صفائی فراهانی : به رئیس جمهور اطلاعات غلط می دهند

صفائی فراهانی : به رئیس جمهور اطلاعات غلط می دهند

وقتی حیدری مجری پرسش کننده از رئیس جمهور آخرین سوالش را درخصوص فوتبال از محمود احمدی نژاد پرسید، رئیس جمهور مکثی کرد و از اشتباه معاونش پرده برداشت اما در ادامه عملکرد جریانی خاص را در کمیته انتقالی سیاسی خواند و اعلام کرد که دستشان را رو خواهد کرد. موضوع مهم در این پرسش و پاسخ تحکم احمدی نژاد بر اشتباه دوست قدیمی اش در مقابل دوربین سیما فراگیرترین رسانه در جذب مخاطب است که می تواند ادامه سریال کناره گیری ها و استعفاها باشد. در ادامه حتی می توان به ادعای رئیس جمهور در خصوص رو کردن حقایق جریان سیاسی کمیته انتقالی برای مردم هم اشاره کرد که به احتمال قوی منظورش کسی جز محسن صفایی فراهانی یکی از اعضای ارشد حزب مشارکت نیست. آنچه مسلم است گویی چندان اطلاعات درستی به دست رئیس جمهور نمی رسد چرا که اتفاقات و مسائل مربوط به انتخابات پیچیده تر از آن شده است که به سادگی بتوان آن را بررسی و تحلیل کرد. سیاسی کاری های موردنظر رئیس جمهور چندان روشن بیان نشده و به آینده موکول شده اما می توان از زبان رئیس کمیته انتقالی شنید که چه فرصت هایی برای سیاسی کاری وجود داشت و چگونه از آن بهره برداری سیاسی شد.

- - -

-شما در کمیته انتقالی کار سیاسی کردید؟

خیر.

-اما رئیس جمهور در مقابل دوربین و میلیون ها چشم، اعلام کرد که جریانات سیاسی در کمیته انتقالی موجب رسیدن ماجرا به اینجا شده است.

ببینید، وقتی من در فدراسیون فوتبال بودم عملکردم نشان می دهد که نه هیچ کسی را در فوتبال درگیر کردم و نه به هیچ مقام سیاسی مسوولیت دادم و حتی در تریبون های استادیوم، هیچ مقام برجسته سیاسی را دعوت نکردم. به نظر من اطلاعاتی که به رئیس هیات اجرایی کشور می دهند، اطلاعات غلطی است و باعث می شود که ایشان هم همین اطلاعات غلط را بدون اینکه ارزیابی دقیقی کند، در اختیار افکار عمومی قرار دهد.

-پس به نظر شما اطلاعات غلط به رئیس جمهور می دهند تا ایشان اینگونه درباره تان صحبت کند؟

بله، چون فکر می کنم که اگر قرار بود ما واقعاً مشکل سیاسی به وجود بیاوریم، ابزارهای کافی وجود داشت. قبل از جام ملت های آسیا می توانستم این مشکل را برای آقایان به وجود بیاورم، می توانستم وقتی اساسنامه تصویب نشده بود به فیفا اعلام کنم که ما کناره گیری می کنیم تا دوباره ایران به مرحله تعلیق برود. در مراحل مختلف اگر می خواستیم کار سیاسی کنیم، واقعاً امکان سیاسی کاری وجود داشته ولی اصلاً دنبال این نبودیم که از این پوزیشن برای اهداف سیاسی استفاده کنیم ضمن اینکه اهداف ملی را همیشه ترجیح داده ام به اینکه در جهت کوبیدن گروه رقیب، منافع ملی را نادیده گیرم. مطلقاً بنده در تمام عمر کاری ام هیچ وقت چنین نسخه یی را نه برای خودم و نه برای دیگران تجویز نکردم که منافع ملی را نادیده بگیرم.

- حتی شما در بسیاری از موارد با آنها راه هم آمدید و توانستید با فیفا بر سر مسائلی به توافق برسید.

