راهنمای تحصیل در فرانسه

راهنمای تحصیل در فرانسه

سلام خدمت دوستان و هموطنان عزیزم
‏در ابتدا باید بدونید که تحصیل در اروپا یا کلا خارج از کشور شروع یه زندگیه‌ سخته..بعضی‌ از ماها فکر می‌کنیم ‏که زندگی‌ و تحصیل در اروپا و یا آمریکا خیلی‌ کار ساده و راحتیه .. چون با توجه به امکانات تحصیلی‌ و آزادی که وجود داره ،‏می‌تونیم به راحتی‌ از پسش بر بیایم ولی‌ بعد از اینکه میاییم میبینیم ای دل غافل! همه چیزهایی که بعد از اومدن میبینیم با شنیده هامون فرق می‌کنه اونم از نوع زمین تا آسمون !‏
‏در اینجا توجه شما رو به چند نکتهٔ خیلی مهم جلب می‌کنم :

‏1. مهمترین مشکلی‌ که برای هر کس در این ور آب پیش میاد غم غربته … در واقع بیشتر دوستان فکر می‌کنن که این مساله هیچ اهمیتی‌ نداره ‏و بعد از یه مدت عادت می‌کنن ، ‏ولی‌ باید بگم حتی سخت ترین آدمها که به شدت از شرایط سیاسی‌ و اجتماعی‌ ایران ناراضی بودن و حاضر نبودن یه لحظه هم ایران بمونن ، بعد یه مدتی‌ که این ور موندن … دیدن نه .. واقعا سخته !

‏میدونید ما ایرانیها از لحاظ عاطفی‌ خیلی‌ حساس هستیم .. کنار خانواده بودن خیلی‌ برامون مهمه..برعکس اینجا که دیگه خانواده اهمیت خودش رو از دست داده و آدمها اوقات خودشون رو با حیوانات سپری میکنن..دایی و خاله و عمه و عمو دیگه معنی نداره … فکرشو بکنید ، من که چندشم میشه …

‏البته اینم بگما اینجا مردم از لحاظ فرهنگی‌ در سطح بالایی‌ هستند و کمتر از ایران آدم احساس نا امنی‌ میکنه‌ .. در حالت کلی‌ همه بهت کمک می‌کنن تا کارت راه بیفته.. این خیلی‌ عالیه ، ‏ولی‌ باز یه چیزایی هست که تحملش سخته … بعضی‌ اوقات برای خیلی‌ چیزای ایران دلم تنگ می‌شه.. برای فارسی‌ حرف زدن آدما…حتی گاهی وقت ها برای ترافیک تهران.. شاید بگید بابا این پسره خوشی‌ زده زیر دلش … داره اونجا عشق و حالشو می‌کنه به ما که رسید میگه بده ، اخه !!

نه دوستان من.. من اگر اینجوری فکر می‌کردم 1 % هم امکان نداشت این وبلاگ رو راه بندازم ، مطمئن باشید اینقدر کار سرم ریخته که وقت نوشتن برای شما رو نداشته باشم‏.. ولی‌ خوب دوست ندارم به راهی‌ برید که خیلی ها رفتند و پشیمون شدن.. و البته خیلی‌ هم رفتند و خوش بخت شدن !

من تمام مسائل ریز و درشت رو ‏بدون افراط و تفریط در اختیار شما قرار میدم.. در واقع اینها تجربیات چندین سالهٔ من هست که بدون هیچ پاداشی‌ می‌خوام در اختیار هموطنان عزیزم قرار بدم.

شمایی‌ که قصد ادامهٔ تحصیل در خارج از کشور رو داری تمام این جوانب رو در نظر بگیر… اگر این توانایی‌ رو در خودت دیدی و مرد عمل هستی‌ ( خانم های محترم اگر زن عمل هستید ! ) ، ‏پس شروع کن .. با یک ارادهٔ قوی میتونی‌ تمام مشکلاتی‌ رو که گفتم پشت سر بذاری … ولی‌ اگر احساس میکنی‌ که با این چیزا نمیتونی‌ کنار بیایی‌ پس بشین بیشتر فکر کن و تصمیم بهتری برای زندگیت بگیر تا خدایی نکرده هیچ زمانی پشیمون و درمونده نباشی‌…
این نکته رو گفتم برای اون عزیزانی‌ که فکر ‏می‌کنن می‌شه کم کم همه چیزو فراموش کرد.. و خودشون رو برای زندگی دائمی در خارج از ایران آماده کردن.

‏حتی بعضی ها ، سیستم آب و هوایی اروپا فوق العاده بهمشون میریزه ، بیشتر اوقات هوا ابری هست ، کمتر آفتاب رو میبینید ، در زمستون هوا تا ساعت 9 صبح تاریکه و بعد از ظهر تا ساعت 3 یا 4 هوا روشن میمونه ، حالا این برای فرانسه هست ، در سوئد و بلژیک و کشورهای اسکاندیناوی وضع از این بدتره.
‏هموطن عزیز اگر در ایران از لحاظ اقتصادی ، اجتماعی‌ و شغلی‌ مشکلی‌ نداری یا میتونی‌ تحصیلاتت رو به راحتی‌ ادامه بدی .. توصیه من و خیلی‌ از‏ دوستانم این هست که همون ایران بمونید و بهترین زندگی‌ رو داشته باشید .. و فقط برای تعطیلات و سفر به این ور آب بیایید.

‏ ‏2. سیستم آموزشی‌ فرانسه با ایران کاملا متفاوت هست.. اینجا نه از جزوه و معرفی‌ کتاب خبری هست نه از کمک های 25 صدمی‌ استاد ..حتی 25 صدم ( !! )

‏طرز امتحان دادن، طرز تشکیل کلاس ها ، رابطهٔ استاد و دانشجو و حتی تقلب کردن هم فرق می‌کنه

( اگر برای اولین بار بگیرن 1 سال محرومیت ‏از تحصیل رو به دنبال داره )

این ها رو برای این میگم که یه دفعه جا نخورید. ‏استادها هم اصلا اهل ارفاق و نمره دادن بر اساس پاچه خواری نیستن ..و ‏خلاصه درس خوندن و واحد پاس کردن با این اوضاع سخته..


