گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت الاسلام حیدر مصلحی صبح سه شنبه در سلسله نشستهای همایشی علمیکاربردی تبلیغ ویژه مبلغان ماه محرم گفت: در حدود هشت هزار امامزاده در کشور شناسایی شده است که این اماکن میتوانند به عنوان مراکز فرهنگی در کشور تأثیر گذار باشند.
وی با بیان این که بقاع امامزادگان باید به عنوان قطبهای فرهنگی در کشور مطرح باشند، تصریح کرد: یکی از برنامههای اساسی اوقاف در سراسر کشور حول این محور میچرخد و سازمان اوقاف در تلاش است تا با برنامه ریزی تمامی امامزادگان را به مراکز فرهنگی پویا تبدیل کند.
مصلحی افزود: باید بقاع امامزادگان را در مهندسی فرهنگی جامعه به کار بندیم و با ساخت کتابخانه، حوزههای علمیه و دیگر مراکز فرهنگی در کنار این گونه مراکز از چالشهای فرهنگی جلوگیری کنیم.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در ادامه به مسئله وقف اشاره کرد و ادامه داد: فرهنگ وقف باید در جامعه احیا شود و حوزههای علمیه و علما میتوانند به عنوان فریاد زنان امر وقف در گسترش این فرهنگ بکوشند.
حجت الاسلام مصلحی گفت: سابقه وقف در تاریخ بسیار گسترده است و وقف میتواند به عنوان پشتوانه علمیکشور مد نظر قرار گیرد.
وی با بیان این که مقوله وقف در طول تاریخ دستخوش دو حادثه زمان نادرشاه و رضاخان قرار گرفت، گفت: در این دو حادثه بسیاری از موقوفات کشور نابود شد و رضاخان نیز با کمک انگلیسیها علاوه بر نابودی موقوفات به فرهنگ سازی در خصوص عدم توجه به فرهنگ وقف پرداخت.
وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب امام خمینی(ره) بر مسئله وقف تأکید بسزایی داشت ولی باید اعتراف کنیم که هنوز در طول این سالها به آن حد مطلوب نرسیدهایم.
حجت الاسلام مصلحی در پایان گفت: باید مردم را با اهمیت موضوع وقف آشنا کنیم و مشکلات جامعه را رفع نماییم.