در نامه این افراد که نام تعدادی از شناخته شده ترین روشنفکران ایرانی به چشم می خورد، ابتدا به تعدادی از اصول قانون اساسی ایران و مقررات بین المللی درباره حق آزادی فکری و سیاسی و اجتماعی اشاره شده و به نقض این آزادی ها و حقوق مصرح در قانون اساسی اعتراض شده است.
در ادامه این نامه به لغو امتیاز فصلنامه فرهنگی - فلسفی "مدرسه"، که در طول دو سال شش شماره از آن منتشر شد، در هیات نظارت بر مطبوعات اعتراض شده و آمده است: "[این نشریه] با رعایت تمام جهات و ملاحظات و با اجرای دقیق همین قوانین و مقررات محدود کننده نوشته و نانوشته، به کار خود ادامه می داد و کوچکترین تخلفی نیز مرتکب نشده بود."
به نوشته امضاکنندگان این نامه، این نشریه تاکنون شاکی نداشته و اخطار و تذکری نیز از هیات نظارت دریافت نکرده است. "در چنین شرایطی لغو امتیاز ناگهانی و بدون مراحل قانونی و معمول در ارتباط با یک نشریه قانونی چه توجیهی دارد؟"
فصلنامه مدرسه تحت نظارت موسسه معرفت و پژوهش که گروهی از نزدیکان عبدالکریم سروش، روشنفکر نامدار ایرانی و از امضاکنندگان نامه، آن را اداره می کنند، منتشر می شد.
فصلنامه مدرسه حدود سه هفته پیش و در پی چاپ آرای محمد مجتهد شبستری، از متالهان و روشنفکران دینی ایران، توقیف شد. هیات نظارت بر مطبوعات دلیل توقیف این فصلنامه را چاپ مطالب الحادی ذکر کرده بود.
در پای این نامه امضای روشنفکران ایرانی چون عبدالکریم سروش، داریوش آشوری، بابک احمدی، هومن پناهنده، رضا تهرانی، حمیدرضا جلایی پور، سعید حجاریان، سارا شریعتی، کاظم علمداری، رضا علیجانی، علیرضا علوی تبار، موسی غنی نژاد، محسن کدیور، حسن یوسفی اشکوری، علی میرسپاسی، آرش نراقی، محمدرضا نیکفر و حسین قاضیان دیده می شود.
'روزنامه نگار منتقد را تعریف کنید'
در نمایشگاه مطبوعات، حسین شریعتمداری به عنوان "روزنامه نگار منتقد منصف" از رئیس جمهور ایران جایزه گرفت |
همزمان تعدادی از روزنامه نگاران در نامه جداگانه ای نسبت به انتخاب مدیرمسئول کیهان به عنوان "روزنامه نگار منتقد منصف" از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز ادامه بازداشت روزنامه نگاران و توقیف مطبوعات در ایران اعتراض کرده اند.
در این نامه که به امضای صدها روزنامه نگار رسیده است که خود را "جمعی از روزنامه نگاران منتقد وضع موجود" دانسته اند، آمده است: "با توجه به این که دیدگاه ها و اقدامات آقای شریعتمداری [مدیرمسئول روزنامه کیهان] و تیم همراه وی در سال های گذشته همواره به گونه ای بوده است که فضا را برای برخورد با رسانه ها و روزنامه نگارانی که متفاوت از آنان می اندیشیده اند، فراهم کرده و این عرصه را به حوزه ای پرخطر برای اصحاب رسانه - به ویژه در دوران زمامداری دولت نهم - تبدیل کرده است، اعطای عنوان "روزنامه نگار منتقد منصف" به چهره شاخص حامی دولت نهم در عرصه مطبوعات به ایجاد ابهام بسیاری در اذهان اهل قلم منجر شده است."
در ادامه نامه به ادامه بازداشت عمادالدین باقی، مریم حسین خواه، روزنامه نگار و فعال حقوق زنان در ایران، و تعیین وثیقه یکصد میلیون تومانی برای او، بازداشت ابوالفضل عابدینی، خبرنگار ساکن جنوب ایران، اجلال قوامی، آکو کردنسب محمدصدیق کبودوند و یاسر گلی، از روزنامه نگاران کرد، اعتراض شده است.
لغو امتیاز فصلنامه مدرسه، لغو پروانه نشریه دیلماج و متوقف شدن فعالیت خبرگزاری کار ایران، ایلنا، به دستور مرجع قضایی از دیگر مواردی است که در نامه این روزنامه نگاران مورد اعتراض قرار گرفته است.
در پایان این نامه از همه روزنامه نگاران ایرانی خواسته شده "در مقابل این بدعت نامتعارف و تغییر معنای واژگان سکوت نکرده و با کمک و همیاری انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران ضمن تلاش برای آزادی همکاران منتقد دربند، خواهان پاسخگویی متولیان امور فرهنگی کشور در قبال بذل و بخشش های این چنین بی پروا از انبان ادبیات روزنامه نگاری باشند."
|
|