‏اگر کسی‌ فکر می‌کنه اینجا که اومد تازه اول خوش گذرونیش هست سخت در اشتباهه.. مو رو از ماست میکشن بیرون .. یعنی‌ کسی‌ که برای تحصیل و زندگی میاد باید پیه همه چیز رو به خودش بماله.. بی‌ احترامی‌ ، کم محلی‌ ، بی‌ خوابی‌ ، غم غربت ، سختی‌ زبان ، سختی درس ، دوری از خانواده ، … با این چیزا باید در بیفته.. اگه مایه این چیزا رو ‏داری بسم الله…
‏من خیلی‌ هارو میشناسم که وسط راه نیمه کاره ول کردن و برگشتن… قبل از هر تصمیمی‌ درست فکر کنید.


‏در عین اینکه باید بگم درسته که شما بعد از اتمام تحصیلات ، از یک دانشگاه در کشور فرانسه مدرک دارید و به دومین زبان دنیا تسلط دارید..
‏اینها درست ، خیلی شیرین هست ولی‌ به راحتی‌ به دست نمیاد.. همه سختی هاشو باید با جون و دل بخری !

‏‏
‏3. مسالهٔ بعدی دونستن زبان هست .. زبان فرانسه از لحاظ گرامر و دیکته یکی‌ از سخت ترین زبان ها هست…

درسته که برای ادامهٔ تحصیل در سطح ارشد و دکترا از شما مدرک زبان (برای گرفتن پذیرش و ویزا) نمیخوان ( که کاشکی‌ میخواستن ) ، ولی‌ وقتی‌ میرید سر کلاس میشینید اگه زبانتون قوی نباشه خیلی بهتون سخت میگذره .. جدی میگما .. استاد نمیاد به هوای شما یواش یواش صحبت کنه یا اینکه کمی‌ خوش خط تر رو تخته بنویسه تا شما یادداشت کنید…

‏توصیه اکید من این هست که قبل از اومدن زبان خودتون رو به حد عالی‌ ( نه کافی‌ ) برسونید.. اگر فکر میکنید‌ میایین اینجا و بعد 3 یا 4 ماه راه ‏میوفتید اشتباهی‌ بزرگ مرتکب شدید..

چون اولا شما همش سر کلاس هستید وقت زبان کار کردن ندارید.. و دیگه اینکه وقتی‌ سر کلاس میرید و هیچی‌ نمیفهمید زده میشید.. میگید عجب‏غلطی‌ کردیما.. راه برگشت هم ندارید ..

‏دانشگاههای‌ فرانسه کلاس زبان رایگان (و پولی)‌ برای دانشجویان خارجی‌ دارن که زبانشون رو تقویت کنن.. ولی‌ این کلاسا کل زمان شما رو میگیره..تازه بازدهی زیادی هم نداره.

‏من قبل از اومدنم 1 سال در ایران کلاس زبان رفتم.. وقتی‌ اومدم اینجا تا 3 ، 4 ماه گیج بودم.. آخه این فرانسویا خیلی‌ تند صحبت می‌کنن.. از طرفی‌ برای فرا گرفتن درسهای دانشگاه صحبتهای استادم رو ضبط می‌کردم و یا جزوهٔ همکلاسیم رو میگرفتم…
‏بعد که میومدم خونه.. باید 4 ساعت وقت میزاشتم درس‌ استاد رو به زبون خودم میفهمیدم و یادداشت می‌کردم.. جزوهٔ هم کلاسیم هم که قربونش برم عین ماه شب چهارده ( خودش نه ، جزوش ، آقایون وسوسه نشن )
‏آخه این فرانسویا آخر خوش خطن ( از در عقب ) سخت می‌شه خوند چی نوشتن !!

پدرم در میاد تا یه خطشو بخونم.. خلاصه اینا وقت گیره به زبان نمیرسید

پس قبل از اومدن به سطحی‌ برسید که وقتی‌ اخبار فرانسوی گوش میدید بتونید حداقل 50 % رو بفهمید… در غیر اینصورت باید بگم خسته نباشید… فاتحه !

حالا ‏برای نمونه یه تیکه از درس دادن استادم رو که سر کلاس ضبط کردم براتون میزارم تا قضیه بیاد دستتون

دانلود کنید : https://www.box.net/shared/9am9u00es2


تازه این استاد یواشه هست .. کورس موسیو باربوتن رو بیارم قید اینجا رو میزنید !

‏ 4. دوستانی‌ که در ایران میتونند در مقطع ارشد ادامهٔ تحصیل بدن حالا چه آزاد ، چه پیام نور و چه غیر انتفاعی‌ این کارو حتما انجام بدن، ‏چون شروع کردن تحصیل در سطح دکترا خیلی‌ آسونتر از مستر هست.. در دکترا نیاز به پاس کردن درس ندارید و فقط روی یک موضوع خاص کار می‌کنید..
‏پس تا اونجا که امکان داره مدرک مستر ( ارشد ) رو از ایران بگیرید.. و مشکلات خودتون رو به حد قابل ملاحظه ای‌ کاهش بدید.
‏5. مدرک کلیه دانشگاههای‌ ایران در اینجا مورد قبول هست از آزاد گرفته تا غیر انتفاعی‌ و پیام نور..

‏6. افراد زیادی از من میپرسند که چه دانشگاهی‌ مثلا برای فلان رشته بهتره..

