آلکسی لومر مرد فرا رایانه ای

مرد فرا رایانه را می‌شناسید؟

آلکسی لومر فرانسوی، نابغه 27 ساله‌ای است که هر ساله در مسابقه حل اعداد ریاضی شرکت می‌کند و هر سال نسبت به سال گذشته در مدت زمان کوتاه‌تری به محاسبه ریشه اعداد چندصد رقمی مبادرت می‌کند.
    به گزارش سوییس آنفو، او امسال توانسته ظرف مدت 72/4 ثانیه ریشه سیزدهم یک عدد دویست رقمی که به‌‌طور تصادفی توسط یک رایانه انتخاب شده بود پیدا را کند. 
    او چندی پیش در نیویورک توانایی مغز خود را مورد آزمایش قرار داد و توانست رکورد قبلی خود را بشکند.
    او در سال گذشته ریشه سیزدهم یک عدد دویست رقمی را در9/77 ثانیه به دست آورد که امسال این مدت زمان را به 72/4 ثانیه رسانید. او هر ساله سعی می‌کند رکوردش را بهبود بخشد. در چند سال گذشته او در مدت 50 دقیقه قادر به این کار بود اما اکنون این زمان را به 72/4 ثانیه کاهش داده است. الکسی لومر در حال حاضر مشغول تحصیل در رشته هوش مصنوعی در مقطع دکتری در دانشگاه رمس فرانسه در نزدیکی شرق پاریس است. لومر در سن 11 سالگی به این نبوغ خدادادی خود پی برد و تا آن زمان با مسائل ریاضی مشکل داشت. او به ناگهان فهمید که قادر است محاسبات بسیار سخت ریاضی را سریع‌تر از رایانه حل کند. به این ترتیب لقب «ماشین حساب» را گرفته است. البته کسی تاکنون پی نبرده که او چگونه دست به چنین مهارتی می‌زند.
    
    ویو گروسکوف روانشناس روسی درباره این فرد منحصر به فرد تحقیقاتی انجام داده و به محل زندگی‌اش رمس در نزدیکی شرق پاریس رفته و رودررو از وی سئوالات زیادی کرده است که به صورت مقاله‌ای در ذیل ارائه می‌دهیم. ویو گروسکوف می‌گوید: او پسری بسیار تمیز، مرتب و منظم، است بوی ادکلن و عطر پودر لباسشویی از سر و لباسش به مشام می‌رسد.
    شلوار و بلوزش اتو زده شده است. موها و صورتش از تمیزی می‌درخشد و همیشه شبیه آقا دامادهاست. ناخن‌هایش کوتاه و دست‌هایش نرم و کرم زده است. برای من دیدن او به این شکل جای تعجب داشت.
    بسیار خوش‌خلق و خنده‌رو است. او هم اشتباه می‌کند، اما در کمال خوشرویی اشتباه خود را می‌پذیرد و سعی در رفع آن دارد و فردی انتقاد‌پذیر است.
    این روانشناس با آلکسی در یک کافی‌شاپ در نزدیکی دانشگاه قرار ملاقات گذاشته و با او به گفتگو پرداخت «آلکسی بسیار آرام و با متانت است، او بدون هیچ ادعایی درباره خود و زندگی‌اش صحبت می‌کند.» این جوان هم‌اکنون در یک شرکت کامپیوتری به‌طور نیمه‌‌وقت کار می‌کند تا هزینه تحصیل و زندگی‌اش را به دست آورد. او قصد دارد پس از اتمام تحصیلاتش به دنبال کار بگردد! اما تاکنون چند بانک قصد دارند از پایان‌نامه‌اش استفاده و با او همکاری کنند.
    او درباره حل اعداد و به دست آوردن ریشه اعداد چند‌صد رقمی می‌گوید: یافتن ریشه اولین و آخرین رقم بسیار ساده است اما پیدا کردن ریشه اعداد میان اول و آخر بسیار سخت است. من سعی می‌کنم همه رقم‌ها را در ذهن به ثبت برسانم و عملیات ریاضی را انجام دهم. معتقدم که اکثر مردم قادر به انجام چنین کاری هستند اما من می‌توانم در به‌کارگیری از مغزم سرعت عمل بالایی داشته باشم. مغز من بعضی مواقع خیلی‌خیلی سریع عمل می‌کند. البته در طول روز به طور مستمر به حل مسائل ریاضی می‌پردازم که آن هم یک ورزش مغز است، او می‌گوید: برای رسیدن به چنین مهارتی که بتوان در کوتاه‌ترین زمان بیشترین عملیات ریاضی را انجام داد به سه چیز نیاز است. قدرت محاسبه، حافظه قوی و مهارت در عملیات ریاضی که خداوند این سه عامل را به من هدیه داده است.درباره فعالیت‌ها و سرگرمی‌های مختلف از وی سوال می‌شود. او می‌گوید در طی روز به موسیقی ملایم گوش فرا می‌دهم، بدون آن‌که بدانم متعلق به کدام نوازنده و خواننده است. چرا که تنها به آرامش فکر می‌کنم.«رودیگر گام» ریاضی دان مشهور آلمانی ساکن اشتوتگارت درباره آلکسی می‌گوید: هنوز نتوانسته‌ام با وی حضوری ملاقات داشته باشم اما تلفنی با وی صحبت کرده‌ام. او یک نابغه واقعی است و باید به او امیدوار بود آلکسی با این‌حال که علاقه‌ای به صحبت در زمینه زندگی خانوادگی‌اش نداشت اما گفت در «اپرنی» به دنیا آمده و در رمس نزدیکی شرق پاریس بزرگ شده مادرش معلم معلولان و کودکان استثنایی است. او از فاش کردن نام مادرش خودداری کرد. او گفت همیشه به همراه مادرش به این‌گونه مدرسه‌ها می‌رفته و از نزدیک با افراد معلول ملاقات داشته. «در کودکی فردی برجسته و ممتاز نبودم اما سعی کردم خودساخته باشم. زیرا پدرم را در کودکی از دست داده بودم» من عاشق ریاضیات نبودم به ادبیات علاقه بیشتری داشتم با این‌حال که دستور زبان فرانسوی بسیار سخت است اما من با علاقه زیادی همه نکات دستوری را یاد می‌گرفتم. حتی به دوستانم هم ادبیات و دستور زبان درس و جملات را به صورت شعر به آنان یاد می‌دادم. از 11 سالگی کم‌کم به مسائل ریاضی علاقه‌مند شدم و احساس کردم که ریاضی درسی خشن نیست. جرقه‌ای در ذهنم روشن شده بود. سعی می‌کردم که ریشه اعداد چند رقمی را در کوتاه‌ترین مدت بیابم. به مرور به قابلیت‌هایی دست یافتم. از همان زمان تصمیم گرفتم ساعت پنج صبح بیدار شوم و به حل مسائل ریاضی بپردازم. آدمی تنها هستم و دوستان کمی دارم. گاهی به یک آشنا تلفن می‌زنم و یا با اینترنت ایمیل می‌فرستم. در واقع دوستانم تلفنی و اینترنتی هستند و در خارج از فرانسه زندگی می‌کنند.به عدد 17 و 37 علاقه دارم و این دو عدد را اعداد شانس خود می‌دانم. روانشناسی از وی پرسید آیا تصمیم به ازدواج داری؟ او گفت: بله، اما باید یک همسر خوب و ایده‌آل پیدا کنم.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.