جگر یکی از غنیترین منابع گوشتها و شامل آهن زیادی است اما به علت این که محل تجمع سموم بدن حیوان است (ارگان دفع سموم بدن) توصیه میشود؛ در صورت تمایل در هر هفته حداکثر یک بار و آن هم به میزان 150 گرم مصرف شود.
دکتر انصاری، متخصص تغذیه، در گفت وگو با ایسنا اظهار داشت: آهن یکی از عناصر کمیاب در بدن بوده و نقش بسیار حیاتی دارد، معمولا در بدن به دو شکل قابل جذب یا سریعالجذب و یا سخت جذب وجود دارد.
وی افزود: آهنی که به صورت سریعالجذب است در مواد غذایی همچون انواع گوشتها (مرغ و ماهی و گوشت سایر پرندگان و نیز گوشت غدهای یا شکمی مانند دل، قلوه، جگر و زبان) وجود دارد.
انصاری خاطرنشان کرد: مواد غذایی همچون تخممرغ، حبوبات، دانه کامل غلات و سبزیهای غدهای نیز حاوی آهن هستند اما آهن موجود در آنها از نوع دیر جذب است و لازم است برای تسهیل جذب آهن در آنها با مواد غذایی خورده شوند که جذب آنها را آسان کرده و یا با موادی مصرف نشوند که مانع جذب آهن آنها شود.
این متخصص تغذیه توصیه کرد: سبزیها و میوهها به علت داشتن ویتامین C و تسهیل جذب آهن در کنار مصرف حبوبات و تخم مرغ و غذاهایی که حاوی آهن دیر جذباند، مصرف شوند و از مواد غذایی که جذب آهن آنها را به تاخیر میاندازد نظیر نوشابه و چای خودداری شود