عزیزان شما در حال حاضر نمیتونید انتخاب داشته باشید.. اولا اینکه تمام دانشگاههای‌ فرانسه از لحاظ امکانات و کیفیت تدریس در یک سطح هستند.. دانشگاهی‌ که تو پاریس هست با دانشگاهی‌ که تو یه شهر 100 هزار نفری هست از این لحاظ یکی‌ هستند.. و هیچ فرقی‌ باهم ندارند.. شما وقتی‌ اقدام به گرفتن پذیرش می‌کنید از 4 یا 5 جا درخواست میدی و از بین اینها از یکی‌ یا دوتا دانشگاه جواب مثبت میگیری ، پس عملا حق انتخاب نداری که به کدوم دانشگاه بری در نتیجه به فکر این مساله نباشید .. شما سعی‌ کنید از هر جا که درخواست میدید اسمش در لیست وزارت علوم پیدا بشه.. همین !

اینکه فلان دانشگاه تو معماری قوی هست و یا فلان دانشگاه تو حقوق ضعیفه.. به این چیزا فکر نکنید…

‏7. اونهایی‌ که واقعا قصد موندن دائمی‌ در فرانسه رو دارند باید یکی‌ از این کارها رو انجام بدن تا کارت اقامت بگیرند :

‏الف. ازدواج با یک زن فرانسوی ( برای خانم ها یه مرد فرانسوی ) یا کسی‌ که تبعیت فرانسه رو داره… بعد گذشتن 4 سال از ازدواج به شما ‏پاسپورت فرانسوی و اقامت دائم میدن.. به ازای هر بچه هم که به دنیا بیاد حدود 120 یورو ماهیانه کمک میکنند.. حدود 50% از اجاره ی خونه رو هم میدن.. بیمه هم رایگان هست….

خوب میبینم که همه خوشحال شدید… بله همچین شرایطی‌ عالیه‌.. ولی‌… ولی‌ چرا کمتر کسی‌ حاضر می‌شه اینکار رو انجام بده..؟؟!

اونهم در شرایطی‌ که واقعا طرفشو دوست داره..!

‌ باور کنید زندگی‌ با کسی‌ که از یک فرهنگ دیگه اومده و طرز نگاهش به همه چیز فرق می‌کنه ، خیلی‌ سخته..

قبل از اینکه اینجا بیام دوستان زیادی که مدت ها در فرانسه بودن بهم توصیه کردن که امین جان هر غلطی‌ خواستی‌ اونجا بکن به جز اینکه زن بگیری…!

الان که اینجا اومدم بعد این همه سال فهمیدم چه نصیحت مفیدی !

آشنایی‌ داریم که با یه زن فرانسوی ازدواج کرده.. میگی‌ کاشکی هیچ وقت اینکارو نمیکردم !! میگم آخه چرا.. میگه همو نمیشناسیم !!

‏من الان به این نتیجه رسیدم که یه تار موی‌ دختر ایرانی‌ به 100 تای‌ این دخترهای موبور اروپایی‌ میارزه..

‏پس دوستان این گزینه رو رسما بی‌خیال شید… مگر اینکه خیلی‌ کارتون بیخ پیدا کرده باشه.

‏ب. استخدام در دانشگاه یا شرکتی‌ فرانسوی : در واقع کسانی‌ که درسشون تموم شد اگر از خودشون لیاقت کاری و درسی نشون بدن به راحتی‌ می‌تونند جذب شرکتهای فرانسوی ( در زمینهٔ رشتهٔ تخصصیشون ) بشن یا جذب دانشگاه محل تحصیل ، با این روش هم به شما کارت اقامت 10 ساله میدن ( ناسیونالیته نمیدن )


‏ج. خریدن خونه : با خریدن خونه در یکی‌ از شهرهای فرانسه میتونید کارت اقامت 5 ساله بگیرید.. البته باید سال به سال تمدید کنید.

‏‏د. تا زمانی‌ که محصل هستید هم میتونید کارت اقامت خودتون رو هر ساله تمدید کنید.. البته باید نمرات سال قبل رو هم ارائه بدید.
‏موارد دیگه ای‌ هم هست که زیاد مهم نیست.

برگرفته از سایت سفارت فرانسه

 

 

1-     چگونه از دانشگاهی در فرانسه پذیرش بگیریم؟

2-      چگونه فرم ( یا پرونده) درخواست پذیرش را به دست آوریم؟

3-     دانشگاه های فرانسه برای ارسال پذیرش معمولا چه مدارکی می خواهند؟ 

4-     T.C.F. چیست؟

5-     T.C.F-D.A.P چیست؟

6-     آیا تحصیل در فرانسه تضمین مالی می خواهد؟

7-     مدارک لازم برای دریافت روادید تحصیلی کدامند؟

8-     چقدر طول می کشد تا روادید تحصیلی صادر شود؟

9-     آیا برای تمدید روادید تحصیلی باید به ایران بازگشت؟

10-             ثبت نام در دانشگاه در چه تاریخ انجام می شود؟

11-            هزینه ثبت نام چقدر است؟

12-            آیا درست است که دانشگاه در فرانسه رایگان است؟

13-            زندگی دانشجویی در فرانسه چقدر هزینه دارد؟

   

روند دریافت پذیرش برای ادامه تحصیل در مقاطع مختلف (لیسانس، مستر، دکترا) و رشته های متفاوت یکسان  نیست.

 

  

1-     پذیرش از دانشگاه

 

1-1-          پذیرش از دانشگاه در مقطع لیسانس

 

برای دریافت پذیرش برای سال اول یا دوم مقطع لیسانس در دانشگاه حتما باید از طریق سفارت فرانسه اقدام کنید.

 

مرحله اول:

 

برای دریافت پرونده درخواست پذیرش اولیه برای ثبت نام در سال اول یا دوم دانشگاه فرانسوی می بایست به بخش همکاری و فعالیت فرهنگی سفارت فرانسه مراجعه کنید. این پرونده بر روی سایت زیر نیز قرار دارد:

 

www.education.gouv.fr

www.ambafrance-iran-culture.com

 

 

 

مرحله دوم:

 

شما باید با این پرونده به بخش همکاری و فعالیت فرهنگی سفارت فرانسه مراجعه کنید. پرونده هایی که مستقیماً به دانشگاه های فرانسوی ارسال شوند مورد بررسی قرار نمی گیرند. تنها می توانید یک پرونده تحویل دهید.

