چرا سرماخوردگی قابل ریشه‌کنی نیست؟

چرا سرماخوردگی قابل ریشه‌کنی نیست؟

طبق تحقیقات انجام شده ریشه کن کردن بیماری سرماخوردگی به علت تغییر ساختمانی ویروس و مقاوم شدن آن نسبت به داروها مقدور نبوده اما تزریق واکسن سرماخوردگی می‌تواند فرد را نسبت به این بیمای مقاوم کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، در علم ژنتیک ویروس سرماخوردگی از هوشمندترین نوع ویروس‌ها است. زیرا به سرعت نسبت به آنتی بیوتیک‌ها مقاوم می‌شود.

این ویروس در یک پوشش یا یک کپسول مخصوص قرار گرفته است که از ویروس محافظت می‌کند. با از بین رفتن این پوشش، ویروس نیز از بین می‌رود. آنتی بیوتیک‌ها این پوشش را مورد حمله قرار می‌دهند بنابراین اگر ساختمان این پوشش کمی تغییر کند، ویروس به نوع جدیدی تبدیل شده که برای نابود کردن آن نیاز به آنتی بیوتیک جدید یا مصرف همزمان چندین آنتی بیوتیک است.

براساس پژوهش‌های انجام شده این ویروس هر سال پوشش خود را تغییر داده بنابراین با وجود پیشرفت‌های چشمگیر علم پزشکی، سرماخوردگی یک بیماری جدی به شمار می‌آید که می‌تواند زمینه ابتلا به سایر بیماریها از جمله سینوزیت یا عفونت‌های ریوی را در فرد افزایش داده و در سنین بالای 60 سال سرماخوردگی‌های ویروسی می‌تواند منجر به مرگ شود.

واکسن سرماخوردگی،‌ ویروس ضعیف شده این بیماری است که ورود این ویروس ضعیف شده به بدن، سبب فعال شدن سیستم دفاعی بدن می‌شود که در صورت ورود ویروس سرماخوردگی به بدن، فرد آمادگی مقابله با آن را پیدا می‌کند.

در تحقیقات انجام شده تا به حال بیش از 200 نوع ویروس سرماخوردگی شناسایی شده که تعداد آنها سالانه افزایش می‌یابد. این ویروس‌ها همگی سرما دوستند و اغلب در مجاری تنفسی به صورت غیر فعال زندگی می‌کنند که می‌توانند در صورت وجود شرایط مساعد مانند سردشدن هوا فعال شده و ایجاد بیماری کنند.

از آنجایی که سرماخوردگی یک بیماری خود به خود محدود شونده است و هیچ درمان دارویی برای پیشگیری درمان آن وجود ندارد، می‌توان اقدامات اولیه‌ای را در هنگام بروز سرماخوردگی انجام داد که از آن جمله می‌توان به افزایش رطوبت هوای منزل با استفاده از رژیم غذایی معمولی با افزایش مایعات گرم، شستن مداوم دست‌ها با آب و صابون و عدم کشیدن سیگار اشاره کرد.

به گزارش ایسنا، علائم سرماخوردگی عمدتا شامل عطسه، آبریزش بینی، سرفه، دردهای عضلانی و تب و لرز بوده و مدت بیماری یک تا دو هفته می‌باشد. اوج زمان واگیردار بودن بیماری 2 تا 4 روز پس از ظهور علائم فوق است.


+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.