرنگار اعتماد ملی که برای سوال پشت تریبون قرار گرفته بود گفت : دیروز که در کنار آقای رئیس جمور ایستاده بودید ما یاد آن شوخی شما افتادیم که گفتید رئیس جمهور حال و آینده و گذشته ولی رئیس جمهور گذشته کنارتان نبود که آن شوخی کامل شود.
قبل از اینکه خبرنگار اعتماد ملی چیزی بگوید حداد عادل گفت : شما شوخی کردید من هم به شوخی به شما میگویم که به شخصی گفتند دوست داری رئیس جمهور شوی ، گفت نه . پرسیدند چرا گفت : چون ترقی ندارد .
حدود یک ماه پیش یکی از جلسات علنی به دلیل حد نصاب نرسیدن تعداد حاضران تعطیل شد. حداد عادل آن روز گفت : تعدادی از نمایندگان با رئیس جمهور فعلی به سفر استانی رفته اند تعدادی همراه رئیس جمهور گذشته به سفر زیارتی مشهد مقدس رفته اند و بقیه نماینده ها هم با رئیس جمهور آینده هستند .
گفتنی است این سخن حداد عادل را بسیاری از رسانه ها چنین تعبیر کردند که حداد خود را رئیس جمهور آینده دانسته است .
آویه ر - استرالیا - سیدنی |
من هم دوست ندارم رییس جمهور شوم چون کلاس ندارد. البته با عرض پوزش از جناب ویرا! |
چهارشنبه 19 دی 1386 |
|