 

مدارکی که نشان دهنده وضعیت تحصیلی شما در هر یک از مقاطع دبیرستانی یا دانشگاهی باشد را نیز باید ضمیمه این پرونده کنید.

 

اگر دارای مدرک پیش دانشگاهی هستید

 

الف- مدارک زیر را ضمیمه پرونده کنید:

 

-          ریز نمرات دو سال آخر تحصیلات دبیرستانی و نیم ترم اول دوره پیش دانشگاهی

-          یک برگ رونوشت شناسنامه و ترجمه آن به زبان فرانسه یا یک برگ فتوکپی خوانا از گذرنامه معتبر یا فتوکپی کارت ملی و ترجمه آن به زبان فرانسه

-          3 عدد پاکت در اندازه معمولی ( یکی از پاکت ها  دارای تمبر کشور خودتان باشد) و یک پاکت در ابعاد پرونده، روی هر جهار پاکت نشانی ای که درخواست پذیرش شما باید به آن نشانی ارسال شود درج گردد.

-          2 عدد کوپن-پاسخ بین المللی ( که می توان آنها را از دفاتر پستی خریداری کرد).

 

ب- مدارک مورد نیاز برای ثبت نام نهایی در دانشگاهی که به شما پذیرش داده باشد:

 

فتوکپی مدرک پیش دانشگاهی و ترجمه رسمی آن به زبان فرانسه

 

ج- مدارک مورد نیاز هنکام ثبت نام نهایی در دانشگاه:

 

اصل دیپلم پایان تحصیلات دبیرستانی.

 

اگر در پایان سال تحصیلی جاری مدرک پیش دانشگاهی خود را دریافت می کنید :

الف- مدارک زیر را ضمیمه پرونده کنید:

 

-          فتوکپی مدرک پیش دانشگاهی و ترجمه رسمی آن به زبان فرانسه

-          ریز نمرات مراحل مختلف امتحانات پایانی دوره پیش دانشگاهی

-          یک برگ رونوشت شناسنامه و ترجمه آن به زبان فرانسه یا یک برگ فتوکپی خوانا از گذرنامه معتبر یا فتوکپی کارت ملی و ترجمه آن به زبان فرانسه

-          3 عدد پاکت در اندازه معمولی ( یکی از پاکت ها دارای تمبر کشور خودتان باشد) و یک پاکت در ابعاد پرونده، روی هر جهار پاکت نشانی ای که درخواست پذیرش شما باید به آن نشانی ارسال شود درج گردد.

-          2 عدد کوپن-پاسخ بین المللی ( که می توان آنها را از دفاتر پستی خریداری کرد).

-           

ب- مدارک مورد نیاز هنکام ثبت نام نهایی در دانشگاه:

 

اصل دیپلم پایان تحصیلات دبیرستانی.

 

این فهرست جنبه اطلاع رسانی دارد، حتما دستورالعمل مربوط به تکمیل پرونده  همان سال را که ضمیمه آن است به دقت مطالعه کنید چون همیشه امکان تغییرات وجود دارد.

 

مرحله سوم

 

شما باید در آزمون زبان فرانسه T.C.F ( آزمون آشنایی با زبان فرانسه) موفق شوید.  T.C.F برای تقاضای پذیرش به شکل زیر است:

 

-          پرسشنامه ای با گزینه های گوناگون Q.C.M) ) حاوی 80 پرسش برای سنجش:

·         درک مطالب شفاهی ( 30 پرسش)

·         تسلط به ساختار زبان ( دستور زبان و واژه شناسی) ( 20 پرسش)

·         درک مطالب کتبی ( 30 پرسش)

 

-          یک آزمون کتبی شامل ( یک گزارش از داده های رقمی در 300 کلمه و یک استدلال در 400 کلمه در باره  یک موضوع با خصوصیتی بحث انگیز).

 

کل مدت آزمون سه ساعت است.

 

داوطلبان شرکت کننده در آزمون T.C.F  گواهی نامه ای حاوی نمرات داوطلب در هر یک از بخش های آزمون دریافت خواهند کرد. این گواهی نامه 2 سال اعتبار دارد.

 

نتایج آزمون منحصرا توسط مرکز برگزارکننده این امتحانات به اطلاع شما قرار خواهد رسید.

 

نتایج آزمون به صورت زیر به اطلاع داوطلب می رسد:

 

·         یک امتیاز کلی برای  Q.C.M  از 699 و یک نمره برای تعیین سطح از 1 تا 6 با توجه به امتیازات کسب شده

·         جزییات امتیاز و سطح  در هر بخش (درک مطالب شفاهی، تسلط به ساختار زبان و درک مطالب کتبی)

·         یک نمره از 20 در آزمون کتبی.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت زیر مراجعه کنید:

www.ciep.fr

 

 داوطلبان زیر از امتحان T.C.F برای تقاضای پذیرش معاف هستند:

-          کسانی که  دارای تابعیت کشورهایی هستند که در آنها زبان فرانسه زبان رسمی است

-          کسانی که تابعیت یکی از کشورهای عضو جامعه اقتصادی اروپا را دارند

-          دانشجویان غیر فرانسوی فارغ التحصیل مدارس دوزبانه فرانسوی که اسامی آنها درفهرست مشترک وزارت آموزش و پرورش و وزارت امور خارجه فرانسه قرار دارد.

-          دارندگان مدرک D.A.L.F C1 ( دیپلم تحصیلات تکمیلی زبان فرانسه سطح  C1 کادرمشترک مرجع اروپایی)

-          داوطلبانی که در آزمون اتاق بازرگانی و صنعت پاریس شرکت کرده و در امتحانات کتبی آن حداقل نمره 16 از 20 کسب کرده اند.

