همچنین حضور رییس حزب ملی گرایان بریتانیا (BNP)، که دوشنبه شب (26 نوامبر) برای پاسخ به سوالات دانشجویان این دانشگاه معتبر برگزار شده بود، به نا آرامی و اعتراضات شدید کشیده شد.
جلسه مناظره دوشنبه شب (26 نوامبر)، میان دانشجویان و نیک گریفین، رهبر حزب ملی گرای "بی ان پی" بریتانیا و دیوید اروینگ، مورخی که به خاطر انکار واقعه هولوکاست یک بار در اتریش زندانی شده است، از سوی دانشگاه آکسفورد سازماندهی شده بود.
مقامات این دانشگاه در واکنش به اعتراض به حضور این افراد در این دانشگاه گفته بودند که هدفشان فراهم کردن فرصتی بوده است تا دانشجویان بتوانند سوالات خود را مستقیما با این افراد در میان بگذاراند.
پل ماس، گزاشگر بی بی سی که شاهد اعتراضات خشمگینانه مخالفان حضور مهمانان دانشگاه آکسفورد بوده است، گفت که واکنشی که از این گروه دانشجویان دیده با رفتار معمول در دانشگاه آکسفورد تفاوت فاحشی داشته است.
هیچ کجا نشانه ای از شنل های بلند مرسوم دانشجویان و اساتید آکسفورد نبوده و خیلی ها درس و مشق را رها کرده بودند؛ و در همین حال صدها نفر ساختمان اتحادیه دانشجویی را در اعتراض به سخنرانی رهبر حزب "بی ان پی" و مورخ اتریشی محاصره کرده بودند.
نیک گریفین، رهبر بی ان پی، که به داشتن تمایلات نژادپرستانه متهم بوده در حالی وارد ساختمان محل برگزاری مناظره شد که گروهی از "نژادپرستان" بریتانیایی (موسوم به اکسین هد)، از او محافظت می کردند.
آقای گریفین، تاکنون بارها تاکید کرده که حزب ملی گرای وی، باورهای نژادپرستانه ندارد.
او در سال 1998 میلادی، به اتهام تحریک انگیزه های انکارکننده هولوکاست، مجرم شناخته شد.
ورود دیوید اروینگ، مورخ اتریشی هیاهوی کمتری به همراه داشت اما به هر حال حضور این دو نفر باعث واکنش تند بسیاری از دانشجویان شد. یکی از معترضین گفت: "دعوت از این افراد ارتباطی به آزادی بیان ندارد. این کار فقط دادن اعتبار به فاشیست هاست."
پرچم های بزرگ که بر روی آنها شعارهای ضد نژادپرستی نوشته شده بود، از دیوار ساختمان اتحادیه دانشجویی آکسفورد آویزان شده بود و معترضین در خیابان های باریک مجتمع دانشگاهی آکسفورد فریاد می زدند "بی ان پی برو بیرون" و "لجن نازی برگرد به خانه ات."
در حالی که پلیس درهای ورودی به ساختمان محل برگزاری مناظره را به روی معترضین مسدود کرده بود، برخی از تماشاچیان که بلیط ورود داشتند نیز نتوانستند وارد این ساختمان شوند. در همین حال شماری هم از شهرهای دیگر بریتانیا برای شرکت در اعتراضات به شهر آکسفورد آمده بودند.
یکی از گروه هایی که از برگزاری مناظره حمایت می کرد، پلاکاردی در دست داشت که بر روی آن شعار معروف "ولتر"، فیلسوف نامی فرانسه قرن هجدهم، نوشته شده بود: "من با نظر تو مخالفم اما تا مرگ می جنگم تا تو حق ابراز آن را داشته باشی."
یکی از کسانی که این پلاکارد را حمل می کرد گفت علاقه ای به بی ان پی ندارد اما می خواهد که رهبر این حزب فرصت داشته باشد که موضع خود را تشریح کند: "این همان چیزی است که دانشگاه برای آن ساخته شده تا همه بتوانند نظر خود را مطرح کنند."
اما ظاهرا همه به رد و بدل کردن صرف کلمات راضی نبوده اند. حدود پنجاه نفر از سد پلیس گذشتند و به زور وارد محل برگزاری مناظرات شدند. پس از بیرون انداختن این افراد توسط پلیس، سازماندهندگان مناظره تصمیم گرفتند که دو مهمان را جدا کنند و مناظره با هر یک از آنها منفک از دیگری برگزار شد.
دکتر جولیان لوئیس، نماینده پارلمان بریتانیا، در اعتراض به حضور این دو شخصیت در مباحثه هولوکاست، از عضویت در اتحادیه آکسفورد کناره گیری کرده است.
هولوکاست، واقعه کشتار یهودیان توسط رژیم هیتلر، در کشورهای غربی به عنوان یک حقیقت تاریخی پذیرفته شده و انکار آن در یازده کشور جرم محسوب می شود.
چندی پیش حضور محمود احمدی نژاد، رییس جمهور ایران در دانشگاه کلمبیای آمریکا نیز به اعتراضات گسترده در شهر نیویورک و انتشار گزارشات تند در رسانه های این کشور انجامید چون وی نیز گفته است در مورد واقعه هولوکاست باید تحقیق شود.
|