رئیس پلیس بصره: افراطیون مذهبی زنان را هدف حمله قرار داده اند
رئیس پلیس بصره: افراطیون مذهبی زنان را هدف حمله قرار داده اند
![]() |
| هدف گروههای تندرو مذهبی وادار کردن زنان بصره به رعایت حجاب اسلامی است |
سرلشگر عبدالجلیل خلف، رئیس پلیس شهر بصره، که از شهرهای عمدتا شیعه نشین عراق است، گفته است که تندروهای مذهبی در این شهر چندین زن را به بهانه نادیده گرفتن مقررات مذهبی از جمله در مورد نحوه پوشش مورد تهدید و حمله قرار داده و تعدادی از آنان را به قتل رسانده اند.
رئیس پلیس بصره گفته است که قاتلان در برخی موارد لباس های زننده بر قربانیان خود پوشانده و برگه هایی حاوی اتهام تعدی از مقررات دینی را بر سینه کشته شدگان چسبانده اند.
تعدادی از زنان ساکن بصره در مصاحبه با خبرنگار بی بی سی در این شهر گفته اند که به دلیل خشونت افراطیون مذهبی جرات خروج از خانه بدون پوشش کامل اسلامی را ندارند.
رئیس پلیس بصره به خبرنگار بی بی سی گفته است که سرکوب گسترده ای علیه زنان در بصره به راه افتاده است.
به گفته ژنرال خلف، بین ماه های ژوئیه و سپتامبر سال جاری، چهل و دو زن در آنچه که اقدامات تندروهای مذهبی به نظر می رسد به قتل رسیدند اما تعداد کشته شدگان در ماه اکتبر اندکی کاهش یافته است.
به گفته عبدالجلیل خلف، در یک مورد مهاجمان مسلح وارد خانه یک زن شدند و او و پسر شش ساله اش را به دلیل شایعاتی در مورد ارتباط غیر مشروع جنسی این زن به قتل رساندند.
هشدار اسلامگرایان به زنان
در مورد دامنه حملات علیه زنان بصره، یکی از حقوقدانان زن شهر در تماس تلفنی با بی بی سی گفته است که هر دو یا سه روز یک بار، چنین حملاتی در شهر روی می دهد.
![]() | |
| دیوار نوشته های بصره زنان بد حجاب را به واکنش خشونت آمیز تهدید می کند |
در یک مورد، افراطیون مذهبی یک دختر دانشجو را به دلیل رعایت نکردن حجاب اسلامی با شلیک گلوله به پای او تنبیه کردند.
به گفته این حقوقدان ساکن بصره، در نقاط مختلف شهر دیوار نوشته هایی دیده می شود که در آنها به زنان هشدار داده شده است که در صورت رعایت نکردن پوشش اسلامی تنبیه خواهند شد.
این حقوقدان زن گفته است که یکی از گروه های مذهبی شهر به او گفته که به جای کار در بیرون خانه بهتر است ازدواج کند و در خانه بماند و او را به خشونت و حتی قتل تهدید کرده است.
تعداد دیگری از زنان بصره نیز از هشدار یا حمله عوامل گروه های مذهبی، از جمله مهاجمان موتور سوار، خبر داده اند.
در برخی موارد، افراد مسلح به خانه زنانی که به نظر آنان مقررات اسلامی را نادیده گرفته بودند مراجعه کرده و قربانیان خود را در برابر چشم فرزندانشان به قتل رسانده اند.
ظن به شبه نظامیان شیعه
ژنرال خلف که به دستور نخست وزیر عراق به منظور برقراری امنیت به بصره اعزام شده گفته است که ماموران پلیس از بیم اقدامات تلافی جویانه تندروهای مذهبی جرات پیگیری موثر این جنایات را نداشته اند.
![]() | |
| ساکنان بصره شبه نظامیان شیعه را عامل حمله و قتل زنان شهر دانسته اند |
همچنین، خویشاوندان زنان مقتول هم به خاطر جلوگیری از رسوایی و همچنین نا امیدی از اقدام موثر پلیس در تعقیب قاتلان مایل نبوده اند این موارد را گزارش دهند و تعقیب کنند.
در سال جاری، نیروهای بریتانیایی از بصره خارج شدند و حفظ امنیت این شهر را به ماموران عراقی سپردند اما به گفته رئیس پلیس شهر، خشونت علیه زنان در زمان حضور نیروهای بریتانیایی هم، هرچند با شدت و گسترش کمتر، وجود داشت.
در حالیکه شهر بصره شاهد رقابت بین گروه های رقیب شیعه است، ژنرال خلف از اظهار نظر صریح در باره عاملان حمله به زنان و حامیان آنان خودداری ورزید اما گفت که 'جانیان خطرناک' می کوشند امنیت شهر را بر هم بزنند.
با اینهمه، برخی از ساکنان بصره به صراحت گروه های شبه نظامی شیعه را مسئول حمله و قتل زنان دانسته و گفته اند که این گروه ها در نیروهای پلیس هم نفوذ کرده اند و مانع از اجرای موثر قانون و حفاظت از امنیت مردم می شوند.
در عین حال، سخنگوی شبه نظامیان وابسته به مقتدی صدر، که بزرگترین گروه شبه نظامی شیعه در بصره محسوب می شود، به خبرنگار بی بی سی گفته است که این گروه در حمله به زنان و توسل به زور برای اجرای قوانین اسلامی دست نداشته اما احتمال دخالت سایر گروه های شیعه را نیز مردود ندانسته است.
در مقایسه با بسیاری دیگر از نقاط عراق، شهر بصره کمتر هدف عملیاتی مانند بمب گذاری های انتحاری قرار گرفته اما رقابت گروه های مسلح شیعه و آنچه که نفوذ آنان در تشکیلات امنیتی شهر خوانده شده از عوامل نا امنی و نا آرامی در این شهر بوده است.
|