 

نتایج این آزمون به همراه پرونده شما از طریق سفارت فرانسه به سه دانشگاهی که آزادانه آنها را انتخاب کرده اید ارسال می شود. جواب دانشگاه اول قبل از 30 آوریل،  جواب دانشگاه دوم قبل از 31 مه و جواب دانشگاه سوم قبل از 30 ژوئن به دست شما می رسد.

 

1-2-          پذیرش در دانشگاه در مقطع مستر (کارشناسی ارشد)

 

برای دریافت پذیرش ازدانشگاه برای ادامه تحصیل در سطح مستر شما می توانید مستقیما با دانشگاه مورد نظر تماس گرفته،  شخصا اقدام کنید و نیازی به اقدام از طریق سفارت فرانسه نیست.

برای  درخواست پذیرش ازاکثر دانشگاه ها باید از ماه مارس اقدام کرد. با این حال بعضی از مراکز آموزش عالی از ماه آوریل یا ماه مه تقاضاهای پذیرش را می پذیرند.

 

شما باید درخواست خودتان را در قالب فرم تقاضای پذیرش برای دانشگاه مورد نظر ارسال کنید. این فرم می تواند به شکل های زیر باشد:

-         فرمی که در سایت دانشگاه مورد نظر قرار دارد و شما می توانید به کمک دستگاه چاپگر آن را چاپ کنید

-         یا فرمی است الکترونیکی که باید به صورت آن لاین روی سایت دانشگاه تکمیل شود.

-           بعضی از دانشگاه ها به صورت مکاتبه ای فرم های مربوط را از طریق پست ارسال می کنند. برای بعضی دیگر این روش تنها راه به دست آوردن فرم است، اما تعداد این قبیل دانشگاه اندک است.

 

علاوه براین، شما باید مدارک دیگری را نیز ضمیمه فرم تقاضا بنمایید. این مدارک به تناسب هر دانشکده می تواند متفاوت باشد اما عمده مدارکی را که اغلب دانشکده ها مطالبه می کنند به شرح زیر است:

 

-         یک نسخه از ریز نمرات کلیه دروس در طول تحصیلات و ترجمه آن به زبان فرانسه

-         فتوکپی آخرین مدرک تحصیلی و ترجمه آن به زبان فرانسه

-         یک CV (شرح حال و سوابق)

-         یک نامه که در آن انگیزه خود را برای ادامه تحصیل شرح می دهید

-         شرح کامل کلیه دوره های آموزشی ای که گذرانیده اید

-         نتیجه یکی از آزمون های آشنایی به زبان فرانسه،  عموما یکی از مدارک (T.C.F, T.E.F, D.E.L.F, D.A.L.F ) مطالبه می شود. مدرک اخیر برای ادامه تحصیل در مقطع مستر مورد نیاز نیست. اکثر دانشگاه ها و نه همه آنها،  آن را مطالبه می کنند. سطح مورد انتظار زبان فرانسه به تناسب رشته تحصیلی و دانشکده مربوطه،  متفاوت است. برای اطلاعات بیشتر می توانید به سایت های زیر مراجعه کنید:

www.fda.ccip.fr   برای T.C.F

 

www.ciep.fr  برای T.C.F و D.E.L.F/ D.A.L.F

www.ambafrance-iran-culture.com

 

مدارک فوق مدارکی هستند که اکثرا درخواست می شوند. اما ممکن است تعدادی از دانشکده ها مدارک دیگری نیز مطالبه کنند :

-         یک نسخه از شناسنامه

-         ترجمه کلیه مدارکی را که کسب کرده اید ( و نه فقط آخرین مدرک) و همینطور ترجمه ریز نمرات مربوط به هر مدرک

-         یک یا چند توصیه نامه از استادانتان در دانشگاه

-         یک یا چند توصیه نامه از کارفرما یا کارفرمایانتان

-         احتمالا چند نمونه از آثار منتشر شده تان

-         خلاصه ای از پایان نامه تان چنانچه تا کنون پایان نامه ای نوشته باشید

-         یک یا چند قطعه عکس

-         مبلغی پول که باید به حساب دانشکده ای که پرونده شما را بررسی می کند واریز شود.

 

این فهرست جنبه اطلاع رسانی دارد. برای دسترسی به اطلاعات دقیقتر باید به سایت دانشکده مورد نظر مراجعه شود.

 

پاسخ به درخواست پذیرش معمولا در ماه ژوئن یا ژوئیه  ارسال می شود. چنانچه پاسخ شما دیرتر از این تاریخ برسد احتمال دارد نتوانید به موقع برای ثبت نام در دانشگاه اقدام کنید.

 

2-     پذیرش از یک مدرسه عالی

 

چنانچه مایل باشید در یک مدرسه عالی تحصیل کنید، باید مستقیما با مدرسه مورد نظر تماس بگیرید و الزاما نیازی نیست از طریق سفارت فرانسه اقدام کنید.

 

شما باید درخواست خودتان را در قالب فرم تقاضای پذیرش برای مدرسه عالی مورد نظر ارسال کنید. زمان ارسال درخواست و مهلت مقرر برای طی مراحل لازم از مدرسه ای به مدرسه دیگر فرق می کند و ضروری است حتما به سایت مدرسه مورد نظر مراجعه شود.

