به گزارش محققان بریتانیایی و کانادایی، هورمون های رحمی دوران بارداری که برای کمک به تکامل جنین های مونث ترشح می شود، در بروز بیماری بی اشتهایی یا آنورکسی، نقش مهمی دارند.
آنورکسی بیشتر در زنان دیده می شود ولی بر اساس نتیجه تحقیقات، مردانی که دوقلوی خواهر دارند بیشتر از سایر مردان در معرض این بیماری هستند.
محققان می گویند افزایش احتمال ابتلای این مردان به بی اشتهایی مزمن بیانگر نقش هورمون های رحمی در ابتلای به این بیماری است.
در این حال، به گفته این پژوهشگران عوامل دیگری نیز در بروز آنورکسی اهمیت دارند.
نتیجه تحقیفات این محققان در مجله آرشیوهای روانپزشکی عمومی در آمریکا به چاپ رسیده است.
در سال های اخیر میزان ابتلا به آنورکسی در کشورهای صنعتی افزایش یافته است و برآورد می شود حداقل 90 هزار نفر در بریتانیا به خاطر این بیماری درمان می شوند.
تاکنون هیچ دلیل مشخصی برای احتمال ابتلای بیشتر زنان به آنورکسی ارائه نشده است ولی به گفته بعضی کارشناسان فشار بالای جوامع مدرن بر زنان برای جلوگیری از افزایش وزن می تواند در بروز بی اشتهایی مرضی نقش موثری داشته باشد. بعضی دیگر هم بروز تغییرات ساختاری در مغز را علت به وجود آمدن این بیماری می دانند.
به خاطر اهمیت شاخص دوران جنینی در تکامل مغز و دستگاه عصبی، بسیاری از تحقیقات درباره آنورکسی و بیماری های مشابه عصبی بر روی دوقلوها انجام می شود.
دکتر مارکو پروکوپیو از دانشگاه ساسکس در بریتانیا و دکتر پاول ماریوت از دانشگاه واترلو در کانادا که سرپرستی تحقیق چاپ شده در مجله آرشیوهای روانپزشکی عمومی را عهده دار بودند، در تحقیقات خود سوابق پزشکی هزاران دوقلوهای سوئدی متولد بین سال های 1935 تا 1958 را بررسی کردند.
به گفته آنها احتمال ابتلای فرزندان دختر به آنورکسی از دوقلوهای پسر خود بیشتر است ولی در مواردی احتمال ابتلای دوقلوهای پسر به این بیماری با خواهران خود برابر می شود.
|