راه اندازی کلوپ فیلم آنتراکت در سینما جمهوری

راه اندازی کلوپ فیلم آنتراکت در سینما جمهوری

سینما جمهوری در خیابان جمهوری اسلامی تهران روز جمعه گذشته اکرانی متفاوت داشت. سالن شماره دو این سینما بدون این که جشنواره ای باشد، دو فیلم کوتاه را به نمایش گذاشت. جمعیت نسبت به فیلم های معمول این روزهای سینما، جمعیت خوبی بود.
 کلوپ آنتراکت

این برنامه را علی مصفا مدیریت می کرد که با بازی در فیلم های پری و لیلا داریوش مهرجویی به عنوان یکی از بازیگران صاحب سبک سینمای ایران معرفی شد.

او همسر لیلا حاتمی است که از بازیگران خوب سینمای ایران است و در فیلم های کارگردانانی چون علی حاتمی ، داریوش مهرجویی ، مسعود کیمایی و.... بازی کرده است.

علی مصفا و لیلا حاتمی در سینما جمهوری برنامه ای راه انداخته اند که طی آن در روزهای مختلف هفته به نمایش فیلم کوتاه می پردازند، اما برنامه آنان در این سینما فقط به نمایش فیلم کوتاه خلاصه نمی شود. آنها این برنامه را به دقت پیش می برند و فقط به نمایش فیلم هایی می پردازند که از نظر مجوز های وزارت ارشاد مشکلی نداشته باشد.

برنامه آنها در سینما جمهوری به نمایش فیلم های کوتاه محدود نمی شود، آنها با راه اندازی کلوپ فیلم در این سینما برنامه های مختلفی را پیش بینی کرده اند که نقد و بررسی فیلم های مهم سینمایی نیز بخشی از آن است.

آنان همچنین نوید برگزاری کنسرت را نیز در سالن شماره دو این سینما داده اند، اما تاکیدشان بر اجرای برنامه هایی است که مجوز وزارت ارشاد را داشته باشد.

برنامه های کلوپ فیلم سینما جمهوری از روز جمعه با نمایش دو فیلم در سالن شماره دو آغاز شد. در این جلسه فیلم "هم سایه" ساخته علی مصفا با بازی هدیه تهرانی و محمد صالح علاء و "قایق های من" ساخته صفی یزدانیان با بازی علی مصفا و صدای لیلا حاتمی به نمایش در آمد.

این دو فیلم که هر دو از فیلم های تحسین شده جشنواره ها در زمینه فیلم کوتاه است، به رابطه زن و مرد می پرداخت. در فیلم "همسایه"، مردی به رفتار همسر خود مشکوک است و صداهایی می شنود که بوی خیانت از آن ها می آید و در پایان در می یابیم که صداهایی که می شنود، انعکاس خیانت خود اوست.

در این فیلم علی مصفا با بازی با نمادهای تصویری فضایی باور پذیر از یک زندگی در هم ریخته و سرد ساخته است، تصویری تکان دهنده، اما در سکون. فیلم "هم سایه" در سال ۷۹ ساخته شده است.

در فیلم دوم نیز مردی با تلفن زنی که گویا او را زمانی دوست داشته است، از فوت یکی از بستگانش با خبر می شود و راهی شهری در شمال می شود و در راه به خاطره های گذشته نیز نقب می زند و همزمان که ماشین او در جاده های شمال پیش می رود، اسب سرکش خاطراتش نیز با بی نظمی در گذشته او بدون رعایت نوبت زمانی تکه هایی از یک پازل را می چیند.

در این فیلم نیز با رابطه ای سرد روبه رو هستیم که هر چه زن می کوشد بر سرمای این رابطه فائق آید، نمی تواند.

فیلم ریشه یابی همین سرماست، انگار در رابطه این دو نفر که از یکی فقط صدا را می شنویم و دیگر را می بینیم.

 این اتفاق به این دلیل در سینما جمهوری ممکن شده است که این سینما متعلق به علی فردین، بازیگر قدیمی و علی حاتمی کارگردان قدیمی سینمای ایران بود و پس از فوت آن دو مرحوم به ورثه آنان رسیده است
 

این دو فیلم آغازگر یک حرکت تازه در سینمای ایران هستند که اگر پیگیر پیش برود، می تواند بسیار موثر باشد، زیرا نمایش فیلم های کوتاه به نمایش های جشنواره ای و مناسبتی خلاصه شده است و سینمای مستقلی به این بخش نمی پردازد، زیرا این تلقی وجود دارد که از نظر مادی برای سینماداران صرفه ای ندارد.

این اقدام سینما جمهوری را نیز باید اقدامی نامتعارف در سینمای ایران ارزیابی کرد که پشت آن دغدغه های فرهنگی یک زوج سینمایی قرار دارد نه دغدغه های اقتصادی صاحبان سینما. این اتفاق به این دلیل در سینما جمهوری ممکن شده است که این سینما متعلق به علی فردین، بازیگر قدیمی سینمای ایران و علی حاتمی کارگردان قدیمی سینمای ایران بوده است و پس از فوت آن دو مرحوم به ورثه آنان رسیده است و در حقیقت همین موضوع به این دو زوج سینمایی کمک کرده است که بتوانند، چنین فضایی به وجود بیاورند.

برنامه های آنان نشان می دهد که در کارشان جدی هستند. آنان این برنامه را آنتراکت نامیده اند و سایتی نیز برای آن راه انداخته اند که در آن برنامه های هفتگی کلوپشان را منتشر کرده اند.

حمید - ایران - تهران
خدایا خداوندا. این حرکتهای فرهنگی پیشتاز رو از تفکرات مهجور و خرافی مصون بدار!
سه‌شنبه 20 آذر 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.