 

علاوه براین، شما باید مدارک دیگری را نیز ضمیمه فرم تقاضا بنمایید. این مدارک به تناسب هر مدرسه می تواند متفاوت باشد اما عمده مدارکی را که اغلب مدرسه ها مطالبه می کنند به شرح زیر است:

      

-         یک نسخه از ریز نمرات کلیه دروس در طول تحصیلات و ترجمه آن به زبان فرانسه

-         فتوکپی آخرین مدرک تحصیلی و ترجمه آن به زبان فرانسه

-         یک CV (شرح حال و سوابق)

-         یک نامه که در آن انگیزه خود را برای ادامه تحصیل شرح می دهید

-         شرح کامل کلیه دوره های آموزشی ای که گذرانیده اید

-         نتیجه یکی از آزمون های آشنایی به زبان فرانسه،  عموما یکی از مدارک (T.C.F, T.E.F, D.E.L.F, D.A.L.F ) مطالبه می شود. مدرک اخیر برای ادامه تحصیل در مقطع مستر مورد نیاز نیست. اکثر دانشگاه ها و نه همه آنها،  آن را مطالبه می کنند. سطح مورد انتظار زبان فرانسه به تناسب رشته تحصیلی و دانشکده مربوطه،  متفاوت است. برای اطلاعات بیشتر می توانید به سایت های زیر مراجعه کنید:

www.fda.ccip.fr   برای T.C.F

 

www.ciep.fr  برای T.C.F و D.E.L.F/ D.A.L.F

www.ambafrance-iran-culture.com

  

مدارک فوق مدارکی هستند که اکثرا درخواست می شوند. اما ممکن است تعدادی از مدارس عالی مدارک دیگری نیز مطالبه کنند :

-         یک نسخه از شناسنامه

-         ترجمه کلیه مدارکی را که کسب کرده اید ( و نه فقط آخرین مدرک) و همینطور ترجمه ریز نمرات مربوط به هر مدرک

-         یک یا چند توصیه نامه از استادانتان در دانشگاه

-         یک یا چند توصیه نامه از کارفرما یا کارفرمایانتان

-         احتمالاچند نمونه از آثار منتشر شده تان

-         خلاصه ای از پایان نامه تان چنانچه تا کنون پایان نامه ای نوشته باشید

-         یک یا چند قطعه عکس

-         مبلغی پول که باید به حساب دانشکده ای که پرونده شما را بررسی می کند واریز شود.

 

این فهرست جنبه اطلاع رسانی دارد. برای دسترسی به اطلاعات دقیقتر باید به سایت مدرسه عالی مورد نظر مراجعه شود.

 

2-        چگونه فرم ( یا پرونده) درخواست پذیرش را به دست آوریم؟

 

برای سال اول و دوم مقطع لیسانس

 

برای دریافت پرونده درخواست پذیرش اولیه برای ثبت نام در سال اول یا دوم دانشگاه فرانسوی می بایست به بخش همکاری و فعالیت فرهنگی سفارت فرانسه مراجعه کنید. این پرونده بر روی سایت  زیر نیز قرار دارد

 

www.education.gouv.fr

 

برای مقطع مستر:

 

برای دریافت پذیرش ازدانشگاه برای ادامه تحصیل در سطح مستر، می توانید مستقیما با دانشگاه مورد نظر تماس گرفته،  شخصا اقدام کنید و نیازی به اقدام از طریق سفارت فرانسه نیست.

برای  درخواست پذیرش ازاکثر دانشگاه ها باید از ماه مارس اقدام کرد. با این حال بعضی از مراکز آموزش عالی از ماه آوریل یا ماه مه تقاضاهای پذیرش را می پذیرند.

 

شما باید درخواست خودتان را در قالب فرم تقاضای پذیرش برای دانشگاه مورد نظر ارسال کنید. این فرم می تواند به شکل های زیر باشد:

-         فرمی که در سایت دانشگاه مورد نظر قرار دارد و شما می توانید به کمک دستگاه چاپگر آن را چاپ کنید

-         یا فرمی است الکترونیکی که باید به صورت آن لاین روی سایت دانشگاه تکمیل شود.

-           بعضی از دانشگاه ها به صورت مکاتبه ای فرم های مربوط را از طریق پست ارسال می کنند. برای بعضی دیگر این روش تنها راه به دست آوردن فرم است، اما تعداد این قبیل دانشگاه اندک است.

 

 

3-        دانشگاه های فرانسه برای ارسال پذیرش معمولا چه مدارکی می خواهند؟

 

برای سال اول و دوم مقطع لیسانس

علاوه بر پرونده درخواست پذیرش ( پرونده سفید)،  مدارکی که نشان دهنده وضعیت تحصیلی شما در هر یک از مقاطع دبیرستانی یا دانشگاهی باشد را نیز باید ضمیمه  کرده آنها را به بخش همکاری و فعالیت فرهنگی سفارت فرانسه تحویل دهید.

مدارکی که نشان دهنده وضعیت تحصیلی شما در هر یک از مقاطع دبیرستانی یا دانشگاهی باشد را نیز باید ضمیمه این پرونده کنید.

 

اگر دارای مدرک پیش دانشگاهی هستید

 

الف- مدارک زیر را ضمیمه پرونده کنید:

 

-          ریز نمرات دو سال آخر تحصیلات دبیرستانی و نیم ترم اول دوره پیش دانشگاهی

-          یک برگ رونوشت شناسنامه و ترجمه آن به زبان فرانسه یا یک برگ فتوکپی خوانا از گذرنامه معتبر یا فتوکپی کارت ملی و ترجمه آن به زبان فرانسه

-          3 عدد پاکت در اندازه معمولی ( یکی از پاکت ها  دارای تمبر کشور خودتان باشد) و یک پاکت در ابعاد پرونده، روی هر جهار پاکت نشانی ای که درخواست پذیرش شما باید به آن نشانی ارسال شود درج گردد.

-          2 عدد کوپن-پاسخ بین المللی ( که می توان آنها را از دفاتر پستی خریداری کرد).

 

ب- مدارک مورد نیاز برای ثبت نام نهایی در دانشگاهی که به شما پذیرش داده باشد:

 

فتوکپی مدرک پیش دانشگاهی و ترجمه رسمی آن به زبان فرانسه

 

ج- مدارک مورد نیاز هنکام ثبت نام نهایی در دانشگاه:

 

اصل دیپلم پایان تحصیلات دبیرستانی.