دقیقاً، من صراحتاً قبل از مصاحبه رئیس جمهور همه موارد را گفته بودم و اطلاعات کاملی به آنها دادم. نامه ها به صورت مکتوب در فدراسیون فوتبال موجود است، می شود به آنها مراجعه کرد و دوباره کلیشه کرد و در اختیار مطبوعات قرار داد. چرا این کار را نمی کنند تا حقایق مشخص شود؟

-می شود بفرمایید دقیقاً چه اتفاقاتی افتاد؟

از ابتدا فیفا گفته بود که نه نمایندگان سازمان و نه نمایندگان کمیته ملی المپیک، هیچ کدام حتی حق رای در مجمع نداشتند. نهایتاً با پیگیری های بسیار زیاد قانعشان کردیم که با توجه به دولتی بودن اقتصاد ایران نمی توان نماینده دولت را در مجمع بدون حق رای در نظر گرفت. آنها قانع شدند، دوباره نامه نوشتند که به عنوان رئیس و معاون می توانند در مجمع باشند ولی نمی توانند انتخاب شوند. دوباره بنده شخصاً به مقر فیفا رفتم و آنها را قانع کردم که این توهین به معاون رئیس جمهور است؛ در ایران سابقه نداشته که معاون رئیس جمهور بیاید و کاندیدا شود و آنها را قانع کردیم که این جمله را هم حذف کنند، در حالی که معاون سازمان تربیت بدنی در جلسه بود و تمام مذاکرات و مسائل را می دانست. اگر ما می خواستیم سیاسی کاری کنیم که آن موقع بهترین زمان بود، می توانستیم در اساسنامه بگنجانیم و اصلاً راه را ببندیم پس وقتی آن زمان کوتاه آمدیم و کمک کردیم و راه را باز کردیم و در دور اول هم علی آبادی شرکت کرد، نشان می دهد که ما مشکلی به وجود نیاوردیم.

- در حال حاضر چه پاسخی برای ادعاهای مطرح شده دارید؟ چه عکس العملی نشان می دهید؟

بحث عکس العمل نیست، بنده آمادگی دارم که در هر محیط بی طرفی با مسوولان سازمان بنشینم و مناظره و اطلاعات قبل از این مسائل که چرا اصلاً به تعلیق رفتیم را بررسی کنم. آیا رفتن به تعلیق درست بود درحالی که چهار تا پنج ماه وقت داشتیم که دچارش نشویم؟ چرا استفاده نکردیم؟ آیا در آنجا هم ما مقصر بودیم؟ اینکه فوتبال ایران از مرداد سال گذشته تا آبان ماه وقت داشته که مسائلش را حل و فصل کند ما که آن زمان درگیر نبودیم و اصلاً حضور نداشتیم چرا کاری کردند که به تعلیق رسید؟ آنجا هم حتماً ما مقصر بودیم؟ و وقتی هم به تعلیق رسیدند واقعاً در چهار ماه که مشکل حل شد، ما کمک کردیم که مشکل به وجود نیامد یا کمک نکردیم؟ من حاضرم تمام این مسائل را در بحث رادیو تلویزیونی زنده در مقابل هر کدام از آقایان سازمان تربیت بدنی بنشینم و مناظره کنیم، افکار عمومی آنگاه مقایسه کنند که واقعاً سیاسی کاری شده یا نشده است؟ اگر سیاسی کاری شده و ما منافع ملی را به خطر انداختیم، هر جریمه یی را بنده به گردن می گیرم که برایم قائل شوند ولی اگر نبود باید مشخص شود که با این مکانیسم ها و گزارشات غلط به مسوولان بالای کشور، باعث نشوند که به افکار عمومی هم اطلاعات غلط داده شود.

- پس فعلاً تا پاسخ سازمان همچنان فوتبال مان در برزخ است؟

الان از چهارم دسامبر که آقایان به AFC رفتند دو هفته گذشته و آقایان تصمیم کوچکی را که می توانستند دو ساعته بگیرند، دو هفته طول دادند. این را هم ما مقصریم؟ این هم با اهداف سیاسی ما بوده است؟

alishah - سرزمین عشق - تهران
من فکر می کنم اگر قرار بود انتخابات رییس فدراسیون جهانی هم برگزار شود ، در شرایط معمول خیلی کمتر از یکسال و نیم زمان نیاز داشت چه رسد به انتخابات یک فدراسیون داخلی ! بنابراین سخت نیست نتیجه بگیریم که فرد یا افرادی از سروسامان گرفتن فدراسیون و انتخاب رییس متضرر می شوند ، و به این دلیل اجازه نمی دهند امور روال عادی را طی کنند .
سه‌شنبه 27 آذر 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.