فرار مغزها و قطره‌چکان سرمایه‌های خارجی

فرار مغزها و قطره‌چکان سرمایه‌های خارجی

یک کارشناس اقتصادی تاکید کرد:فقر سرمایه‌های فکری و ذهنی بسیار مخرب‌تر و حساسیت برانگیزتر از کمبود سرمایه‌گذاری‌های خارجی است.

علی دینی ترکمانی اظهار داشت: با توجه به شرایط فعلی ایران اگر بازارهایمان را هم بر روی سرمایه‌گذاری خارجی باز کنیم، حاصل چندانی به همراه ندارد زیرا ایران مقام نخست فرار مغزها در جهان دارد و سرمایه‌های ذهنی در کشور باقی نمی‌مانند که بتوانند فناوری‌های همراه با سرمایه‌گذاری‌های خارجی را بومی‌سازی کنند.

وی ادامه داد: گذشته از این ما در جذب سرمایه‌های خارجی نیز ناموفق عمل می‌کنیم و به عنوان مثال، جمهوری آذربایجان طی سال‌های 90 تا 2007 موفق به جذب 14 میلیارد دلار سرمایه خارجی شده، اما طی همین مدت ایران تنها سه میلیارد دلار سرمایه خارجی را جذب کرده است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: نبود بسترهای مناسب برای جذب سرمایه‌های خارجی باعث از دست رفتن فرصت‌های استراتژیکی شده که تغییر مسیر و ساخت خط لوله «باکو ـ جیحان» از جمله آنها است، به این ترتیب نقش ایران به انتقال انرژی کشورهای دریای خزر کاملا منتفی شده است.

دینی گفت: طبیعی است که با وجود چالش‌های فراوان در واگذاری فعالیت‌های اقتصادی و آزادسازی اقتصادی برای بخش خصوصی داخلی سرمایه‌گذاران خارجی نیز افق روشنی برای حضور در اقتصاد ایران نمی‌بیند.

وی واگذاری سهام عدالت را به دهک‌های پایین جامعه نوعی پرداخت یارانه نقدی از سوی دولت دانست و خاطرنشان کرد: یکی از نقایص پرداخت این قبیل یارانه‌ها نبود امکان شناسایی دقیق اقشار آسیب پذیر جامعه است، از سوی دیگر و از آن جایی که سهام عدالت بخشی از منابع بنگاه‌های دولتی است با این واگذاری‌ها بخشی از درآمد دولت نیز کاهش می‌یابد و طبیعتا پرداخت دیون و بدهی‌های دولت را دچار اختلال و تاخیر می‌سازد

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.