 

اگر در پایان سال تحصیلی جاری مدرک پیش دانشگاهی خود را دریافت می کنید :

الف- مدارک زیر را ضمیمه پرونده کنید:

 

-          فتوکپی مدرک پیش دانشگاهی و ترجمه رسمی آن به زبان فرانسه

-          ریز نمرات مراحل مختلف امتحانات پایانی دوره پیش دانشگاهی

-          یک برگ رونوشت شناسنامه و ترجمه آن به زبان فرانسه یا یک برگ فتوکپی خوانا از گذرنامه معتبر یا فتوکپی کارت ملی و ترجمه آن به زبان فرانسه

-          3 عدد پاکت در اندازه معمولی ( یکی از پاکت ها دارای تمبر کشور خودتان باشد) و یک پاکت در ابعاد پرونده، روی هر جهار پاکت نشانی ای که درخواست پذیرش شما باید به آن نشانی ارسال شود درج گردد.

-          2 عدد کوپن-پاسخ بین المللی ( که می توان آنها را از دفاتر پستی خریداری کرد).

-           

ب- مدارک مورد نیاز هنکام ثبت نام نهایی در دانشگاه:

 

اصل دیپلم پایان تحصیلات دبیرستانی.

 

این فهرست جنبه اطلاع رسانی دارد، حتما دستورالعمل مربوط به تکمیل پرونده  همان سال را که ضمیمه آن است به دقت مطالعه کنید چون همیشه امکان تغییرات وجود دارد.

  

4-        T.C.F. چیست؟

T.C.F ( آزمون آشنایی با زبان فرانسه)  آزمونی است حاوی موارد زیر:  

 

-          پرسشنامه ای با گزینه های گوناگون Q.C.M) ) حاوی 80 پرسش برای سنجش:

·         درک مطالب شفاهی ( 30 پرسش)

·         تسلط به ساختار زبان ( دستور زبان و واژه شناسی) ( 20 پرسش)

·         درک مطالب کتبی ( 30 پرسش)

 

 مدت آزمون سه ساعت است.

 

داوطلبان شرکت کننده در آزمون T.C.F  گواهی نامه ای حاوی نمرات داوطلب در هر یک از بخش های آزمون دریافت خواهند کرد. این گواهی نامه 2 سال اعتبار دارد.

 

نتایج آزمون منحصرا توسط مرکز برگزارکننده این امتحانات به اطلاع شما قرار خواهد رسید.

 

نتایج آزمون به صورت زیر به اطلاع داوطلب می رسد:

 

·         یک امتیاز کلی برای  Q.C.M  از 699 و یک نمره برای تعیین سطح از 1 تا 6 با توجه به امتیازات کسب شده

·         جزییات امتیاز و سطح  در هر بخش (درک مطالب شفاهی، تسلط به ساختار زبان و درک مطالب کتبی)

 

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت زیر مراجعه کنید:

www.ciep.fr

 

 

5-        T.C.F.D.A.P چیست؟

شما باید در آزمون زبان فرانسه T.C.F.D.A.P ( آزمون آشنایی با زبان فرانسه) موفق شوید. T.C.F.D.A.P برای تقاضای پذیرش به شکل زیر است:

 

-          پرسشنامه ای با گزینه های گوناگون Q.C.M) ) حاوی 80 پرسش برای سنجش:

·         درک مطالب شفاهی ( 30 پرسش)

·         تسلط به ساختار زبان ( دستور زبان و واژه شناسی) ( 20 پرسش)

·         درک مطالب کتبی ( 30 پرسش)

-          یک آزمون کتبی شامل ( یک گزارش از داده های رقمی در 300 کلمه و یک استدلال در 400 کلمه در باره  یک موضوع با خصوصیتی بحث انگیز).

 

کل مدت آزمون سه ساعت است.

 

داوطلبان شرکت کننده در آزمون T.C.F  گواهی نامه ای حاوی نمرات داوطلب در هر یک از بخش های آزمون دریافت خواهند کرد. این گواهی نامه 2 سال اعتبار دارد.

 

نتایج آزمون منحصرا توسط مرکز برگزارکننده این امتحانات به اطلاع شما قرار خواهد رسید.

 

نتایج آزمون به صورت زیر به اطلاع داوطلب می رسد:

 

·         یک امتیاز کلی برای  Q.C.M  از 699 و یک نمره برای تعیین سطح از 1 تا 6 با توجه به امتیازات کسب شده

·         جزییات امتیاز و سطح  در هر بخش (درک مطالب شفاهی، تسلط به ساختار زبان و درک مطالب کتبی)

·         یک نمره از 20 در آزمون کتبی.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت زیر مراجعه کنید:

www.ciep.fr

 

 داوطلبان زیر از امتحان T.C.F برای تقاضای پذیرش معاف هستند:

-          کسانی که  دارای تابعیت کشورهایی هستند که در آنها زبان فرانسه زبان رسمی است

-          کسانی که تابعیت یکی از کشورهای عضو جامعه اقتصادی اروپا را دارند

-          دانشجویان غیر فرانسوی فارغ التحصیل مدارس دوزبانه فرانسوی که اسامی آنها درفهرست مشترک وزارت آموزش و پرورش و وزارت امور خارجه فرانسه قرار دارد.

-          دارندگان مدرک D.A.L.F C1 ( دیپلم تحصیلات تکمیلی زبان فرانسه سطح  C1 کادرمشترک مرجع اروپایی)

-          داوطلبانی که در آزمون اتاق بازرگانی و صنعت پاریس شرکت کرده و در امتحانات کتبی آن حداقل نمره 16 از 20 کسب کرده اند.

 

نتایج این آزمون به همراه پرونده شما از طریق سفارت فرانسه به سه دانشگاهی که آزادانه آنها را انتخاب کرده اید ارسال می شود. جواب دانشگاه اول قبل از 30 آوریل،  جواب دانشگاه دوم قبل از 31 مه و جواب دانشگاه سوم قبل از 30 ژوئن به دست شما می رسد.

