علی باقر زاده، معاون آموزش عمومی وزارت آموزش و پرورش، که ایسنا خبر ترک تحصیل ۱۱۵ هزار دانش آموز دبستانی را از قول وی منتشر کرده بود، به صدا و سیمای جمهوری اسلامی گفته است، این دانش آموزان ترک تحصیل نکرده اند بلکه این آمار مربوط به دانش آموزانی است که در جریان مهاجرت خانواده ها از شهرها و یا تغییر مدرسه در چرخه آماری آموزش و پرورش دیده نشده اند.
علی باقر زاده، که قبلا آمار 115 هزار دانش آموز را نگران کننده خوانده بود، با اشاره به این که آمار یادشده مربوط به مقطع راهنمایی است نه ابتدایی ، آمار دقیقی از دانش آموزان ترک تحصیل کرده ارائه نداد اما گفت : مدیران برخی مدارس برای بهرمندی از امکانات و نیروی انسانی بیشتر آمار دقیقی از دانش آموزان خود ارائه نمی دهند که این موضوع سبب ایجاد این مسئله شده است.
وزارت آموزش و پرورش ایران پیشترجمعیت دانش آموزان دبستانی ایران را حدود ۵ میلیون و ۹۰۰ هزارنفر اعلام کرده بود.
این در حالیست که حدود دو سال پیش مسئولان دفتر آموزش و پرورش ابتدایی با اشاره به کمبود نیروی انسانی در این مقطع اعلام خطر کرده و گفته بودند کمبود آموزگار در این پایه به ویژه تا ۵ سال دیگر بحرانی غیر قابل کنترل ایجاد خواهد کرد.
مدیر کل وقت دفتر آموزش و پرورش ابتدایی در همان زمان به ایسنا گفته بود که اگر تدبیری اندیشیده نشود، آموزش و پرورش ناچار به استفاده از نیروهای غیرکیفی دراین مقطع تحصیلی خواهد شد که به گفته دست اندر کاران ظاهرا از آن زمان تا کنون چاره ای برای حل این مشکل اندیشیده نشده است.
متولیان آموزش و پرورش ایران تا کنون بارها در دوره های مختلف اعلام کرده اند که سیستم آموزشی در ایران نیازمند بازنگری و اصلاحات بنیادین است.
در هر حال به گفته کارشناسان، ضعف تخصصی و مدیریتی یکی از عواملی است که موجب ترک تحصیل و افت تحصیلی دانش آموزان می شود.
بر اساس آمار موجود، سال گذشته بیش از ۴۰۰ هزار دانش آموز دوره ابتدایی و راهنمایی ترک تحصیل کرده اند و ۲۰۴ هزار و ۸۱ نفر از این تعداد به مقطع ابتدایی اختصاص دارد.
|