 

 

6-        آیا  تحصیل در فرانسه تضمین مالی می خواهد؟

 

شما باید حداقل مبلغ 6000 یورو به حساب بانکی خودتان در فرانسه حواله کنید.

اگر در فرانسه حساب بانکی ندارید می توانید این مبلغ را از طریق یک بانک ایرانی که در فرانسه شعبه دارد حواله کنید.

این مبلغ بلوکه نمی شود و در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

 

 

7-        مدارک لازم برای دریافت روادید تحصیلی کدامند؟

 دانشجویان باید پرونده خود را کامل کرده آن را به بخش همکاری و فعالیت فرهنگی سفارت فرانسه در تهران تحویل دهند. ارائه اصل مدارک هنگام مصاحبه در کنسولگری الزامی است.

 

مدارک لازم برای دریافت ویزای دراز مدت « دانشجویی»

 

-         4 فرم تکمیل شده تقاضای ویزای دراز مدت

-         5 قطعه عکس جدید ( مربوط به یک سال اخیر) رتوش نشده

 

مدارک زیر باید در 3 پوشه جداگانه تحویل داده شوند:

-           فتوکپی آخرین مدرک تحصیلی و ترجمه آن به زبان فرانسه که به هم سنجاق شده باشند

-          رونوشت شناسنامه و ترجمه آن به زبان فرانسه که به هم سنجاق شده باشند

-         یک CV (شرح حال و سوابق)

-         فتوکپی گواهی ثبت نام (یا پیش ثبت نام) در یکی از موسسات آموزش عالی دولتی یا خصوصی در فرانسه مورد قبول دولت.

-         فتوکپی 5 صفحه اول گذرنامه ( به اضافه صفحاتی که دارای ویزای های شنگن هستند)

-         مدارک مربوط به ضمانت مالی

1 حساب بانکی در فرانسه، به نام دانشجو، با موجودی 6000 یورو

 

هزینه صدور ویزا : 100 یورو

 

 

 

  مدارک لازم برای دریافت ویزای « کوتاه مدت»

 

-         2 فرم تکمیل شده تقاضای ویزای کوتاه مدت

-         2 قطعه عکس جدید ( مربوط به یک سال اخیر) رتوش نشده

-         یک CV (شرح حال و سوابق)

-         فتوکپی دعتونامه ( فرهنگی، هنری، آموزش یا علمی)

-         فتوکپی 5 صفحه اول گذرنامه ( به اضافه صفحاتی که دارای ویزای های شنگن هستند)

-         مدارک مربوط به ضمانت مالی

1   برگه صورت وضعیت حساب بانکی به نام متقاضی دریکی از بانک های ایران.

( حداقل موجودی :35000000 ریال)

یا

2   نامه ای که طی آن دعوت کننده فرانسوی یا موسسه ایرانی ای که در آن شاغلید گواهی می کند کلیه هزینه های سفر را به عهده گیرد.

هزینه صدور ویزا : 25 یورو برای اقامت کمتر از یک ماه

                          35 یورو برای اقامت یک تا 3 ماه

                          35 یورو برای اقامت کمتر از یک ماه « کثیرالورود»

 

  مدارک لازم برای  ویزای دانشجویی « شرکت در کنکور»

 

-         2 فرم تکمیل شده تقاضای ویزای کوتاه مدت

-         2 قطعه عکس جدید ( مربوط به یک سال اخیر) رتوش نشده

-         یک CV (شرح حال و سوابق)

-         فتوکپی دعتونامه از طرف دانشگاه یا موسسه فرانسوی برگزار کننده کنکور

-         فتوکپی 5 صفحه اول گذرنامه ( به اضافه صفحاتی که دارای ویزای های شنگن هستند)

-         مدارک مربوط به ضمانت مالی

1  برگه صورت وضعیت حساب بانکی به نام متقاضی دریکی از بانک های ایران.

( حداقل موجودی :35000000 ریال)

 

هزینه صدور ویزا: 35 یورو

 

 

8-        چقدر طول می کشد تا روادید تحصیلی صادر شود ؟

 

صدور ویزای تحصیلی دراز مدت تحصیلی 2 ماه طول می کشد.

 

9-        آیا برای تمدید روادید تحصیلی باید به ایران بازگشت؟

 

خیر، روادید تحصیلی در کشور فرانسه قابل تمدید است. 

 

10- ثبت نام در دانشگاه در چه تاریخ انجام می شود؟

 

ثبت نام در دانشگاه های کشور فرانسه معمولا در ماه سپتامبر (بین 10 شهریور و 10 مهر) انجام می شود. در بعضی از مواقع ثبت نام ممکن است تا ماه اکتبر یا نوامبر نیز ادامه یابد.

 

11 -هزینه ثبت نام چقدر است؟

 

هزینه های ثبت نام معمولا بین 300 تا 500 یورو در سال است ( که 190 یورو آن هزینه بیمه ی اجتماعی دانشجویی است). این رقم به تناسب مقطع تحصیلی و دانشگاه تغییر می کند.

 

 

 

12-آیا درست است که دانشگاه در فرانسه رایگان است؟

 

بله تحصیل در دانشگاه های کشور فرانسه رایگان است. شما تنها هزینه های ثبت نام را در آغاز سال تحصیلی پرداخت می کنید. رک به پرسش قبلی.

 

 13-زندگی دانشجویی در فرانسه چقدر هزینه دارد؟

 

هزینه زندگی دانشجویی در فرانسه بین 800 یورو در ماه در پاریس و 500 تا 600  یورو در ماه در شهرستان است.

این مبلغ شامل کرایه منزل نیز می شود که تنها از جنبه اطلاع رسانی به آن اشاره شده است. واضح است که یک دانشجو می تواند اندکی کمتر از این مبلغ یا رقمی بسیار بیشتر از آن را خرج کند. این رقم برآورد هزینه به طور متوسط است.

منبع : سایت عشق زمینی امین https://etudfrance.com/

 

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.